Reklama

Reklama

Matka versus android

Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

jokino 

všechny recenze uživatele

Malo to svoje chyby, niektoré väčšie, iné menšie. Ale celkovo som spokojný, bolo to dobré, atmosferické, správne depresívne a dejovo vyvážené. A povedal by som, za xy ďalších rokov v dnešnej dobe, kľudne aj "krutá" realita. Dlhé roky zásadne nedávam na recenzie iných, nakoľko môžem mať na vec úplne iný názor a úhol pohľadu. Za mňa určite spokojnosť. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Meh. Námet nie je zlý. Naopak, je dosť zaujímavý, aj keď trochu obohraný. Čakal som ale o niečo viac. Tak nejako sa im do toľkej stopáže nepodarilo napchať to, čo tam mohlo byť. Začiatok bol zaujímavý, ale mohli ho rozvinúť a nie že "strih, ubehlo 9 mesiacov" wtf? (Mimochodom strih ma tu naštval ešte zopár krát). V strede som dúfal, že to možno bude trochu ako "tiché miesto" s novorodencom. Potešila by aj lepšia "stealth armor" akcia. Scenáristi sa však rozhodli ma sklamať. Nakoniec z toho je len taký priemerný pohodový rodinný mutanto-klon Skynet-RUR (áno, Čapek ;). Za mňa slabšie 56% - 3* ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

Teskná atmosféra je to jediné, co v tomto filmu funguje. Nelze to svádět na nízký rozpočet: post-apokalyptická úzkost na diváka dolehne i přes to, že se o destrukci měst a rozpadu civilizace dozvídá pouze v dialozích. Proto by ani nevadilo, že se většina filmu odehrává v lese a absentují akční scény. Ale ten scénář... K hlavním postavám si divák nevytvoří vztah, nejsou ničím zajímavé a scénáristé jim umetají cestičku. Máme věřit, že roboti bez milosti likvidují lidi, když týpek s těhotnou partnerkou před nimi v klidu uniká? Film ustaví přísné kontroly lidí, aby se na to zapomnělo při kontrolách u obřího města... Matka těsně po porodu dokáže čelit skupině robotů, zatímco množství ozbrojených sekuriťáků pozabíjí robot jeden... V tom moment se film stává komickým, což jen dovršuje závěrečná "instagramová" montáž... A nejhorší na tom je, že jsme tematiku zániku civilizace a těhotenství v posledních letech už viděli, a to v mnohem lepším provedení: Bird Box a Quiet place.  ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Kdyby Terminátor a Walking Dead měli dítě, a to se narodilo slepé, hluché, s jednou nohou, vadou řeči a pár vrozenými syndromy k tomu. A pak by to dítě zaměstnali v cirkusu. A Netflix by vás přiměl se na něj dvě hodiny dívat. Ze začátku mi ho bylo líto, pak mě to asi pět minut bavilo, a zbytek stopáže jsem přemýšlel, proč už cirkusy dávno nejsou zakázaný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chloë jde ze sračky do sračky. Neskutečně unylý, nudný blábol, který se odehrává v příšerných lokacích. Vše co vidíme jsou stanový městečka, lesy a opuštěné budovy. Jako by to točilo SyFy a ne Netflix. Androidi umřou po jediný ráně pálkou nebo jedný kulce a stejně je USA úplně zdevastovaný. Totální idiotský bullshit. Bez šťávy, bez koulí, bez akce, bez atmosféry, bez herců. Naprostá tragédie. 1* za slušný úvod.25%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama