Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Tak z toho filmu mám rozporuplné pocity. Je to velmi hezky natočeno, herci také v pořádku, hezky se na to kouká, ale nějak u toho postrádám scénář a nějaký příběh. Je to víceméně sled akčních scén a proč k nim dochází, či co řeší, to je vlastně vedlejší. Hlavní záporák je také charismatický, ale vůbec nic se o něm, jeho motivech či původu, člověk nedozví.

plakát

Hněv Titánů (2012) 

Vizuální inspirace hrou God of War III tu není jen cítit, ta člověka přímo fackuje, protože je z ní nemálo opsáno. Bohužel, toho opisování se měli držet i scénaristé a mohl vzniknout zábavný film, tohle zábavné opravdu není. Větší filmový zážitek mi poskytl právě zmiňovaný GOW III.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Už původní verze nebyla věrná báji o Perseovi, ale byla alespoň zábavná a nevybočovala ze spektra bájí, kde se inspirovala. To se nedá říci o této, kde je sice spousta CGI, ale jinak je to velmi nudné a nepoetické. Myšlenka, že bozi jsou nesmrtelní a získavají svou sílu díky uctívání, je již tolikrát omletá, že si ji konečně všiml i Hollywood, bohužel. Pojezd na velkých štírech je absolutní nálož, to jsem se musel smát nahlas. Dobrý moment je s Bubou ze starého filmu, to je ale hodně málo na 102 min.

plakát

Prometheus (2012) odpad!

Po shlédnutí filmu nastává lehké zklamaní a smíšené pocity. Čím delší dobu po projekci se nad tím člověk zamýšlí, tím víc zjišťuje, kolik nelogičností a lapsů se ve filmu událo a to nemluvě o chování imbecilitou posedlé posádky, které už postrádá jakoukoliv logiku. Ridley Scott už má nejlepší léta dávno za sebou, což jeho poslední filmy jen dokazují a ani to, že by tento měl být z vetřelčího univerza jej nezachrání před tím, že je to hrůza. Bohužel jiná, než bylo původně zamýšleno.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Film oscilujicí mezi zadkem nakopavajícím nářezem, akcí a černým humorem a trapnou teen komedií na straně druhé. A tenhle mix mi úplně neseděl. Tudíž hodnocení za tři, tři a půl za Hit Girl a Big Daddyho.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Působivý snímek za čtyři a půl hvězdičky. Pět za kameru a hudbu. O něco reálnější pohled na užívání drog, než nabízí Trainspotting.