Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kultovní Posedlost dostane americký remake

Kultovní Posedlost dostane americký remake

13.06.2024 Autor Goldbeater

Že klasická hororová díla osmdesátých let dostávají často nové moderní pojetí zejména z rukou Američanů, to není nic nového pod sluncem. Málokdo by něco takového však asi čekal u následujícího počinu. Západního remaku by se totiž měl nově dočkat koprodukční snímek polského režiséra Andrzeje Żuławského (Ďábel, Třetí část noci) z roku 1981 pod názvem Posedlost. V psychologickém hororu si hlavní role zahráli herci Sam Neill (Jurský park, Šílenství) a Isabelle Adjani (Nájemník, Nosferatu: Fantom noci), jíž excentrická úloha navíc přinesla ocenění pro nejlepší herečku na Festivalu v Cannes i na francouzských Césarech. Příběh manželského páru, jejichž odloučení dá vzniknout čemusi prapodivnému a naprosto děsivému, si k dnešku u diváků vysloužil kultovní status.

 

Chystaného amerického remaku by se měl ujmout režisér předloňského hororového snímku Úsměv, sedmatřicetiletý Parker Finn. Jeho film od studia Paramount Pictures s rozpočtem 17 milionů dolarů totiž celosvětově vydělal rovnou 217 milionů dolarů, mladý režisér původem z Ohia tedy nyní je pro Hollywood naprostou hvězdou a rozhodně si tak trochu může vybírat, co kromě samozřejmě chtěného a již prakticky hotového pokračování Úsměvu bude jeho dalším projektem. Zajímavou informací je, že chystanou reimaginaci Posedlosti by měl produkčně zaštítit mimo jiné herec Robert Pattinson (Maják, Batman) skrze svou společnost Icki Eneo Arlo. S informací jako první přišel server The Hollywood Reporter. Nicméně zatím nepadlo ani slovo o tom, zda by si oblíbený herec v hororovém filmu chtěl také zahrát. Úplně nepravděpodobné to rozhodně není.

 

Produkovat by měl také úspěšný Roy Lee (BarbarLate Night with the Devil) za společnost Vertigo Entertainment. Parker Finn by měl připravovaný film nejen režírovat, ale také k němu napsat scénář. A co víc, oznámení nového projektu údajně způsobilo smršť nabídek od studií jako A24, Netflix, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment a Warner Bros. Musíme se tedy nakonec nechat překvapit, u které společnosti produkce nové Posedlosti nakonec přistane. Snímek je každopádně nyní ve své zcela rané fázi, a tak bližší zprávy o jeho pojetí a dokonce obsazení rozhodně nejsou k dispozici. Na takové informace si budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Reklama

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálová Duna hlásí problémy

Seriálová Duna hlásí problémy

01.03.2023

Jedna z věcí, která dělá vrásky nejen fanouškům úspěšných filmů studia Warner Bros. jako The Batman nebo Duna, ale i samotným kravaťákům v pozadí, je, jakým způsobem se vlastně podaří přivést jejich… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

23.05.2024

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Nejnovější novinky

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

dnes

Facka nefacka, dosavadní tržby a poměrně pozitivní reakce nedávno uvedeného akčního snímku Mizerové: Na život a na smrt tak trochu potvrzují status herce Willa Smitha (Já, legenda, Král Richard:… (více)

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

včera

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama