Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Jmenuji se Georgina (2022) (pořad) odpad!

Tenhle dokument má jedinečnou vlastnost, kterou jsem ještě nepoznal. Má pozitivně vykreslit postavu, o jejíž existenci jste vlastně dosud moc nevěděli. Po zhlédnutí jste ale zjistili, jak ji vlastně nenávidíte. Místo zákulisí soužití s CR7 - jednou z nejslavnějších osobností světa - se vás jeho partnerka snaží ze soukromých jachet a tryskáčů přesvědčit, že je úplně obyčejná holka, jejíž největší starostí je výběr luxusní dovolené nebo ošacení na společenskou událost. Pokud přeci jen zapochybujete o něčem jiném, pravidelně vás o její skromnosti a dokonalosti předsvědčují její přátelé, pochlebovači, asistenti či manažeři, které hlavní hrdinka za odměnu soustavně ponižuje. Tedy pokud zrovna nepoužívá nejzažitější klišé typu, že přátelé a rodina jsou nejvíc… A ať komentář nevyznívá jen jako snůška negace - jejího milého za sportovní úspěchy uznávám a reskektuju.

plakát

Slunovrat (2019) 

Tento film má dvě pozoruhodné vlastnosti. První je, že mě po osmi letech zde vyprovokoval k napsání komentáře. A druhou je, že jsem si už hodně dlouho nepřál skon hlavních, naivních a nepřemýšlících hrdinů. A pardon za spoiler - ta jednoznačně nejotravnější postava jako na potvoru přežila.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Opět precizní DiCaprio, spousta skvělých hlášek a šokujících scén. Bohužel plnou palbu nedávám z důvodu, že se mi tři hodiny zdají býti až moc. I když ve filmu nejsou hluchá místa o pár desítek minut kratší snímek bych jen uvítal. Přeci jenom, čekání na velkolepý krach je lehce odhadnutelný a zdlouhavý...

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Já vám nevím přátelé. Film o všem a přitom o ničem. Film, který šel do hloubky a přitom tak povrchní. Zábavný, ale přitom tak nicotný... Nevím, jak ovlivňuje film fakt, že tam hrají v současnosti jedni z nejoblíbenějších a nejvděčnějších postav české zemičky. Ale na mě to okouzlení asi nedolehlo. Ale i tak jsem rád, že jsem film shlédl, jednou to ale stačilo.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Čeho je moc, toho je příliš. Každý díl se posunují nemožně nereálné honičky, čím dál blíž k fantasmagorické hranici. Tohle ale bylo až přespříliš. Možná je načase se zamyslet a přijít na něco jiného než na schéma: nadupaný auta, honičky, zruční šoféři, láska, rodina a jednoduchá zápletka, kterou vyřeší další honička na silnici...

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nechci sazodlouze popisovat me niterni pocity a do podrobna rozebirat film. Dej ze sakra zajimavyho obdobi, o kterem zas tak tolik jimavych pribehu nebylo vypraveno. Z filmu cisi dobova atmosfera, kterou ani neprebiji Tarantinovsky nerealne vyskriky a gejziry krve. Nicmene posledni ctvrtina filmu z pozoruhodneho kousku dela zbytecne krvavou lazen a ackoliv cely film drzite palce "negrovi s neznelym D", posledni cast filmu si v duchu rikate: "omg, uz ho trefte, at uz je konec!"

plakát

Saw 4 (2007) 

Ceho je moc, toho je prilis. Dal bych ruku do ohne, ze vetsina divaku sleduje neustale natahovani Saw-serie ze setrvacnosti, zadny jiny duvod po shlednuti ctverky me nenapada.

plakát

Saw 3 (2006) 

Az si rikam, jak muze jeden polomrtvy starec s krehce posahanou divkou pochytat tolik lidi a pripravit pro ne tolik smrtelnych prekvapek. Nejen tohle je uz v tretim dile prekombinovane a zcela to opousti jednoduchy psychoscenar z jednicky (= dva muzi, jedna mistnost, hodiny vycitek a psychickeho muceni). Kazdopadne vas dej nejakou silou pritahuje a i kdyz jim opovrhujete, touzite vedet, jak to dopadne...

plakát

Život je krásný (1997) 

Zivot a i tento film je krasny. Nicmene te krasy a humoru je tam tolik, ze to je na skodu. Samozrejme uhel pohledu, s jakym je nahlizeno na jednu z nejstrasnejsich dob lidske kultury, je fascinujici. Te detske naivity a humoru je tam tolik, ze vas to pohlti a porad cekate, ze na konci se pririti Quido v nacisticke uniforme na zaleno nabarvenem konikovi. Bohuzel, princ uz za princeznickou neprijel... ps. Znat v realnem v zivote tolik roztrzitych chorobnych optimistu, bylo by to na zblazneni :)

plakát

Kick-Ass (2010) 

Co se tu rozhlizim, tak z filmu nesdilim takove nadseni jako mi kolegove. Zacatek a puvodni myslenka je skvela, jak se stat z obycejneho loosera a outsidera spolecnosti hrdina? Koupit si po netu kostym, parkrat machnout pred zrdcadlem rukama, udelat nekolik vzhuru pseudochvatu a voilá. Samozrejme realita je jina, coz se potvrdi zahy. Od teto chvile u me zacinaji klesat hvezdicky oblibenosti diametralni radou. Mozna bych chtel byt az moc velkym realistou, ale z puvodnich ryzich a "skutecne" vypadajicich pokusu o hrdinstvi se do deje zapletaji mafiani, dalsi maskovani nadlide, videt ve filmu policii, je tak vzacne, jak videt Santu v cervenci. Do toho akcni sceny, kdy jedenactileta holcicka behem nekolika vterin pobije celou mafianskou tlupu... Hokejovou terminologii receno, prvni tretina dobra, bohuzel druha a treti tretina filmu zrala na time out.