Reklama

Reklama

Kick-Ass

Trailer 2

Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!  Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (2 437)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ilan Eshkeri, John Murphy a Henry Jackman: 1. Walk to Rasul's 2. Stand Up 3. Can't Go Back 4. There's a Pot Brewing 5. The Barber of Seville Overture 6. Omen 7. Bongo Song 8. (Banana Splits) Tra La La Song 9. Chi Mai Del Mio Provò Piacer Piu Dolce! (Act 2) Idomeneo 10. Starry Eyed ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Povídala temná zákoutí Subjektivovy mysli Subjektivovi: "Hele, Kopni Prdel konečně zkonfrontuje náš svět s komixovým, úplně se to povede, i Temný řytíř zbledne závistí." Kušujte, temná zákoutí, to vám jistě chybná čtení veřejných ohlasů zhasla ve věži. Kopni prdel nic konfrontovat nemůže, anžto hlavní hrdina krom sympatického přání něco změnit má duši Prcičkovských paniců s jejich touhovrzy i upachtěnou ubohostí. Divák se mu trochu směje, trochu mu fandí, jinému pohledu se film obezřetně vyhýbá. Řitní Kopáč naráží ve svém snažení jen na 1) "instrumentalní" problémy čili nedostatek schopností či vybavení; 2) negativní následky pro něj z této neschopnosti plynoucí. Zcela mi chybí bod 3), v němž sama podstata světa komixu a superhrdinství se podrobuje zkoumavému zraku (a proto vidím Strážce jako obsahově dokonalejší, byť zásluhy nechť si připíše předloha). Ve skupině 2 nám filmík servíruje právě tolik Kick-Assovy fyzické bolesti, krve a praskajících kostí, abychom mohli blahosklonně přehlédnout, že problémy působí i okolí, což dílo kupodivu nestaví nad obvyklý komix, ale pod něj. Ony se nám ty "okolní" následky netají, jen se točí tak, aby se nás náhodou nějak nedotkly. SPOILER. Třebas smrt Big Daddyho. KONEC SPOILERU. Akce a legrace, jen ty se připouští k moci nad divákem, postaveny dík cizímu nápadu půjčovat si cizí nápady. Cizí hudbu, cizí scény, cizí kostýmy... Vaughne (a spol), umíš to před zrcadlem jako Scorsese (a spol)? Dokážeš postavit stejnou chodbu jako Wachovští (a spol)? Umíš to s jehou, nití a gumou jako Burton (a spol)? Je tvá holčička tak vražedná jako animované bišinky? Já myslím, že ne. Ale akce ti jde, first person střílečky jsi dobře okoukl, stroboskopickým efektem i střihem tempo dokážeš přizpůsobit rychlosti, s níž srdce bije a tuhle rychlost pak zvýšit. Radost mám z ironického uchopení též "mediality" naší doby. Všechno můžeme sledovat v klidu a bezpečí na youtube, v televizi, facebooku, bloggech... Je to tak samozřejmé, že situace: "Nevím, co se děje ve vedlejší místnosti, jděte to někdo zjistit a řekněte mi to," může leckomu případat jako nejtěžší noční můra naší doby. V tomto a mnoha dalších ohledech se Kick-ass lépe zhostil fenoménu Internetu včetně sociálních sítí než Social Network, který si to vytkl za hlavní cíl. Snad to plyne ze skutečnosti, že podstatou facebooku není Zuckerberg, ale jeho uživatelé. A když připočtu, že Vaughn trošičku i to svědomí oslovil (žel zase ihned umlčel), *** jsou na světě. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze ja mam jasno o tom, co sa stane filmom roka v mojej vlastnej sukromnej kategorii "Ostatne filmy, ktore sa vymykaju z kategorie mojich milovanych dram", cize vsetko cez horory, komedie, akcnaky. Pochybujem, ze Kick-Ass este niektory z tohtorocnych filmov prekona a dufam, ze kazdy, kto videl tento film to pochopi a uvedomi si, co vlastne videl, pretoze z tohto filmu sa stane klasika. Zaciatok je uplne famozny, prskala som smiechom, rozplyvala som sa nad hlaskami a nad pohodovostou, akou je to natocene. Stredu filmu chybal trosku drive a ubral nohu z plynu, ale to bolo len falosne ucicikanie divaka, aby to nakoniec poslednu pol hodinu rozprudil tak, ze vas zdvihne zo sedacky. Ja sa teda v akcnych filmoch nevyznam, ani v komiksoch, ani vo filmoch typu Superbad a podobne, ale akcna scena v tme, v ktorej hra hlavnu ulohu HitGirl je podla mna to najlepsie, co sa v tom zanri dalo za posledne roky vidiet. Pre mna neuveritelne predstavenie, zopakujem si to nie raz, ale aj dvakrat. /// "Pussypatrol Phones, money!" :D ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to nářez, to každopádně. Něco do sebe to mělo nejen po akční stránce, to každopádně. Ale na víc jak 70% to prostě nevidím, to pardon. Jak tady v podstatě píše hirnlego, i já mám určitou mez u dětských rolí, co je ještě OK a co je už za čarou, no a ta malá holka sice hrála skvěle, ale na mě to bylo moc - působila až děsivě (což asi mělo částečně svůj smysl) a děsivost podle mě k dětem prostě nepatří. Asi jsem staromódní... Ale když se oprostím od té holky a budu se zaobírat jen dějem, je to určitě slušná akčňárna s několika zajímavými momenty, která si řadu svých fandů (jak vidno zde podle komentářů) najde. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Film s výbušným potenciálem TNT. Nebýt občasného, zato úplně zbytečného "prcičkaření", bylo by to na jasných pět hvězd. I tak velká spokojenost. A mimochodem, takhle se má (imho) točit akce! Roztřesená kamera, zběsilý střih a nepřehlednost tu nemají žádné místo. Jeden z nejlepších superhrdinských snímků všech dob. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (63)

  • V závěru filmu, kdy hrdinové letí na jet packu nad New Yorkem, je možné v pozadí zahlédnout stojící „dvojčata“. (Xtr3m)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 48,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 96,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama