Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

Melios 

všechny recenze uživatele

O tomto seriáli sa na internete už toľko nahovorilo, že mi neostáva nič iné, len sa pridať k vrúcnej chvále. Už, keď vyšiel prvý trailer som tušil, že sa chystá niečo výnimočné, no to, čo sme dostali nemohol nikto ani len vo sne očakávať. I navzdory tomu, že si ma upútavky omotali okolo prsta som so zhliadnutím seriálu dlho váhal. Predsa len sa jedná o adaptáciu slávnej videohry League of Legends (v našich zemepisných šírkach skôr známou pod skratkou LoLko), ktorú z duše nenávidím. Hra sama o sebe mi prišla neskutočne prekombinovaná, s nezáživným gameplayom, čakacími pasážami, ktoré sú k posratiu a do toho si ešte započítajte komunitu nevychovaných deciek (česť výnimkám), ktoré sa radi chvália tým s koľkými vašimi matkami už za ten čas stihli mať pomer a zistíte, že vás to z dlhodobého hľadiska určite nebude viesť k jej opätovnému hraniu, ak teda nieste skalným fanúšikom celého vesmíru od Riot games. Seriál ale dokázal, niečo, čo nedokázala doteraz žiadna filmová adaptácia herného počinu. Byť objektívne perfektná. Všetko od hudby, cez vizuál, zapamätateľné postavy ako Vi, Powder (a.k.a Jinx) či záporák Silco, ktoré sa vám svojou pestrofarebnou a živou osobnosťou ihneď zaryjú pod kožu (keď si ja som schopný zapamätať mená postáv tak sa fakt stal zázrak), až po narratoring seriál zvláda na výbornú a dokáže vás neraz aj riadne šokovať. Prosto, aby som sa tu už dlhšie nerozpisoval Arcane je megalomanský počin, ktorý nadobro uchváti nielen hráčov MOBA hier, no aj ľudí, ktorí prvý raz v živote počujú slovo LoLko. Pre obe skupiny môžem srdečne odporučiť. Ak sa vám bude zdať začiatok strašne pubertiacky trápny, dajte tomu čas. Zreje to ako syr. Ešte nikdy v živote som sa tak netešil na druhú sezónu... ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (10/10). Arcane je pro mě naprostým zjevením, které mě totálně dostalo. Disponuje podmanivou animací, která se nedá okoukat. Postavy jednají racionálně jako dospělí lidé a dle svého největšího přesvědčení. Každý tady hraje část svojí role a divák si k nim vybuduje určitý druh vztahu. Každá z nich má jinak prokreslenou osobnost, takže větvení dějových linek nikdy nenudí a všechny jsou zábavné. Po Arcane už nikdy neřeknu, že animované filmy jsou nějak podřadné, protože jsem u tohohle cítil hromadu emocí a nemohl jsem se na to vynadívat. Emocionální vrcholy skoro u každé epizody? O tomhle se mi ani nesnilo. Jde vidět jak obrovskou péči tomu Riot Games dali. Netflix to pak jenom zviditelnil. Šest let je ranec času, ale výsledek stojí za to. Práce s hudbou a celkovou audiovizuální stránkou je čisté porno pro oči, které nepolevuje. Líbilo se mi rychlé tempo, které zajistilo maximální poutavost děje. Já osobně jsem League of Legends nikdy nehrál, ale užil jsem si to neskutečně. Věřím, že si to užijí hráči ještě více a pro mě je Arcane od této chvíle jedním z největších seriálových zážitků vůbec.  Nejlepší epizoda: Když se tyhle stěny zřítí (S01E06) ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Určitě záleží, jak se na to budete dívat. Příběh bude sem tam obsahovat nějaké ty klišé, nebo nesrovnalosti, ale já se neubráním tomu dát za pět hvězd, protože jsem si naprosto sedla na zadek z animace, z detailů, z atmosféry, která na mě nikdy z žádného jiného animovaného filmu, ani seriálu nepůsobila tak mocně jako tady. Naprosto skvělá popově kulturní jízda řízlá steampunkem, zajímavými postavami (cool herními, ale vycházejícími z nejstarších svárů společnosti) a videohrami a přitom zachovávající pravidla hraného filmu. S ničím se to nemaže, nic není jednoznačné. Z tohohle jsem fakt paf, protože na animované filmy/seriály mě nikdy moc neužilo. 100% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co lidi na tom LoLku vidí, vždyť je to jenom barevnější DOTA? Ale něco přeci za tím obrovským úspěchem hry musí stát a čím víc jsem nad tím kdysi přemýšlel, tím víc jsem nabyl dojmu, že společnost Riot Games to prostě všechno podstatně líp zvládá. Dali hře lepší a barevnější vizuál, zajímavější hratelnost, neustále tu hru rozvíjí a něco do ní přidávají, starají se o marketingovou stránku věci, prostě nedá se jim upřít, že do toho opravdu hodně investují. A teď tu máme seriál, který mi tak nějak moje přesvědčení o vizi ohledně Riotu potvrzuje, protože i do tohohle bylo dáno hodně, ať už financí, marketingové podpory, ale i snahy a vášně samotných autorů. Je tu spousta výborných rozhodnutí, počínaje výběrem animačního studia, které tomu dalo originální a pro mě nádherný a působivý vizuál, až po práci scénáristů, kteří dokázali vytvořit zajímavý a napínavý příběh s postavami, na kterých mi během chvíle začalo záležet a které mi krásně prokreslili. Ano, je tu pro mě slabší hudební stránka, protože většina písní od Imagine Dragons je pro mě taková zvláštně utahaná a do mnohých scén se mi často nehodila stejně jako ostatní hudba, která jen málokdy dobře a působivě trefila atmosféru. Ale já na to kašlu, protože i tak se mi tohle hodně líbilo! Užil jsem si temnou atmosféru, překvapení a nečekané linky, kterými se příběh ubíral, výbornou, dynamickou a strhující akci, ale i fakt, že každá postava tu je hodně komplexní, dobře předvedená, tohle nejsou šablony, ale reálné charaktery s vadami i silnými stránkami, jejichž rozhodnutí mi většinou dávají smysl a na jejichž další cestě mi záleží. Arcane se mi jednoznačně trefil do vkusu a rád se podívám na další (již potvrzené) pokračování, ale i něco dalšího, co mi ze světa LoLka příště předhodí. Ke hraní LoLka mě to sice nedostane, protože mi chybí skill, trpělivost (jsem moc greedy) a pevné nervy, ale seriál mě nadchl a animačně mě takhle zaujal naposledy asi jen kreslený Spiderman. 9,5/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

LoLko nehraju, steampunková stylizace a sofistikovaná animace je bezpochyby uměleckej unikát, motiv třídního boje je víc než zajímavej, ale příběh je relativně monotónní až primitivní, a ten toxickej hype mi k 'Arcane' vybudoval jistou averzi, ač videoherní předloha nemá k seriálový adaptaci prakticky žádný předpoklady a predispozice, takže je nutno studio Riot pochválit za tu tvůrčí snahu...... Příště s tématikou WoWka, prosím - už jen z toho důvodu, že MOBA hry doslova žánrově vykradly Warcraft. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Muže posedlého třpytem, který nabízí pomocnou ruku Caitlyn, nevidíme poprvé. Jedná se totiž o stejnou osobu, jež se Vander zastal při kšeftování v Poslední kapce hned v úvodní epizodě. (Luicy)
  • Na konci čtvrté epizody poslouchá Jinx písničku s názvem „Get Jinxed“, která vyšla v roce 2013 před uvedením šampiona do hry. (Luicy)
  • Raketa vystřelená na závěr epizody je obdobou Jinxiny ultimátky (tj. nejsilnější schopnost šampiona) ve hře – Super Mega Death Rocket! (Luicy)

Reklama

Reklama