Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

Aurus 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tenhle hororový film velkým překvapením. Čekal jsem podprůměrnej až průměrný hororový film ale vyšla z toho docela dost slušná podívaná na kterou se 1-2 do roka kouknu. Příběh je velmi dobrý, povedený a zábavný, postavy jsou docela sympatické, hudba je výborná, atmosféra tu je velmi povedená, napětí je zde povedené a docela dost časté, lokace jsou zájímavé a skvělé a kamera filmu je fakt super. No za mě 6/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zvrácená mi svou atmosférou, ale i technickým provedením připomněla Propad do temnot, v němž místo "prokleté Marie" řádila naopak "Zoubková víla". Původní námět není vůbec špatný a úvodní linie z 19. století měla něco do sebe, nicméně i tak na mě působil film poněkud lacině, místy až televizně - ať už se jednalo o slabé vizuální efekty, podivný scénář či zvláštní kameru. Lekaček je filmu celkem dost, ale působí vesměs prvoplánově bez snahy o budování napětí. P.S Chválím plakát! ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

Takhle podělat slušnej nápad. Mohla to být opravdu hodně slušná atmosférická podívaná s náboženskou tématikou, ale na konec to je pouze podprůměrná podívaná s naprosto otřesným digi bubákem. Být to natočeno v 70.- 8O.letech tak by to byla atmosférická bomba. Mělo to potenciál, ale naprosto ho zabili. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci.“ (Mt 7, 15). Týmto citátom končí film, ktorý de facto sumarizuje podstatu celého príbehu. Je pravdou, že film „Zvrácená“ so svojou koncepciou je jasnou žánrovou tuctovkou, ale snaží sa byť dôrazným. Napriek snahám, dané prostredie dodá k atmosféry filmu len minimálny plus a ani z hereckej stránky tu nie je vidieť nejaký dôraznejší výkon. Hercovi Jeffrey Dean Morgan (viete, otec Winchesterovcov) síce daná rola sedí, ale nie je dostatočne výrazný. (Circket Brown je výraznejšia až v záveru.) P.S.: Debut Evana Spiliotopoulosa ako režiséra. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Za mňa obrovské sklamanie. Na Unholy som sa riadne tešil, bohužiaľ po hororovej stránke je to úplne o ničom. Môžu zato hlavne efekty, kde nejaké ľakačky sícu sú ale sú na smiech a až do finále v nich nevidno skoro nič. Je to skôr kecanie a keby to nechcelo byť horor ale nejaký thriller o viere a zaslepení mohlo to byť oveľa lepšie. Za priemerný koniec a Jeffreyho dávam 2*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)
  • Španělský název filmu Ruega por nosotros („Modli se za nás“) odkazuje na „Ave María“ („Zdrávas Maria“), křesťanskou modlitbu o Panně Marii: španělsky: „Dios te salve María, llena eres de gracia. El Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros pecadores, ahora y en la muerte de nuestra.“ česky: „Zdrávas Maria, milosti plná. Pán s tebou. Požehnaná ty mezi ženami a požehnaný plod života tvého, Ježíš. Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.“ (LUKICKK)
  • Natočeno podle klasického gotického hororového románu „Shrine“ mistra žánru Jamese Herberta. (LUKICKK)

Reklama

Reklama