Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Zajímavosti k filmům (5 740)

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

Na základní otázku, kterou klade šéf (Zdeněk Pohlreich) vždy na začátku každého dílu, dostal od majitelů restaurace „U sv. Filipa a Jakuba“ odpověď, že potřebují, aby oba šéfkuchaři táhli za jeden provaz, protože oni to nedokážou zařídit. V celém díle se však objeví jediný šéfkuchař, aniž někdo situaci vysvětil.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

V díle věnovanému restauraci „Sedmé nebe“ zazní: „Vaříte stylem ‚Kluci hurá za ním.‘“ Jedná se o dětsky román od Václava Řezáče. Příběh je z doby předmnichovské republiky o klukovské trojici, které neznámý zloděj ukradl ze skrýše rádio.

Já jinak

Já jinak (2022) (seriál)

Velká část se točila na ostrově Cunda. Cunda je ostrov v Turecku. Leží 16 km od řeckého ostrova Lesbos a nedaleko od tureckého města Ayvalı. Žije zde okolo 5 000 obyvatel. Ve starověku osídlil ostrov řecký kmen Aiólů a nazýval se Nasos. V roce 1923 zde žilo 9 000 obyvatel, všechno byli Řekové, kteří ve stejný rok, během řecko-turecké výměny obyvatelstva, odešli do Řecka. Ostrov pak osídlili řecky hovořící muslimové z Kréty, řečtina je tak na ostrově používána i dnes.

Cukrárna

Cukrárna (2010) (seriál)

Byt, ve kterém bydlí maminka (Iva Janžurová), se nachází na adrese U Havlíčkových sadů 422/1 v Praze na Vinohradech.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

Hlediska, podle kterých šéf (Zdeněk Pohlreich) hodnotí restaurace: exteriér restaurace, interiér restaurace, kvalita servisu, stručnost a srozumitelnost jídelního lístku, vybavenost kuchyně a její čistota, kvalita a chuť jídla, surovin a jeho aranžování, vzájemná komunikativnost, propagace a ochota ke změnám.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

Kvůli neúnosným nákladům zavřela proslulá restaurace – Hodonínská hospoda Westy. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ohodnotil podnik majitelů Westermairových třemi hvězdami, ani ty ale jejich léta budovanou značku nezachránily.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

Pí local club, kde byly tvůrci tohoto pořadu, nepřežil a skončil v likvidaci.

Já jinak - Epizoda 3

Já jinak - Epizoda 3 (2022) (epizoda)

Kniha, kterou čte doktorka (Tuba Büyüküstün), je „Seninle Başlamadı“ od autora Marka Wolynna – ředitele The Family Constellation Institute v San Franciscu. V ČR vyšla kniha pod názvem „Trauma – nechtěné dědictví“.

Škoda lásky - Hrdina

Škoda lásky - Hrdina (2013) (epizoda)

Převážná část epizody se točila v Praze - Holešovicích.

Středomořské domy od Charlieho Luxtona

Středomořské domy od Charlieho Luxtona (2016) (pořad)

Charlie Luxton je architektonický designér a televizní moderátor, který píše a mluví o životním prostředí a udržitelné architektuře. Studoval v 90. letech na Oxford Brookes University a získal bakalářský titul v oboru architektura. Absolvoval magisterské studium na Royal College of Art v Londýně. Je ženatý a má dvě děti.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

V epizodě na návštěvě Pizerrie Latran přijede šéf (Zdeněk Pohlreich) ve voze Lamborghini Gallardo, který se vyráběl v letech 2003–2013. Bylo jich vyrobeno pouze 14 tisíc kusů.

Dvě slova jako klíč

Dvě slova jako klíč (2023)

Kněz Michel (Pierre Richard), který se vznese do oblak pomocí stovky balónků naplněných heliem, je inspirován skutečným příběhem brazilského kněze, otcem Adelirem Antoniem, který však při tomto letu zahynul.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009) (pořad)

V epizodě věnované Rybářské baště v Hostivaři říká šéf (Zdeněk Pohlreich): „Tady budou pouštět maximálně tak akorát mašina vremeni.“ Mašina vremeni (Stroj času) je ruská rocková skupina, která vznikla v roce 1969.

Já jinak

Já jinak (2022) (seriál)

Terapeutické metoda v seriálu je tzv. Rodinná konstelace, jde o metodu léčení, sebepoznávání a psychoterapie. Umožňuje ukázat a pocítit souvislosti a vztahy mezi členy rodiny, případně členy širších systémů. Jejím tvůrcem je Bert Hellinger. Metoda je používána v alternativních poradenských postupech.

Já jinak - Epizoda 1

Já jinak - Epizoda 1 (2022) (epizoda)

V pracovně Zamana Bey (Fırat Tanış) je kniha „Učení Šamse z Tabrízu“. Šams z Tabrízu (také Šams-e Tabrízí, Muhammed Šamsedín z Tabrízu) byl perský derviš, básník a súfíjský mystik.

Já jinak

Já jinak (2022) (seriál)

Zeytin Ağaç je turecké pojmenování olivovníku.

Policajti z centra - Smrt modelky

Policajti z centra - Smrt modelky (2012) (epizoda)

Patolog (Jan Přeučil) vysvětluje policistům, že je zakázáno spalovat v krematoriu ženy se silikonovými implantáty, údajně z ekologických důvodů. To ale není pravda.

Reklama