Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Pohotovost

Pohotovost (1994)

Pohotovost - pojem pro mne a rozhodně i pro plno dalších lidí po celém světě. Jako malý klučina jsem se díky ní zamiloval do profese lékaře a dlouhou dobu se jí nechtěl vzdát. Nyní, když se na vše dívám s odstupem, mohu se jen usmívat a říkat si, jaké krásné doby to byly. Pohotovost je seriál, který mě prakticky doprovázel dětstvím. Poprvé jsem se v něm setkával s problémy lidské podstaty, útrapami každodenního života a mezilidských vztahů. To vše a ještě víc totiž Pohotovost člověku dává. Perfektní výkony hereckých hvězd, které právě díky Pohotovosti poprvé začali pronikat do světa filmu a šplhat dále po žebříčcích slávy, velmi dobře a do nejmenších detailů provedená atmosféra Chicagské pohotovosti. To vše a ještě více dělá z Pohotovost jeden z nejlepších seriálů své i budoucí doby. Bravo!

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Hvězdná brána - to je filmový pojem, jež mě doprovází od útlého dětství až doteď. Stargate je kultovní seriál, kterému propadly tisíce lidí po celém světě. Jde o netradiční sci-fi, které se dotyká ale všech témat lidské existence - mezilidské vztahy, pud sebezáchovy, obětování se pro přátele. To vše sdružuje Hvězdnou bránu a její tým dohromady. Nejde tedy o klasické Sci-Fi tak jak ho známe - plné litých bojů na život a na smrt, kde neexistují přátelé, ale jen nepřátelé a vůně olova. Ani to se samozřejmě Hvězdné bráně, coby v samotné podstatě taky sci-fi, nevyhlo, ale zároveň je doplňováno o již zmiňovaná klasická lidská témata. To vše, ale ještě více - notná dávka napětí, kvalitních efektů, propracovaného počítačového postprocessingu - to vše dělá ze série Stargate jeden z kultovních a nejlepších sci-fi seriálů současného filmu.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

Nejlepší seriál všech dob. Detektivka jak má být. Rozhodně bych našel ještě plno dalších přívlastků, ale opravdu je nutno podotknout, že Hercule Poirot se povedl do nejmenšího detailu. I přes tvrdou kriminalistickou sféru provází každý díl slušná dávka humoru a člověk se tak těší na každý díl, i když jej - a to mluvím i za sebe - viděl již několikrát. Rozhodně nezapomenutelný herecký výkony Davida Sucheta i Hugha Frasera. Bravo!

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Nemohu jinak - 100%. Válečné téma je i u filmů pro mne stoprocentní žánrovou jedničkou, avšak opravdu kvalitních snímků s tímto tématem nálezám opravdu málo a čím dál tím méně. Ještě, že existují "jistoty", ke kterým se mohu vždy s radostí a filmovým fyzickým, psychickým, duševní, no prostě jakýmkoli pocitem, jaký si jen dokážete představit, vracet. A to právě Band of Brothers ode dneška je. Bez okolků a bez rozmýšlení říkám, že se stydím za to, že jsem tak kvalitní seriál shlédnul až tolik let po jeho vytvoření, až nyní. Damian Lewis mne utvrdil o své kvalitě a stává se tak jedním z doplňujících herců mé TOP desítky. Výkony ostatních - není co dodat. Ryan rozdělený do 10 hodin? Možná. Každý má něco svého, mě Band of Brothers oslovilo - ne víc, avšak jiným způsobem, specifičtěji - a o to větší třešničkou na válečném dortu tento snímek je. Perfektní, úchvatné, nekompromisní, reálné!

Česká soda

Česká soda (1993)

Česká soda je prostě a jednoduše ten nejlepší český seriál všech dob. Beze sporu. Poukazuje na náš "denní chléb" v podobě politiků, jejich ustavičných hádek, chování, projevů apod. s nebývalou lehkostí a naprosto ultimativně paroduje i ty nejbanálnější situace, postoje a nenechá naprosto žádného diváka chladným. A když už Vás Česká Soda nezanechá válet se doma na zemi, před televizí, v "kaluži smíchu", zpříjemníte si minimálně všední odpoledne velmi nevšedním zážitkem a podívánou. IQ Havlova, Invažidovna, ... na to prostě nikdo a nic nemá a mít nebude. Škoda jen, že je České Sody konec. Dnešní doba a politická situace nabízí toliko prostoru k podobným výtvorům a pardoiím ... :-)