Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Sloní muž

Sloní muž (1980)

Jeden z nejsilnějších emotivních prožitků z filmu, jaký jsem kdy měl. Doporučil jsem jej kamarádovi, o kterém jsem věděl, že je hodně empatický a citlivý. Po asi dvou týdnech mi přišla zničehonic krátká textová zpráva: „Taky jsi mi mohl říct, abych si to pustil doma a nechodil na to do kina. Brečel jsem jak malej kluk“. Z filmu je cítit zvláštní kombinace naturalismu a duchovna. Kontrast předsudku a tolerance. Je to o tom, co je vně a co uvnitř. Je to o nás samých. Okno do našich vlastních duší. Kdo se opravdu pořádně podíval, mohl se zase o kousek posunout dál... 95 %!

Americká krása

Americká krása (1999)

4. 1. 2012: cože?! Já jsem doposud nenapsal komentář k tomuto filmu?! Viděl jsem ho hned ten rok, co byl nově v kinech. Tenkrát jsem na to šel sám, a věděl jsem o něm akorát to, že na plakátu je nahý pupík s růží a skoro odrazující název (slovo "americká" bych tam nemusel mít ani po shlédnutí). Tato událost však změnila do jisté míry můj následný život. Od té doby jsem se totiž stal skutečným filmovým nadšencem. Tehdy jsem si totiž uvědomil, že i věc, jako jsou filmy, mohou člověka obohatit a posunout. Koneckonců, dobrý film je umělecký výtvor. Umění obohacuje, inspiruje, mění. Je to katalyzátor našich emotivních prožitků i myšlenek. Bravurní herecký výkon Kevina i Annette. Skvělá, nezapomenutelá hudba, příběh, humor, i samotné sdělení. 100 %!!!

Matrix

Matrix (1999)

Pamatuji si, jak jsem Matrix viděl 5x v jednom týdnu, 5 dní po sobě, v kině Kotva. Tenkrát jedno z těch lepších, co se zvuku týče. Byla to opravdu jízda. Kdo říkal, že šlo o revoluční film, měl pravdu. Ani dnes, po více než deseti letech, mě to nepustilo. Stále víc vidím, jak je tenhle příběh nadčasový. Jeden kamarád mi jednou řekl: "filmy jako Matrix musí mít označení "sci-fi", jinak by se s tím lidi nevyrovnali". Bohužel, Matrix není daleko od skutečnosti, ve které žijeme víceméně jako ZDROJE...a pravdu si raději nepřipouštíme...

Samuraj

Samuraj (2003)

Takeši se vytáhl - pocta samurajské tématice, a Akirovi. Fakt není co vytknout. Originální, napínavé, vtipné. Dokonalá kamera, střih a zvuk.

Hotel Rwanda

Hotel Rwanda (2004)

Viděno asi 4 roky před napsáním tohoto komentáře. Tento snímek ve mě něco natrvalo zanechal. Zde obsah a forma jsou vlastně totéž. Pro mě naprosto zásadní dílo, zásadní události, zásadní střípek zrcadla, ve kterém můžeme vidět sami sebe... 95 %!