Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Banda skončí pátou sérií

Banda skončí pátou sérií

11.06.2024 Autor Jokolo

Americký seriál Banda patří v současnosti k jedné z nejnablýskanějších vlajkových lodí streamovací služby Prime Video. Adaptace komiksu, v níž superhrdinové nejsou opláštěné modly, které symbolizují vítězství dobra nad zlem, ale jsou to naopak rozporuplné postavy, jež vraždí, souloží a Mjöllnir by nejspíš nezvedly, si získává čím dál větší oblibu. Fandové tak již velmi netrpělivě očekávají čtvrtou řadu, která na stream od Amazonu dorazí už během pár dní. Při té příležitosti teď showrunner úspěšného seriálu Eric Kripke (Lovci duchů) na sociální síti X prozradil, že nadcházející série bude předposlední, neboť celý příběh hodlá završit pátou řadou. 

 

Kripke údajně po celou dobu plánoval sezón pět, ale až teď to prý mohl s fandy sdílet. Je tak dobře vědět, že pravděpodobně existuje nějaká koncepce a příběh je rozplánován, aby nedocházelo k umělému natahování děje. O konci seriálu pak samozřejmě nemůžeme mnoho říci, neboť čtvrtá řada nás stále ještě čeká, navíc se seriálová adaptace od své komiksové předlohy v mnoha ohledech významně odchýlila, takže na čtenáře i zbývající fandy jistě čekají mnohá překvapení. Seriál se ale netají tím, že se alegoricky strefuje do současné politiky ve Spojených státech, takže letošní turbulentní rok, jež přinese americké prezidentské volby, jistě v mnohých ohledech finální řadu ovlivní. Tvůrčí tým pak samozřejmě zůstává stejný.

 

Homelander a Billy Butcher se tak nejspíš dočkají své labutí písně. Ti, kteří si svět obydlený superhrdiny oblíbili, však nemusí tesknit. Každá funkční značka se totiž téměř vždy dočká rozšiřování, aby fandové příliš nepřepínali na jiné služby. Plánuje se tak další série seriálu Gen V o škole pro superhrdiny, neboť první řada se dočkala jak divácké, tak kritické přízně. Mimo to stále vzniká mexický spinoff, který jako producent plánuje Gael Garcia Bernal s Diegem Lunou (Andor), režírovat by pak měl Gareth Dunnet-Alcocer, jenž napsal Blue Beetle. O nadávající a celkově kontroverzní superhrdiny tak v budoucnu jistě nebude nouze. 

Reklama

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Třetí Wonder Woman nakonec nebude?

Třetí Wonder Woman nakonec nebude?

11.08.2023

Herečky Gal Gadot (Wonder Woman, Rychle a zběsile 5) byl v posledních dnech plný internet, což je dáno zejména tím, že má tento víkend na Netflixu premiéru její nový špionážní snímek Heart of Stone … (více)

Warneři už zvažují odsuny premiér

Warneři už zvažují odsuny premiér

21.07.2023

Čeká nás nová vlna odkladových novinek tak jako za časů pandemie covidu? Soudě dle reakcí stávkujících herců a scenáristů zřejmě ano, k dohodě se studii se totiž údajně v dohledné době nikterak… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

23.05.2024

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Nejnovější novinky

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

včera

Facka nefacka, dosavadní tržby a poměrně pozitivní reakce nedávno uvedeného akčního snímku Mizerové: Na život a na smrt tak trochu potvrzují status herce Willa Smitha (Já, legenda, Král Richard:… (více)

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama