Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (8)

Přátelé

Přátelé (1994)

Tento seriál je pravě jeden z těch, (tedy pokud Vás zaujme) který můžete vidět i po letech a budete se u něj přinejmenším stejně dobře bavit, jako tehdy když jste ho viděli poprvé. Nicméně prvních pět sérii bylo podle mého názoru nejlepších. Postupem času však kvalita seriálu malinko šla dolů, ale i přesto patří tento sitcom k mým neoblíbenějším, a vždy se na něj rád podívám v TV.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Seriál Prison break patří rozhodně k těm lepším seriálům. Námět udělat seriál z prostředí vězeňských cel a k tomu přimíchat zápletku, která je v Americe velmi oblíbená (nevinny člověk je odsouzen za zločin, který nespáchal, a proti němu stojí dokonalé spiknutí, které sahá až do těch nejvyšších pater.) Nutno říci, že to zafungovalo a velmi dobře. První dvě série mají výbornou atmosféru, správné akční tempo a spád. Kdyby seriál skončil po těchto dvou sériích, ohodnotím ho pěti hvězdičkami, jenže je tu ještě třetí a čtvrtá série a ty výsledný dojem kazí, a to v celku hodně. Nevím , jak moc tehdy třetí řadu seriálu ovlivnila probíhající stávka scénáristů, ale pro seriál samotný by bylo mnohem lepší kdyby vůbec nevznikla. Sezona není vůbec dotažena do nějakého konce a v návaznosti na čtvrtou sérii byla vlastně úplně zbytečná. No a co se týče čtvrté série, tak tam mám pocit, že autoři honem někam pospíchali a chtěli děj co nejrychleji ukončit, což také nebyl zrovna ten nejlepší nápad. Nicméně seriál má svou kvalitu a za zhlédnutí určitě stojí.

24 hodin

24 hodin (2001)

Když scénáristé Joel Surnow a Robert Cochran začali vymýšlet tento seriál, určitě nečekali, že Jack Bauer v podání Kiefera Sutherlenda (což byla podle mého názoru jeho životní role) těch napínavých dnu zažije hned osm, tedy víc jak týden. Seriál je to vskutku unikátní a to nejen tím, že se odehrává v reálnem čase. V žádném jiném seriálů, jsem neviděl zároveň tolik akce, napětí, intrik a překvapivých zvratů. Prvních pět sezon má opravdu strhující tempo, které diváka určitě udrží u obrazovky. Co na tom, že základní myšlenka seriálu je vlastně úplně jednoduchá dalo by se říct po čase až stereotypní ( jeden den, jedná hrozba a jeden hrdina, který se snaží zachránit svět). Když k tomu přidáte atributy, o kterých se již zmiňuji výše, vznikne z toho opravdový dramatický seriál, který dokáže diváka pohltit a nepustit. A takový je i seriál 24 hodin.

Podfukáři

Podfukáři (2004)

Tak tenhle britský seriál se mi hned po první části zaryl pěkně hluboko pod kůži. Vypraví o partě pěti šarmantních a elegantních podvodníků v jejimž čele stojí král Londýnských šejdířů a mistr velkých podfuků Michael Stone (jinak též známý jako pašák Mickey) v podání charismatického Adriana Lestera . Britská televizní, seriálová tvorba se již tradičně řídí heslem, že méně je někdy více, a u podfukářů se toto pravidlo potvrzuje dvojnásob.. Každá série ma sice jen pouhopouhých šest dílu, ale každá část má nápad, zajimávou zápletku a vyvrcholení , při kterém není občas nouze ani o nějaké to překvapení. Když se na seriál podívám zpětně tak asi nejslabší serie je pro mě čtvrtá v pořádí, ale to asi jen proto, že v ní chyběl právě Micheal Stone, a i když se Danny Blue snažil seč mu síly stačili prostě to nebylo ono. (je to, ale jen můj subjektivní pocit.) Společně s příchodem paté řady nastala i dosti razantní změna. Odešlli totiž dva herci s původní pětice a nahradili je nové neokoukané tváře . Někdo by se mohl domnívát, že by to mohlo ohrozit kvalitu a kouzlo seriálu. Naštěstí se tomu tak nestalo a oba herci do seriálu hodně rychle zapadli, a tudíž se dá říct, že to célé dopadlo nejlépe jak mohlo. Navíc závěr osmé řady (tedy za předpokladu, že byla opravdu poslední) je opravdu překvapivý a zárověň stylový. Tvůrce Tony Jordan vytvořil nápaditý, inteligentní a poutavý seriál a ja jen doufám, že do budoucna bude takovýchto seriálů stále dostatek.