Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním díle Aleš Pelán čelí nařčení, že udržuje zakázané vztahy se svými studentkami. Mezitím na stejné škole dochází k brutální šikaně jeho kolegyně, kterou si žáci natáčí na video… Má každý učitel takovou autoritu, jakou si zaslouží? Nebo si žáci dovolují víc než kdy dřív? (Česká televize)

Recenze (82)

Pulper 

všechny recenze uživatele

Po 1 MISI, Osadě a Dvojce na zabití konečně něco, na co se dá koukat. Tohle se vážně povedlo. Žádné přehrávání, naopak. Střízlivý a uvěřitelný herecký  projev, což je jistě do velké míry zásluha režisérky. Překvapil mě Lukáš Vaculík, jehož jsem nepovažoval za moc dobrého herce. Těším se na další díly! ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná práce! Mělo to spád, skvělé dialogy, napětí a výborně definované charaktery v učitelském týmu - naprosto reálné malé české svině ze života. Vaculík na 1! Celou druhou polovinu dílu jsem měl husí kůži a pocit na zvracení z těch malých českých lidiček, jejich pokryteckých keců a maloměšťácké nabubřelosti. Jedna hvězda dolů za manželku Pelána (Iveta Dušková)- nebyla vůbec uvěřitelná, chovala se spíš jak jeho matka a pak ministra (Jiří Havelka) - ten byl jak z parodie na politiky... ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak  latˇka  je  nastavena  opravdu  vysoko  a  to  díky  Vaculíkovi . Ovšem  také  zástupkyně  je  dobrá   mrcha , tedy  zahraná  výborně . Pokud  to  půjde  v  tomto  duchu  dááále  ,  tak  to  vidím  na  seriál  roku . Takových  Pelikánů ,   by  to  chtělo  do  každé  školy ,  tak  deset . Což  je ,   samosebou ,  scifi  ,  takže  naše  školství  je  tam  kde  je  . Jako  seriál  to  bude  zajisté  zajímavé  a  podnětné  ,  hlavně  v  této  době  . ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Každý má takovou autoritu, jakou si zaslouží…" Nevím, zda budu mít chuť sledovat tento seriál z učitelského prostředí, ovšem tento první díl mě poměrně zaujal, protože téma učitelské šikany je zde pojato poměrně sugestivně a člověka z toho příběhu až trochu mrazilo. Určitě na tom má podíl i skvělý Lukáš Vaculík. Jen si nejsem jistý, zda tu více než onen smutný příběh učitelky, která byla "sama v celém vesmíru", nakonec nevyniklo v závěru téma "spravedlnosti bulváru," který manipuluje s realitou. Ač ten rozhovor Vaculíka s bulvární novinářkou, při němž se zamýšlí mj. nad tím, že lež není jenom to, že někdo říká a píše něco, co se nestalo, ale že stačí, když se kus té pravdy vynechá, a změní se tak kontext, obsahuje podnětné myšlenky.. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, už jsem tomu fakt nevěřil, ale i letošní na seriálové pokusy bohatá podzimní sezóna dokáže českému divákovi nabídnout něco víc, než jen prostoduchý paskvil, který nemá daleko od označení telenovela a jeden jeho díl je natočený za půl hodiny v prkenném studiu s prkenným obsazením. Tenhle místy až nekompromisní seriálový thriller si mě k sobě vtáhnul hned zpočátku a už se ohromně těším na další díl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Premiéru prvního dílu sledovalo 1,3 mil. diváků (15+). Šlo o nejlepší výsledek večera i celého nedělního dne. (rublik05)
  • Lokace Střední průmyslové školy, kde učí Aleš Pelán (Lukáš Vaculík) literaturu, je v ulici Žukovského 580, Praha 6 a ve skutečnosti jde o Základní školu Dědina. (formelin)
  • Podle skutečného případu z pražské Střední průmyslové školy Na Třebešíně. (sator)

Reklama

Reklama