Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Je zcela samozřejmé, že v počátcích byl Hercule Poirot mladší, hubenější a měl po boku Arthura Hastingse a slečnu Lemonovou, a takhle s námi pobýval většinu času. Stejně jsem nikdy nechápala, proč se Hastings nedal dohromady právě s touto slečnou, ale do toho nemám co mluvit. Mně se ale úplně nejvíce líbily ty díly, kdy už byl Hercule Poirot starší, silnější a sám, na všechno. Byly to ponurejší, temnější díly, ale patří k těm mým opravdu oblíbeným. Orient Express jim svou depresivní atmosférou kraluje. Hercula Poirota mám ráda kvůli té době, chtěla bych se umět česat, strojit a líčit jako všechny ty dámy tam, potkávat uhlazené pány v nažehlených oblecích a stolovat a bavit se, jako v těch dobách, to je to, co se mi na tomto seriálu tak moc líbí a za co obdivuju všechny lidi, kteří se na něm po této stránce vyřádili. Ale nepochybně, příběhy jsou nápadité a promyšlené a miluju tu Poirotovu finální společenskou seanci, na které předvádí své myšlenkové pochody a také jeho gesta, zvyky, projevy, to se panu Suchetovi opravdu moc povedlo a pro mě jiný Poirot neexistuje! Jen u jednoho dílu jsem poznala, kdo je vrah a u dalších pak už většinou také, ale jen kvůli dabingu, kdo nechce vědět víc, nečtěte dál! spoiler (většinou vraha dabují známější dabéři) spoiler. ()

Reklama

mancika.n 

všechny recenze uživatele

Detektívny seriál Agathy Christie : Hercule Poirot - skvelé obsadenie herca Davida Sucheta ako využíva svoje šedé bunky pri odhalení vrahov . Všetky časti sú zaujímavé , ktoré sa dajú pozerať znova a znova . Malý tučný Belgičan uhladenými fúzami ma prekvapil vo filme Boeing 747 v ohrožení v roli teroristu . ()

jasiska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako decko som Poirota milovala. Keď som v nedeľu poobede započula tú notorickú zvučku už aj som štartovala do obývačky. Prvé série boli geniálne, hoci fakt, že niektoré diely boli podľa knižiek niekedy znamenal, že som vopred vedela, kto bude vrah. David Suchet je jednoznačne najlepší Poirot. Kostýmy a kulisy sú parádne. Pri neskorších sériách sa mi seriál trochu objedol, ale stále na úrovni. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Burgh Island Hotel, v ktorom sa natáčala táto epizóda, patrí k najvzácnejším európskym architektonickým príkladom štýlu Art Deco. Zaujímavosťou je, že Agathu Christie inšpiroval pobyt v tomto luxusnom hoteli hneď k dvom knihám: okrem knihy "Zlo pod slnkom" tu vzniklo aj jedno z jej najdramatickejších diel "A neostal ani jeden". (lemonova)
  • David Suchet byl podstatně štíhlejší než postava Hercula Poirota, a tak aby dosáhl potřebné zavalitosti, nosil po celou dobu natáčení pod oblekem vycpávky a škrobený límec, v němž jeho krk působil mohutněji. Zpočátku si také nechával zkracovat vlasy na temeni, aby se i proplešatělostí Poirotovi přiblížil. (Hans.)

Reklama

Reklama