Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (231)

plakát

Mizerové: Na život a na smrt (2024) 

Smith, Lawrence, Miami, nekorektní humor a nařachaná akce. To jsou trademarky Bad Boys a vždycky fungují. I tentokrát. Trojka mě neuvěřitelně překvapila (a podle tržeb i spoustu dalších) a duo neznámých režisérů zvládlo skvele navázat na odkaz mistra Baye.  A pokračují v tom i tentokrát. OK, zápletka je taková dost děravá, trochu z prd…. Ehm, vycucaná z prstu, ale…. Who cares??  Slovní přestřelky mezi Lawrencem a Smithem fungují pořád, humor je stále nekorektní, Miami je stále eye candy a akce…. OMFG…. Akce je tu BRILANTNÍ. To co jste viděli v trailerech nebo viral videích je jen zlomek. Bad Boys jsou opět trademark akčního spektáklu a i když se prvních 45 minut možná trochu táhne, ten zbytek Vám to zcela vynahradí.  Jděte na to, takových pure akčních blbin se dnes moc netočí.  A Reggie je kurva bůůůůh!!!!

plakát

Bod obnovy (2023) 

Jak začít? No asi prvotními pocity - čumíte na plátno a nevěříte ze se díváte na český film. Ať jde o vizuál, soundtrack, námět….  Ano, má to místy trochu jalové dialogy. Je tam dost hluchých míst ve scénáři kdy nejsou některé věci dostatečně nebo vůbec vysvětleny a akce je tam poskrovnu, ale…. Ale jako celek to působí vážně skvěle a vizuálně fantasticky.  A ne na poměry českého filmu, ale všeobecně. Samozřejmě to není Blade Runner, ale taky to stálo miniaturní zlomek jeho rozpočtu… Tohle není ,,vztahová romantická komedie” kde každý píchá s každým a je to sranda, ha ha, a kde šedesátiletý Langmajer je ultramacho po kterém každá sukeň vlhne. Tohle je vážně míněné světově působící sci-fi které mě dostalo.  Má své minusy, nepopírám to a jsou viditelné. Ale skoro cely tým jsou debutanti a to nezbývá než smeknout.  Na závěr bych rad dodal ze českými filmy až na par výjimek opovrhuji a rozhodne na ne nekoukám v kině ( a většinou ani jinde ) a na tohle jsem zašel 3x. A koupil si Blu - ray. Protože takovéhle filmy by se podporovat rozhodně měly. Takže doufám ze příště za víc peněz a s trochu lepším scénářem. Ale i tak, znovu, klobouk dolů.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Guillermo prostě ty monstra a scénografii umí fantasticky.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Tak jako upřímně…. Ačkoliv jsem majitel PS5 a hraju Gran Turismo už od první generace konzole ( a tím nutně nemyslím že jsem hrál všechny díly, to fakt ne), tak jsem od toho nečekal…. No skoro nic. A totálně mě to dostalo. Fantasticky natočené (Blomkamp pořád umí), správně emotivní….. Woow! Pro mě překvapení roku! P.S.: Viděl jsem to v originále, takže hlášky se Schullinem mi zas tak trapně vtipné naštěstí nepřipadaly 🤣

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Vy, kdo tvrdíte že jste u toho nebrečeli, tak lžete!! A nečumte! 😀

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Když jsem byl dítě, hráli jsme si s autíčkama a vymýšleli si k tomu fantasmagorické akční příběhy a jsem strašně rád, ze někdo to v dětství dělal taky a posledních deset let převádí na filmové plátno.  Kdo od téhle série ještě pořad čeká něco seriózního, je magor. Fakt. Kdo čeká totální bezmyšlenkovitou zábavu, je doma.  A jen bych rad podotknul že Momoa je totálně boží a strašně moc chci, aby DC natočilo adaptaci comicsu Lobo a aby ho hrál on.

plakát

Pravdivé lži (1994) 

Bond bez Bonda? S Arnoldem?? Může to vůbec fungovat???? No to si kuř….

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Jo dobře, přiznám se. Na konci mi ukápla slza. A ne jedna.  A nesmějte se mi!! 😀

plakát

Zlaté oko (1995) 

Asi nejdůležitější bondovka hned po té první.  Zlaté Oko přivedlo agenta jejího veličenstva do éry po studené válce a ukázalo že i v nových časech je ho potřeba a že i James Bond, ke konci 80. let už poněkud vyčerpaný, má ve filmovém světě pořad své místo.  Vynikající Brosnan představil Bonda pro nové tisíciletí a skvěle umetl cestičku famóznímu Craigovi.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Tvl ne….  První dva Ant-Mani celkem šli, i když to nebylo nic svetoborného. Ale tohle je fakt špatný. Příběh je úplně zprdele a zpracování taky. Ani jsem to nedokoukal. Tak moc zábavný tenhle film je.  Marvel jde bohužel čím dal víc dolů.