Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 062)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický britský sitcom založený na vyhraněných charakterech, suchých břitkých hláškách a jízlivém černém humoru. Neokoukaní herci, originální zápletky, atmosféra všudypřítomné absurdity. Jediné, co tento seriálek dělí od pětihvězdičkového hodnocení, je nevyrovnaná kvalita. Geniálně humorná místa se střídají s hluššími momenty a trapnými grimasami. Celkový dojem: 80 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originalita nezná mezí, kór ve Velké Británii, kde se téměř z každého světově známějšího seriálu stává kult. Zdá se, že i u nás se stane něco podobného nebo k tomu Black Books má rozhodně namířeno. Po delší době jeden z novějších britcomů na našich televizích čímž jsem velice šťastný i když kvůli tomu přerušili vysílání Červeného Trpaslíka. Celé je to takové ztřeštěné, praštěné, bláznivé ale jen díky hlavním hercům, kteří jsou originální svým způsobem chování a rozhodně nešetří hláškami, které padají a padají a člověk se směje a směje a nakonec zjistí, že na ten samý díl kouká už po páté. (95%) ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z dílny Grahama Linehana (alespoň zatím a z toho, co jsem viděl). "Otce Teda" jsem zatím neviděl, "Velkovlak" jde ve stopách Monty Pythonů, ale moc se k nim nepřiblíží a "IT Crowd" schází jeden pořádný tahoun. Bernard Black je vožera, vochlasta, voplasa, vyhulenec, vymaštěnec, omezenec, IQ tyQ, pecivál, povaleč, lenoch, humusák a chlív. Ale na druhou stranu je to neuvěřitelný týpek, že si jej prostě musíte zamilovat. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Seriál ušitý Moranovi přímo na míru, aby si dělal na place víceméně co chtěl. Místama je to legrační až k popukání, ale některý fórky či přímo i díly už takovým vtipem nesrší, což je pro mě víc než překvapivé. Často je postava Fran, ba dokonce i Mannyho hozena dost bokem, což je taky škoda. Nicméně stále více než slušná zábava. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Velká Británie byla vždycky plodná na humorné a kvalitní seriály, sitcomy a pořady. Odjakživa. Black Books v podstatě pokračuje v tradici; není to žádná oslnivá televizní bomba zastiňující slavnější předchůdce (na což si tu ani nikdo nehraje), ale vkusný anglický humor s velmi sympatickými hlavními protagonisty a rozverně hravými problémy. Oddech s příjemně malým výskytem trapnosti. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Rodné jméno Billa Baileyho (Manny) je Mark Robert Bailey. Přezdívku Bill začal používat poté, co ji vymyslel jeho učitel hudby, protože uměl tak dobře na kytaru zahrát píseň "Won't You Come Home Bill Bailey". (DivX)
  • Visačka na dveřích obchodu má v 1. řadě na obou stranách nápis "Closed" (zavřeno), který se později změní na "Open" (otevřeno) na obou stranách. Posléze se nápis změní na "Clopen" (zatevřeno). (Morien)

Reklama

Reklama