Reklama

Reklama

Žena za pultem

(seriál)
  • Slovensko Žena za pultom
Komedie / Rodinný
Československo, 1977, 10 h (Minutáž: 45–58 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiřina Švorcová, Petr Haničinec, Josef Langmiler, Dana Medřická, Jana Boušková, Jan Potměšil, Vladimír Menšík, Hana Maciuchová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(12)

Ľudské príbehy spoza pultu fiktívneho socialistického obchodu... Prvý diel seriálu Anna nastupuje vovádza diváka do jedinečnej predajne potravín, ktorá je niečím neobvyklá. Je akoby z inej krajiny - plná tovaru, dokonca aj zo zahraničia. Dalo by sa povedať, že pripomína Tuzex z tých čias. Anna Holubová nastupuje na miesto predavačky na oddelenie lahôdok. Jedinečnosť príbehu od začiatku stavia na skvelých dialógoch, situačnom humore a opravdivých ľudských vzťahoch. (RTVS)

(více)

Recenze (424)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Golfistom. Seriál, o ktorom ženy debatili počas desiatovych prestávok, v autobusoch na ceste do práce, A vôbec im nevadilo, že hrdinku tak podobnú im hra nejaká členka širšieho politbýra KSČ. Len si všimnite tú plejádu hercov čo v takých seriáloch hrali, a ako to hrali, a skúste porovnať so súčasnou "plejádou".:) !!!!! To, čo v súčasnosti vyrábajú naše telky (a je jedno či komerčné alebo štátna verejná) je proti Dietlovi obyčajné pche. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna z dokonalých dietlovek. Je mi jedno, že v konzumu tenkrát tolik lahůdek a potravin nebylo. Seriál je primárně o mezilidských vztazích, a na té úrovni je dokonalý. Vystižena je i atmosféra té doby, a ne vždy a všude jsou pozitiva, objeví se i kritika, samozřejmě uměřená. Filmařsky rovněž není co vytknout a členění podle měsíců roku je podle mne zajímavý nápad. ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, co proti tomu všichni máte, ale prostě taková byla doba. A že by tam z toho ten komanč byl tolik cítit? Asi né víc, než z jiných filmů té doby. Podle mě je to seriál, ve kterém se vyskytuje to nejlepší z českých herců, kteří zde podávají velice kvalitní výkony. Hlavně Menšík a Maciuchová. To je prostě bomba. Já jsem velmi spokojen. Navíc i když jsem se narodil v roce 88 tak si některé ty výrobky, které tam vidím v regálech pamatuji. A jsem rád, že si na ty věci vzpomenu. I díky tomuto seriálu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Všichni zde tento seriál kritizují, nevím dost dobře proč...Jiřina Švorcová hraje svoji roli skvěle, Petr Haničinec a Josef Langmiler se také předvádí v dobrém světle, takže nechápu, co všichni na tomto seriálu vidí...Jasně, v samoobsluze jsou regály zaplněné zbožím, přičemž ve skutečnosti asi takto "narvané" nebyly, ale jak by to vypadalo, kdyby jste koukali na poloprázdnou "sámošku"? Asi by to moc nezapůsobilo, že? A co dodat k tomu, že jde o komunistickou agitku? Sám ani nevím, snad jen to, že jaká byla doba, takové se točily filmy a seriály. Musíme se na to dívat z pohledu 70. a 80. let, ne z roku 2008! My teď víme, co bylo tehdy špatné a co ne, takže je pouze na nás, jak budeme totalitní díla brát...Mimochodem, nejsem zastáncem komunismu, ale nemohu říct, že by mě Žena za pultem nějak pobuřovala. Toť můj názor, nemusíte s ním souhlasit, ale máme demokracii, tak jsem ho chtěl jen vyjádřit, neodsuzujte mě za něj a věřím, že se najdou i takoví, kteří s tím mým budou souhlasit. P.S. Napsat komentář k tomuto seriálu se mi nikdy moc nechtělo a stále jsem to oddaloval... Zaujaly mě komentáře těchto uživatelů: Oskar, Bart, hacho. Velice hezky to vystihl také fantoci, k jehož komentáři bych doplnil, že výjimku tvoří jen Nemocnice na kraji města a Chalupáři. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Normalizační brutka, tak jak to mám rád. Švorcka za pultem je taková seriálová ségra Okresu na severu a Muže na radnici. To byla panečku doba :-)) Skoro co rok, to nějaký kultovní seroš, dávkovaný na páteční večer :-) ! ! ! Kam se na to hrabou dnešní Ordinace... Tyhle pekelnosti s odstupem času nelze nemilovat .-)))). * ()

Galerie (118)

Zajímavosti (67)

  • Scény se točily "po prostorách" na přeskáčku do všech 12 dílů najednou. První lokace, kde se natáčelo, byl byt Anny Holubové (Jiřina Švorcová), kde se natočily všechny scény celého seriálu. (M.B)
  • Když v desáté epizodě Vašek (Petr Svojtka) odchází do prodejny, má okénko u auta vytažené nahoru. Když se však vrátí, je okénko stažené dole. (M.B)
  • Jiřina Švorcová (Anna Holubová) o svojom seriálovom synovi Janovi Potměšilovi povedala: "Mám dojem, že ma vtedy mal rád a ja som ho milovala. Veľmi sme si rozumeli. Stretli sme sa potom ešte v Divadle na Vinohradoch a dokonca som mu požičiavala texty Jiřího Wolkera, keď robil skúšky na konzervatórium." Po osudnej nehode, keď počas nežnej revolúcie v roku 1989 havaroval v aute a od tej doby je pripútaný na invalidný vozík, sa už nikdy až do jej smrti nevideli. [Zdroj: Pluska] (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (více)

Reklama

Reklama