Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Poslední recenze (6)

plakát

Kurt Cobain - About a Son (2006) 

Nejedná se o životopisný film ani klasický dokument. Celý snímek je složen ze zvukových záznamů, na nichž se leader kapely Nirvana Kurt Cobain rozpovídává o svém pohnutém životě. Tyto zvukové útržky jsou celkem působivě dopňovány filmovými záběry, které zachycují hlavní oblasti, hrající roli v životě tohoto umělce (tedy americký Aberdeen, Seattle a Olympii). Nahrávky interview s Kurtem Cobainem pořizoval spisovatel Michael Azerrad asi 2 roky začátkem devadesátých let za účelem sepsat biografii, kterou mnozí znají pod názvem Come As You Are - The Story Of Nirvana. Obsah filmu pro zasvěceného fanouška Nirvany sice nepřináší nic moc nového (já osobně jsem se s touto historií setkal několikrát), ale spojení raritních nahrávek, celkem slušně vybrané hudby a hlavně super záběrů amerického severozápadu dělají z tohoto snímku velmi příjemnou podívanou u níž jsem se s chutí dokoukal do konce.

plakát

Rudý škorpion (1988) 

V rámci shánění filmů mého mládí jsem se dostal i na tento kousek. Dříve to bylo na mém žebříčku rozhodně hodně vysoko. Po shlédnutí jsem trochu překvapen, protože jsem si většinu(krom hlavní myšlenky) už v podstatě nepamatoval. Nikolai je ruský voják ze speciální jednotky, který slepě plní svůj úkol a snaží se dostat ke hlavnímu vůdci afrických povstalců, kterého má za úkol odsranit. Po tom, co skoro zemře v poušti a zachrání ho křovák Gao prozře a pomůže africkému lidu v boji proti komunistické okupaci... Nevím proč, ale tento film na mě vždy působil hrozně originálně a na tomto se nic nezměnilo. Je to nejspíš prostředím Afriky do kterého je akční snímek zasazen. Lundgren je proti ostatním doslova obr (je to zde znát nejvíc z filmů, co jsem s ním viděl). Dobré 2/3 filmu se chová jako(aspoň trochu slušně řečeno) "pěknej hajzl" a moc sympatií u diváka nemá. Nakonec se ale stane správným akčním hrdinou a vybojuje si zasloužené uznání. Film není nijak mimořádně kvalitní, občas se najde i nějaký ten kýč. Ale řekl bych, že je to jeden z nejlepších snímků své doby v danném žánru.

plakát

Chladný jako led (1991) 

Příběh by se dal v kostce popsat asi takto: Vanilla Ice je velký frajer(aspoň v roce 91) a se svými přáteli vede bohémský styl života.Na motocyklech projíždějí krajinou(cíl není zřejmý)a při poruše jednoho ze strojů jsou nuceni zastavit na nanějaku dobu v typickém uspořádaném maloměstě, kde vzbudí (jak jinak)značný rozruch. Vanilla se samozřejmě zamiluje do nejkrásnější a nejúžasnější dívky města, což se nelíbí hlavně jejímu spořádanému příteli Nickovi a jeho kamarádům. Navíc zde figurují 2 bývalí vězni, kteří se chtějí pomstít rodině oné dívky, která má skrytou identitu a 20 let se před nimi skrývá. Vanilla je sice frája, ale také charakter a nebojí se nebezpečí, a tak k překvapení všech situaci řeší ... film je z dnešního pohledu docela vtipný! ale dřív byl Vanilla fakt borec, ten jeho účes, namachrovaný projev, barevné podivné oblečení a divný řeči, jeho rap, tanec ... dobrej film ...

Poslední hodnocení (1 113)

Onibaba (1964)

14.06.2024

Jak jsem balil učitelku (1998)

15.03.2024

Predátoři (2010)

13.03.2024

Kosmonaut z Čech (2024)

11.03.2024

Duna (2021)

10.03.2024

Konec světa (1999)

09.03.2024

Božena (2021) (seriál)

26.02.2024

Kopytem sem, kopytem tam (1988)

17.02.2024

Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun (2021)

10.02.2024

Reklama