Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Black Books

Black Books (2000)

Láska na první pohled. Není jiného seriálu (tedy, kromě trpajzlíka a medvědů, ale ty jsou jiná kategorie), na který bych se i podesáté tak těšila, hlášky nesmrtelné, situace /BOŽE, ty situace!!/, do kterých se hlavní hrdinové dostávají, naprosto neuvěřitelné, absurdní, k popukání. Jste-li kuřák a alkoholik, beznadějný neurotik, životní smolař, hluboko uvnitř cíťa a trochu pitomec jako já, pak se taky zamilujete. :) Ústřední trojka - Bernard (Are they real leather? – They’re real Dickens. –I need to know if they’re real leather, they have to go with my sofa. I’ll give you 200. – 200 what? – 200 pounds! – Are they leather bound pounds? – No! – Sorry. I need them to go with my wallet. Next!), neuvěřitelně sprostý zlý mračoun, kterému brzy začnete zcela nepokrytě fandit, protože jakkoli je strašnej, je to miláček; Manny (Look! I’m a prostitute robot from future!) úžasné ťululum, které je vlastně ze všech nejrozumnější (až na to, že si k snídani dělá z pečiva vojáčky - No, don’t take the colonel! It’ll upset the rest of the men.); Fran (Emm, do you ever get bored? Feeling this .. good all the time?), ironická, skeptická, přeci naivní, roztomilá alkoholička s věčnou smůlou na chlapy (It might be a bit of a shock but you are.. No, a question. What do the following people have in common? Elton John, Ian McKellen, Jean-Paul Gaultier. – Well.. They’re all fabulous.), proč je mi to tak povědomé :)), zkrátka koktejl, který možná nevypadá moc vábně, ale jak ho ochutnáte, pochopíte :) Mimochodem, LifeCry musí bejt pecka ;))

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Absolutní pseudohistorická fantasy pecka!!! Od prvního dílu po aktuální 4.díl 3.série zhltnuto jedním vrzem, jedním zatajeným dechem a s jedinou nedočkavou myšlenkou: CO BUDE DÁL??? Protože tenhle svět, kde jsou ženy drsné a silné a muži vždy připraveni na pomstu a smrt mě setsakra hodně baví. Najdete tu všechno, jen ne černobílé předvídatelné charaktery, každý díl vás překvapí něčím jiným. "He promised he would be merciful to my father. And then he killed him and said THAT was merciful. He's a monster..." nejoblíbenější postavy: Tyrion Lanister, Jamie Lanister, všichni Starkovi kromě pitomé Sansy, skvěle úlisný - a přesto sympaťák - Varys, Ohař, Dhaenerys a její khal a její draci.... WINTER IS COMING....!

Království

Království (1994)

Nesnáším horory, u každého dílu jsem se pokaždé strachy málem zašvíkala a přece jsem se musela koukat, prostě musela. A jestli Lars někdy nedotočí tu poslední sérii, tak umřu naštvaná!! :) Protože to přeci nejde, nedozvědět se, jak to dopadlo s Drusse, malým bratříčkem, tažnými ptáky, Aagem a kam se poděla Mona! Hernajs :) I když, faktem je, že bez Helmera už to nebude ono... Kukuk, kukuk, tralala. Dansk jävlar!! :-))

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

A podle mě to naopak vůbec není feministický seriál, tedy o tom, jak se stát feministkou! Je jenom o tom, jak se jako žena pohybovat ve světě, ve kterém už ty klasické hodnoty vymizely, ve světě, kde žena udiveně zvedne obočí, když jí muž podrží dveře, protože už není normální být galantní, ve světě, kde už není normální být jemná a závislá, už se od nás tak nějak očekává, abychom byly drsné a samostatné. Nebo abychom takové byly, ale přitom hrály ty bezbranné. Samozřejmě, nafouknuto a zveličeno tak, aby to bylo scénáristicky zajímavé, ale my ženy musíme přiznat, že v každé z nás je kousek každé ze čtyřky newyorských drsných přítelkyň. Drsná a cynická Samantha, emancipovaná kariéristická Miranda, naivní Charlotte, jejímž snem je láskyplná rodina, a éterická a věčně hledající Carrie. Líbí? Leckdy nelíbí, ale najde se tam setsakra hodně pravdy.

True Blood: Pravá krev

True Blood: Pravá krev (2008)

Podruhé zhlédnutá první série - a zvýšení na pět je na světě. Názývati tento opus 'Twilightem pro dospělé' je na místě /rozuměj, neemo, negothiky, školní docházkou nepovinné/, podoba s twilightem v jistých rysech příběhu nezaměnitelná, jen by mě zajímalo, kdo opisoval od koho. Ostatní podobnost končí, ať už mluvíme o prokreslenosti postav, propracovanosti příběhu, nebo hereckých výkonech /na rozdíl od twilightu se zde žádný WTF Patyzón a buhvíjak-se-ty-ostatní-'herci'-menujou nekoná/. Seriál je detektivkou, zavání lehkým hororem, romancí, a to všechno je umě smíchané do takového koktejlu, který si dávám ráda, ve velkých dávkách a opakovaně. A největší guilty pleasure of the series? Eric, OMG! A od koho byste se nechali kousnout vy? ;-))

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Jednak neuvěřitelně soucítím s Jen (narozdíl od ní jsem JÁ samozřejmě VELMI technicky zdatná!!:) a jednak - nahlášení požáru je oficiálně nejlepší scéna, kterou zbožňuju v každé denní i noční hodině + THE INTERNET + milion dalších scén. Prostě jeden z mých nej seriálů, basta fidli, jelito kopyto platíto!

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (1995)

Jestli se na mě někdy chlap podívá stejným pohledem jako Mr. Darcy na Elizabeth, když byla u piána, padnu mu k nohám a do smrti mu budu denně péct tvarohový buchty s mákem, i když pobyt u sporáku nesnášim. Viděno až po P&P s Keirou a nakonec jsem po velmi dlouhém mozkovém hloubání a dloubání dospěla k názoru, že tato BBC verze je o něco lepší. Rozumějte, film je taky skvělej, je to vlastně skoro neporovnatelný, ale.. není lepšího Darcyho než Colin Firth /navíc, filmovej Darcy si ani nepřečetl literární předlohu, věděli jste to??/ a tak nějak tu všecko líp fungovalo, bylo to takové méně přehnané a snáze uvěřitelné (i když velkolepost filmových záběrů a famóznost OST si zpochybňovat nedovolím).. Keira je miláček, ale Elizabeth si přeci jen spíš představuju takhle. Uf a je to venku, kameny na mou hlavu tři dva jedna teď :-)