Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Ne. Nejsem extra příznivec žánru. Ale konečně film, kde se všichni neberou smrtelně vážně, kde prostě vypnete a necháte se bavit. A funguje to, všechno klape, ani jednou se člověk nezeptá proboha proč...    A to je dneska zatraceně vzácné...

plakát

Dead in a Week (Or Your Money Back) (2018) 

Brilantně sehraná jednohubka. Wilkinson v roli vraha exceluje minimalistickým projevem, do kterého vloží úplně všechno, co potřebuje. Sledovat jeho výkon je  samo o sobě radost a daří se mu zachraňovat imísty poněkud škobrtající scénář.  Díky, takové filmové pohlazení mi dlouho chybělo

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Podivný film s nejistými herci v hlavních rolích. Motivace a chování postav působí, jako by byli všichni na drogách, i když to je zřejmě především vina mizerného scénáře.

plakát

Lajna - Série 2 (2019) (série) odpad!

Nechápu, jak dokázali to, co skvostně fungovalo, takhle zazdít. Jasně,nastavovaná kaše je vždycky jenom nastavovaná kaše, ale tahle proměna z popkulturní ikony první série v kameňákovitý útvar série druhé, v níž plyne standardní seriálový děj v dlouhém smutném čekání na nějaký fór, to si Hrouzek nezasloužil. Já druhou sérii po dvou dílech vzdávám, protože si nechci kazit originál.

plakát

Deštivý den v New Yorku (2019) 

Nedá se o tom pochybovat, Woody Allen New York miluje a i když je jeho pohled na město v mnoha ohledech bizarní, do jeho filmů to právě tak patří. V Allenově New Yorku se zastavil čas, a město slouží jako kulisa pro romanťárny stejně jako Shakespearovi posloužila Verona. Příběhově jeho filmy v poslední době nejsou žádný zázrak, a Deštivý den není výjimkou, filmové zpracování včetně castingu jsou ale lahůdková práce. Když romantiku, tak od Allena.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Film, který příznivce Stephena Kinga nenadchne ani nezarmoutí. Zpracování předlohy nedopadne tak špatně, jak je u Kingových knih zvykem, na druhé straně ale v roce 2019 působí technicky zastarale a nepřináší nic, čím by zaujal fanoušky současných hororů. Těžko soudit, na jaké publiku Řbitov Zviřátek vlastně cílí. Při zhlédnutí v televizi nenadchne a neurazí, pro investici do lístku do kina se ale moc fanoušků nenajde.

plakát

Hráčské doupě (2017) 

Amy Poehlerová po boku Willa Ferrella excelovala v řadě skečů někdejšího obsazení Saturday Night Live , jejich první velké filmové partnerství ale není žádná sláva. Scénář je postaven na velice naivní představě o provozu hráčského doupěte na počestném americkém předměstí, slibný materiál ale není ani tak nevytěžen, jako spíš se o jeho vytěžení nikdo ani nepokusí. Film na úrovni nejhorších komedií Adama Sandlera nezaslouží vyšší hodnocení než ony.

plakát

Holmes a Watson (2018) 

Hořká pilulka pro příznivce Willa Ferrella. Film s několika výbornými vtipy a myšlenkami, které však jednoznačně přibíjí násilný "humor za každou cenu" na úrovni televizních estrád a Kameňáků. Chemie mezi Farrellem a Johnem Reillym, která celkem klapala ve Stepbrothers, se v Holmesovi vytratila a jen málokdo si ve vodopádu trapností a nepovedených vtípků udrží zájem o vyšetřování, kterého se slavná dvojice účastní.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Natočit "TO" tak, aby odpovídalo knižní předloze, se nedá, první část nejnovější adaptace se ale duchu Kingovy knihy přiblížila téměř na dosah. Druhá část, která kompletuje vyprávění o přízraku z Derry, si proti prvnímu dílu více pomáhá některými nástroji z béčkových horrorů a místy sklouzne do obyčejné "lekačky", celkem je to ale důstojné pokračování. Herecké výkony jsou poněkud nevyrovnané, fantastickou práci odvádí Bill Hader, naopak výkonu Isaiaha Mustafy by prospělo, kdyby byl sám sebou a za každou cenu nechtěl v každé scéně vypadat jako Denzel Washington.

plakát

Anna (2019) 

Excelentní výkon Helen Mirrenové, která si roli ruské agentky výborně užívá a její ruský akcent je dokonalý. Ve filmu není nic mimořádně objevného, ale i přes několik skoků v čase se děj vyvíjí se snadno sledovatelnou logikou a všechno do sebe zapadá jak má, což u Bessonových filmů není vždycky pravidlem. Velmi solidní herecké obsazení a výkony ve vedlejších rolích, s kterým místy při vší snaze nedrží krok hlavní hrdinka. Celkově ale velmi koukatelná oddechovka