Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Krásná pohádka. Milá, nápaditá, dobrá hudba. Sympatičtí herci. (Není to uječené, nikdo se zbytečne neksichtí.) Herci jsou vážne skvelí.

plakát

Temné stíny (2012) 

Komedie se svezi hudbou, parodie na nekolik filmu, a i kdyz k dokonalosti kousek chybi, musim dat pet *.

plakát

Interstellar (2014) 

Na podruhé se mi film líbil víc, už mi bylo jasné, že musím ignorovat spasitelský výraz McConaugheyho :) Jinak si myslím, že je to dobrý film, rozhodně to má nápad a neobvyklé zpracování a umí vytvořit zvláštní atmosféru, která vás přinutí aspoň trochu zase nad něčím přemýšlet.

plakát

Insidious (2010) 

Velký potenciál, málo využitý, bohužel. Myslím si, že tomu uškodilo i rádoby dokumentární pojetí, za další film až příliš skákal od jednoho k druhému - nejdřív jen obyčejné lekačky, poté Krotitelé duchů, a když to začlo být zajímavé, tak přišlo vysvobození. A samozřejmě otevřený konec pro druhý díl. Lipstick-Face Démon byl fajn, jen kdyby dostal víc prostoru, a scéna, kdy si brousí drápy či co byla vtipná, děsivá a kouzelná zároveň :))).

plakát

Po strništi bos (2017) 

Film je krásný a příjemný, líbí se mi, jakým způsobem dokázali páni Svěráci uchopit tu dobu viděnou dětskýma očima a v náznacích předat vše, co bylo podstatné. Velmi se mi líbil Jan Tříska ve své roli, jak dokázal ztvárnit tvrdou sedláckou povahu. Úžasné bylo, jak se postava Oldřicha Kaisera opravdu nenápadně podobala vlkovi a postupně se měnila tak, jak to vnímalo dítě. Je tam spousta drobností, které ale nic neboří ale tvoří celek a dokáží vystihnout to, co si dnes můžete jen pamatovat z vyprávění stařečků nebo přečíst v zapomenutých knihách. Jen jedna věc mě zklamala, a to hluboce, to rýpnutí, pane Svěráku, to sem nepatřilo. To jste si spletl dobu, a chuť krásy Vámi tak pečlivě vytvořené zbytečně zhořkla.

plakát

Tři bratři (2014) 

Příjemné překvapení :-) Místo některými zmiňovaného paskvilu jde o krásnou výpravnou pohádku s úžasnou hudbou a velmi dobrými texty. Jde o pohádky, které samy o sobě zaberou maximálně patnáct minut, takže jejich složení dohromady v jeden film mi nevadí - tedy aspoň v tomto Svěrákově podání. Je to vtipné, chytré, místy poučné, ale ne zase moc, hodně to svým stylem připomíná Lotranda a Zubejdu (což je dobře). Herci byli výborní (a to některé z nich ani trochu nemusím). Jen víc takových pohádek :-)

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Nepovedená napodobenina filmu Love Actually/Láska nebeská. Jen je mi líto skutečných hereckých hvězd, které neměly prostor tento film zachránit.