Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (18)

plakát

Fair Play (2014) 

Tenhle film bez skrupulí útočí na vaše city. Člověku, který komunismus nezažil, se nechce věřit, že něco podobného mohlo být před třiceti lety realitou. Film je o Sophiiných volbách, před které vás takový režim může postavit, o lidské důstojnosti a hrdosti. Pro mě nejlepší antikomunistický snímek právě proto, kolik emocí ve mě dokázal vyvolat.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Na české poměry herecké obsazení snů. Dobré herecké výkony tedy nebyly překvapením. Hlavní myšlenka filmu se mi líbila, idiot František, rozplétající lidské vztahy byl správným klaďasem. Scény s jeho bláznovskými výjevy byly ale na mě někdy až moc dlouhé.

plakát

Michael Jackson's This Is It (2009) 

Nejsem přímo Michaelův fanoušek, ale vzhlížím k němu jako k hudební legendě. A toto pro něj nebylo důstojné rozloučení se světem. Ohlašovali to jako obrovskou bombu, ale přitom je to jen obyčejné, nenávazné Making of. Navíc tam zpívá jen tak 'na půl hlasu'. Nikdo se neobtěžoval dát tomu nějakou formu a dokonaleji využít takové zajímavé materiály. Kdyby tomu dali nějakou ucelenější podobu a chronologii - pomohlo by i přidání nějakých záběrů staršího data - mohlo to být klidně na 4 hvězdičky. Sorry, Michael !

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

"Chceš mě, chci tě" je komedie se zajímavým námětem, ukazující jak tváří v tvář opačnému pohlaví myslíme penisem. Má ale dvě části. První část je zábavná, chlap se ženskou se popichujou, je tu spousta komických situací a skvělých hlášek. Prostě všechno to, na co nás nalákal trailer. V druhé části ale humoru ubývá a stává se z toho podprůměrná, neoriginální romantika. Posledních 30 minut je vyloženě klišé. Pokud si chcete uchovat dobrý dojem, odejděte raději z kina před koncem, o nic nepřijdete.

plakát

2Bobule (2009) 

Vzhledem k tomu, že jsem 2Bobule shlédnul nedlouho po jedničce, moje dojmy jsou hodně rozpačité. Co zůstalo, jsou krásně natočené letní vinice, sympatická Tereza Voříšková a dobré hlášky (i když už zdaleka ne tolik jako v 1. filmu). Ale ve chvílích, kdy se film snaží místo humoru o nějaký vážnější příběh to dost skřípe a je z toho hodně hluchých, někdy až trapných scén (nejčastěji za účasti Krampola se Švandovou). Střídá se tu na můj vkus zbytečně moc postav - ne že bych si je pletl, ale chybí tomu spád. Nový režisér a noví herci vůbec změnili film k nepoznání a tím rozhodně nemyslím k lepšímu. Místy to působí skoro jako parodie. Pořád tu ale jsou vtipné pasáže a v opojení z jedničky dávám nezasloužené 3 hvězdičky.

plakát

Bobule (2008) 

Na tenhle film jsem se dlouho těšil, a dočkal jsem se přesně toho, co jsem od něj očekával. Svěží letní komedie se spoustou kvalitního, neotřelého humoru, kde jedna skvělá hláška střídá druhou. Ústřední pár pohledné Terezy Voříškové s K. Hádkem ukazuje, že nastupující generace herců není o nic horší, než ta současná, a svými výkony trochu zastiňují ostatní poněkud nevýrazné herce. Film občas působí téměř jako reklama na Jihomoravský kraj, ale dlouhé záběry malebné, prosluněné krajiny ještě umocňují atmosféru pohodového léta. Myslím, že i zatvrzelí pivaři dostanou po Bobulích chuť na víno. Jeden z mála českých filmů poslední doby, který rozhodně stojí za shlédnutí. Jen jedno varování: Asi se vám bude stýskat po létu ;-)

plakát

Kruh 2 (2005) 

Od hororů nikdy neočekávám propracované příběhy, základem je ale dostatek hrůzy nahánějících scén. U Kruhu 2 jsem se ale nebál zdaleka tolik jako u prvního dílu a celkově mi to přišlo jenom jako jeho slabý odvar. Jediným smyslem nesmyslného příběhu je umělé navyšování napětí do dalšího příchodu Samary. Ta už ale nepůsobí tak děsivě jako v jedničce. Běžně se mi také nestává, že bych u hororu usnul. Dávám upocené 2 * a to jen ze sentimentu, protože Kruh je pořád jeden z mála hororů, který mě dokázal doopravdy vyděsit.

plakát

Rukojmí (2005) 

Bruce a mladej vrahoun to drží, ale od tohohle filmu jsem čekal ještě o něco víc. Ohraný námět je sice místy docela originálně zpracovaný, ale chybí tomu tah na bránu, nějaká vystupňovanost. Bruce fousáč v úvodu byl dobrej, jenže všichni ostatní jak kdyby nevěděli co mají hrát. A po slibném začátku se všechno začíná vléct a až na pár výborně natočených scén se žádného trháku nedočkáte. Prostě průměr.

plakát

Taxi 3 (2003) 

2 * za rychlé scény za volantem a úvod se Stallonem. Jinak zase úplně stejně trapný humor, který sérii Taxi řadí spíše mezi 'dětské' filmy. Podle předpokladů tvůrci nedokázali vymyslet nic neotřelého a znovu se jen opakovali. Pokud byla akce, tak to ještě jakž takž šlo, ale jakmile to sklouzlo k dialogům, tak to bylo otřesný. Jednička ještě byla originální, ale tohle už je ubohý ždímání. Čtyřku ani nechci vidět.

plakát

V dobré společnosti (2004) 

Pro mě příjemné překvapení. Chytrý film s velmi sympatickými výkony všech hlavních postav. Scarlet potvrdila pozici na špici žebříčku mých nejoblíbenějších hereček, tu holku mám fakt rád :-) . Myslím, že každý si našel situaci ve které se shlédnul, protože film je celkem realistickým pohledem do světa byznysu. Velkým plusem je, že příběh není předvídatelný, jak tomu je ve většině podobných filmů. Místy se člověk i zasměje (třeba scéna s novym Porshe neměla chybu). Všechno dokresluje pěkná hudba, což u mě nakonec rozhodlo o udělení plného hodnocení.