Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (4)

plakát

Saltová (2010) 

Jak by se asi vyvíjela & vypadala by americká kinematografie, kdyby neexistoval Sovětský svaz? Naštěstí je ale pořád dost soudruhů, kteří chtějí škodit nejdemokratičtější zemi světa a kterým je potřeba přistřihnout krovky. Salt mi připomínal cocktail z Hitmana, Jasona Bourna, Jamese Bonda a McGyvera. Nutno ale podotknout, že nikomu z výše uvedených pánů nesluší samopal & lodičky tak, jako Angelině Jolie. Film je samozřejmě scifi od začátku do konce, ale má spád, tempo, překvapivé a napínavé momenty & neamerický konec bez tleskání a slz, což beru jako velký klad!

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Vím, že natočit novou verzi čehokoliv je těžké & hodně lidí se jde na ní podívat jen proto, aby ji mohli zkritizovat. Na druhou stranu si ale myslím, že méně znamená někdy i více a snaha o maximální inovaci nemusí být vždy ta správná cesta. Perseus na mě působil apatickým & depresivním dojmem a chvílemi jsem měl pocit, že ho mnohem víc láká představa nechat si od některého svého spolubojovníka namydlit ve sprše záda, než zachránit půvabnou princeznu. Perseovi udatní bojovníci mi v mnohém připomínali Kaufland – od 60 let výš. Z původního ST 1981 si vzpomínám na světlo, teplo, slunce. Z tohoto ST 2010 si pamatuji tmu, zimu a déšť. Olymp, na kterém panují moudří a krásní bohové mi připomínal východoněmecký pornofilm & Zeus, vládce bohů mi přišel poněkud nevyrovnaný. Úplně jsem nepochopil, proč okřídlený kůň Pegasus byl v ST 2010 černý jako noc & sova Bubo do slova a písmene letěla do koše. Kraken, stejně tak jako mega brouci v poušti mi připomínali Hvězdnou pěchotu a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby Perseus odhodil meč a všechny je pokropil kulometem.

plakát

Poldové (2010) 

Celý film na mě působil nízkorozpočtově & levně, stejně tak jako jeho zápletka. Bruce Willis pro mě vždy představoval určitou záruku kvality, která zde podle mě není. Na druhou stranu film má několik dobrých a pro mě vtipných momentů, které samozřejmě nejsou vrcholem intelektuálního & anglického humoru, ale mě dobře pobavily.

plakát

Vrahouni (2010) 

Oddechový film, na který podruhé nepůjdete a na DVD si ho asi také nekoupíte. Ashton Kutcher opravdu není vůbec špatný - je dobrý, ale svým chlapeckým vzezřením by se spíš hodil do Muzikálu ze střední, než do role tajného agenta & manžela. Vedle „ženy“ Katherine Heigl čas od času působí dojmem jejího mladšího bratra. Druhá část filmu na můj vkus až moc připomíná film Pan a paní Smithovi & Jiráskovo Proti všem. Kníratý otec Tom Selleck & alkoholní matka Catherine O´Hara jsou nevtíraví a vtipní.