Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Oblíbené seriály (9)

Přátelé

Přátelé (1994)

Moje celoživotní láska...podle mě nejlepší komediální seriál vůbec, absolutní vtipy, nesmrtelné hlášky. Asi nejraděj mám věčný příběh Rachel a Rosse, některé scény si pamatuju zpaměti. Já si teda pamatuju naprostou většinu scén celého seriálu, ale to, jak plačící Rachel odemyká tmavou kavárnu Rossovi, bojuje se zámky a Ross kouká za sklem jak postřelená srna....Naopak jedna z nejvtipnějších o jejich rozchodu (příběh medůzy): Rachel: Promiň! Jen mně mrzí, že se nevyspíš, jak ti budu strašně chybět! Ross: Nenenenene! Neboj se, že bych nedokázal usnout. JEŠTĚ MÁM TVUJ DOPIS! Líbí se mi, že jde seriál vždy do vtipu, ať to stojí co to stojí a nebojí se Rosse několikrát oženit, použít přitom jednu lesbičku, nebojí se z Joeyho a Chandlera udělat chovatele drůbeže, z Phoebe bývalou bezdomovkyni, z Moniky uklízecího maniaka. Většina seriálů vyměkne a pokud hrozí jen malý úlet, je vše zažehnáno líbivou pointou a "normálností". Dost hrozné jsou proto české seriály.

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999)

Skvělý seriál, kde není malých rolí. Chvíli Tonyho nesnášíte, chvíli ho milujete, potom zase litujete...nemá to lehké, mafián jeden. Edie Falco jako manželka podává bezkonkurenční výkon..a ten závěr....možná i díky němu jde seriál na 5 hvězdiček. Já celou dobu na Tonyho děti koukala jako na něco bokem, co občas vyplní scénu, nijak jsem s nimi nepočítala....až poslední sérii jsem začínala chápat a ve finále mi docvaklo: vždyť ono to dává smysl už od začátku..nic není jen tak, ani jedna hádka není bez důvodu, vše mají tvůrci spočítáno...a pak vám dojde, že jiný ani konec nemohl být. Nikdo se nepolepšil, všichni zůstali v husté pavučině rodiny. Buďte všímaví a všímejte si drobností, které se jakoby bezdůvodně zjeví v různých sériích, v různých epizodách...protože ten samý detail na vás vyskočí v okamžik zlomu a pak je vše jasné..Cvak. Jo a krom toho všeho jsou Sopránovci mimořádně vtipní :-)

Vraždy v Midsomeru

Vraždy v Midsomeru (1997)

Moje jediná jistota v neklidné bouři života. Poklidný anglický venkov skrývá velké množství psychopatů a sériových vrahů, kteří jen čekají na záminku, aby se mohli pustit do práce. Čím víc mrtvol, tím zábavnější to bývá, Barneby je sympaťák, jeho manželka má smůlu na své volnočasové aktivity, neboť tam často narazí na mrtvolu či vraha a poslední pomocník, konstábl Ben Jones je konečně dobrý parťák pro vyzrálého detektiva.

Dobrodružství kriminalistiky

Dobrodružství kriminalistiky (1989)

Naprosto geniální. Spojení historie a všemožných mordů. Vše skvěle natočeno, výborné lokace, kamera, kostýmy, režie.....jako obrovská třešeň na tomhle krvavém dortu dřepí hudba démonického Karla Svobody....vždycky, když tu znělku slyším, běhá mi mráz po zádech, ten chlap byl neskutečný génius.

Kravaťáci

Kravaťáci (2011)

Po prvních třech sériích jsem tady nadšeně dávala 5 hvězd a seriál jsem doslova zbožňovala. Teď, po pauze v půlce 4.serie si fakt nedokážu představit proč. Asi jako když se zamilujete a po pár měsících zjistíte, že ten vedle vás je jen užvaněný blbec, se kterým nemáte nic společného. Suits jsou ve své 4. serii prostě už jen ukecaní...neustále někdo mluví, hádá se, usmiřuje, každý každému říká definitivní pravdy a pak hrdě odkráčí středem, aby za minutu nakráčel ten druhý za tím prvním a řekl mu svou pravdu....a tak pořád dokola. O hlavní zápletce s diplomem z Harvardu už vážně není co říct, snad jen že o podvodu možná neví vrátný dole u výtahů, tak snad že by příští sérii? Prostě- o právnickém seriálu už nemůže být řeč, právnici jen přecházejí z místnosti do místnosti a řeší svoje životní problémy ve svých skleněných kancelářích, na kauzy zde není ani místo, ani čas. Když v jednom díle navíc řešil téměř padesátiletý Litt se svou podobně starou partnerkou krizi, jelikož se nemohli shodnout na tom, zda chtějí děti (sic!), pochopila jsem, že absurdnější už to asi nebude. Jsou sice všichni krásní, ale to holt stačí jen na těch pár rande. Vztah už z toho nebude, sorry hoši.