Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Pokud neznáte knižní Hvězdnou Pěchotu od Roberta A. Heinleina tak film doporučuji jako 5 hvězdičkový kousek. Bohužel já knihu znám a navíc je to má oblíbená. Tudíž i když je film zábavný (opravdu spíš komedie oproti knize), nemohu mu zapomenout degradaci mobilní pěchoty na obyčejný nýmandy se špuntovkama. Což si myslím umožnilo vzniknout takovým paskvilům jako je Hvězdná Pěchota 2 a 3.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Tak nevím, na tento film asi člověk musí dozrát, jelikož když jsem to pustil poprvé (hodně let zpátky) tak jsem vydržel cca dvacet minut než jsem to vzdal. Když jsem to pustil podruhé (pár let zpátky) vydržel jsem deset minut s tím že todle se fakt nedá jaká to je zhovadilost a že už to nikdy nebudu zkoušet. A nakonec když to člověk nejmíň čeká na něj narazí, řekne si .. safra to mi něco říká, kouknem na to. A ejhle ... najednou je z toho výborná komedie. Až pak jsem si vzpoměl že už jsem to několikrát pokoušel a dodnes nevím co mne na tom tak iritovalo (možná že s českým dabingem to obrátilo polaritu filmu, což se dnes děje spíš naopak). A pokud to srovnám s většinou dnešních komedií tak je to čím dál lepší film. Nejspíš zraje jako víno. Doporučuji těm co všechno neberou vážně.

plakát

Černá hodina (2011) 

Kvůli traileru jsem byl opravdu hodně zvědavý a těšil jsem se. Bohužel slavá se nekoná. Začátek parádní +5, infantilní chování postav vcelku uvěřitelné (každý není génius a hrdina v jednom) ale někdy jsem nechápal proč zrovna oni přežívají -2 , emzáci super +5, redukce hrdinů (hlavně těch kteří si o to koledujou od samotnýho počátku) +3 - otázkou je zda-li je dobře když se kvůli tomu divákovi uleví takže raději 0. Tak to máme 8/10. Závislost na mobilu u hlavní ženské hrdinky bych vcelku pochopil ale s tím koncem to prostě nějak nemůžu rozdýchat -2 a to jsem ještě hodně mírný. 6/10 Výsledným dojmem je hlavně zklamání, protože to mohl být tak krásný film.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Mám rád krváky, mám rád akční filmy, mám rád krvavé akční filmy z devadesátých let. Ale to je spíš věc nostalgie. U mne to nějak nefunguje pro nový film. Staloneho repliky trapné, Van Dammův záporák trapný, Lundgrenův úchylák trapný. Bohužel hlavně ze začátku je to přednášeno moc vážně. Kdyby nebylo Schwarzeneggera, Stathama, Willise a Norrise tak by to bylo vážné až do konce. Ač nejsem Chuckův obdivovatel (a ani jsem nikdy nebyl) tak tady příjemně překvapil. Celkový dojem by byl lehce nadprůměrný ale nemůžu opomenout "úžasně talentovaného" hňupa snipera který se nechá chytit stejně tak celá banda málem se staženýma kalhotama. To byla vážně jedna z nejhorších scén co jsem kdy viděl, hlavně že chlapec napsal dopis přítelkyni.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Je to rebel! Desítky vojáků zhmoždil, stovky emzáků zabil a v podstatě všechny okolo zesměšnil. Z počátku budící nedůvěru ale nakonec výborná fantasy pohádka. Škoda jen že z nepochopitelných důvodů byla hlavní postava Taylora Kitsche tak zapřísáhle rebelská, jelikož někdy to bylo až křečovité. Některé aspekty příběhu trochu nelogické ale jinak příjemná oddychovka. A hlavně se to líbilo i ženě :)

plakát

Divoši (2012) 

Film zajímavý leč chování postav spíš podprůměrné. Jedině John Travolta a Aaron Tayler-Johnson mi sedeli, zbytek byl poněkud zmatený. V první půli diváka navnadí parádní loupežnou scénou a pak ho nechá čekat až do konce. Chování kartelu nesmyslné, vazby mezi mafiány mizivé - reprezentaci něčeho co již nějakou dobu funguje jsem jim prostě nedokázal uvěřit. Vše pak docela napravil vcelku zábavný závěr, nicméně celkový dojem je spíš průměr.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Další film kdy trailer navnadí a film samotný moc nenadchne. Tváří se drsně ale s gangsterama se jedná v rukavičkách, jako kdyby nevěděli že dobrý gangster je mrtvý gangster a ti živí se jednou vrátí s větším kvérem. Charaktery v podstatě klasicky černobílé, hlavní záporák více než trapný. Také mne zklamala neprofesionalita hlavních postav. Ač veteráni z války do všeho nabíhali po hlavě s pistolkama a Thompsony nechávali hlavně padouchům. Závěrečná přestřelka pak působila dojmem "už aby to bylo za námi" - všichni vědí jak to dopadne a jen bolestně se čeká až to rejža odpíská. Nuda nuda šeď šeď, čekal jsem trochu víc akcí alá Road to Perdition (Cesta do zatracení).