Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Sherlock

Sherlock (2010)

Nosím vyhrnutý límec kabátu. Do křesla mlátím jezdeckým bičíkem. Do jablka zásadně koušu I O U. Snažím se hrát na housle a zásadně nejezdním taxi. Jsem totálně sherlockovaná...

Mladí v partě

Mladí v partě (1982)

Umíchat absurdnost s geniálníma hláškama a podávat po britsku, prosím! Není snad situace, na kterou by se nedala aplikovat nějaká hláška z tohoto seriálu. Ať už jde o prosté "Ty dobytku!!!" či "Spánek způsobuje rakovinu, to ví každej!". The Young Ones můžu vidět znovu a znovu, můžu je znát celé nazpaměť, ale vždycky mě rozesmějí. A můj astrologický diagram říká, že mě nikdy bavit nepřestanou. Možná dokud si neseženu vlastní houfnici....

Psychoville

Psychoville (2009)

Sním, či bdím? Já se snad koukám na Halloweenské speciály Malé Velké Británie?… Ne nekoukám, to se jiná banda chlapů z toho podivného ostrovního národa převlíká do praštěných kostýmů a servíruje vraždy k čaji. Psychoville má skvělé postavy (klaun Jelly mě možná i zbaví fobie z klaunů), děsivé momenty, výbornou atmosféru a postupně absurdnější a černější humor. Nejdřív jsem váhala a chtěla dát jen čtyři hvězdy, pak jsem si ale vzpomněla na perfektní Imeldu Staunton a nemohla jsem dát nic jiného, než rovnou pětku.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Můj nejoblíbenější seriál. Znám jej nazpaměť a dokážu citovat jednu repliku za druhou. Ale ani znalost každé scény a každé hlášky Red Dwarf nebrání v tom, aby mě bavil pokaždé když se na něj rozhodnu kouknout. Nestárnoucí klasika, která mě změnila když jsem se na něj jako malé škvrně koukala v televizi. Červený trpaslík je seriál seriálů a já jej miluju k zbláznění.

Orange Is the New Black

Orange Is the New Black (2013)

Pět hvězdiček za první řadu, která je bezchybná. Banda vězeňkyň, která má každá jiný komplex, jiný trest, jiný zločin a patří do jiného gangu. Skvělý styl vyprávění, líbí se mi ten nadhled, vtip a celková podoba. Oragne Is the New Black se tímto stává dalším z mých oblíbených seriálů. Možná se kvůli němu nechám zavřít, nebo si najdu holku a nebo se prostě začnu oblíkat jako pomeranč a šroubovák už nikdy nebudu vidět jako šroubovák.

Ripper Street

Ripper Street (2012)

Po první sérii jsem si těmi pěti hvězdičkami nebyla zase tak jistá, ale po druhé sérii bych tam nejraději přidala šestou. To skvělé z první série (hudba, která je vlastně variací na Sherlocka+dokonalá a detailní výprava která dokonce dává na ulice koňské koblihy+herecké obsazení, které ze mě dělá členku týmu Drake, nebo možná jeho zakladatelku+atmosféra, která se podle mého může rovnat Game of thrones) se všechno nějak umocnilo a ještě to na sebe nabalilo skvělé příběhy. Nevím, jestli jsem kdy byla napnutější u nějakého seriálu, ale u sledování posledního dílu jsem málem rozkousala stůl.

The Elegant Gentleman's Guide to Knife Fighting

The Elegant Gentleman's Guide to Knife Fighting (2013)

Je to něco jako Malá veká Británie a trošku říznutá Monty Pythony, ale stejně je to v některých momentech naprosto geinální. Australani zdědlili po Anglánech víc než lásku k čaji, to je jasné. Skvělé jsou taky animace prokládající scénky, například posilující Ježíš, nebo prdění pusou napříč obrazy (snad tomu porozumínte, až se na to podíváte).