Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (207)

plakát

Na seznamu smrti (2022) (seriál) 

Už jsem pochopil, že k vysokému hodnocení stačí všem jen krutopřísný dospělácký vizuál, nic víc. Že je uvnitř jen dětinská naivní amatéřina, na to kaká pes. Tady se vršily vyložené nesmysly na hromadu jak padajíc z nějakého porouchaného vykladače a v určitou chvíli už se to nedalo dál ignorovat. Vše samozřejmě zabalené do heboučké klišoidní vaty z flashbacků a rodinných hodnot. Ne, děkuji.

plakát

Waco (2018) (seriál) 

Skutečnost byla asi o dost míň sluníčková, ne tak idylická a pro vyprávění atraktivní. Davidiáni byli naprostí vypatlanci, ale bohužel FBI "vojáci" v tomhle případě ne o moc menší. Pohled na sektu tady není zrovna objektivní a jsou vykreslení jen jako ti beránci, kterým bylo nesmyslně ublíženo, což zkrátka není celá pravda. Natočené je to však mimořádně dobře.

plakát

Quarry (2016) (seriál) 

Rozhodně zajímavé téma, ale... Přišlo mi, že tvůrci mohli trochu přitlačit na pilu, ubíjející tempo, herci nemastní neslaní, prazvláštní střih. Půlka stopáže za mě nadbytečná, nevyprávěla příběh, nevykreslovala žádné emoce, napětí, nic, jenom tam byla. Skoro mě to unudilo k smrti.

plakát

Bad Blood (2017) (seriál) 

První série sice průměrná, ale celkem ještě šmrncovní gangsterka z neokoukaného prostředí oproti té pochcané telenovele která následovala. Celý casting jak sebraný z instagramu nebo fitka a mafiáni tak stupidní, že by nezvládli provozovat ani kolotoč. Budu dělat, že jsem neviděl ty dva díly, které jsem ještě ze 70 % skákal kvůli bezobsažnému rodinnému plkání. Hrůza.

plakát

Somos. (2021) (seriál) 

Nemělo se samozřejmě jednat o další Narcos, nevím proč to s ním někdo vůbec srovnává. Jedná se o pomalu plynoucí komorní drama o tragédii v ospalé díře kdesi v Mexickém pohraničí. Je pravda, že když si člověk odmyslí pro nás vždycky exotické mexické kulisy, dostane zdánlivě nudnou telenovelu pouze o pár vidlácích a jejich trampotách. Pod tím jednoduchým obalem je ale syrová, záměrně nezajímavá freska vypovídající o tom, že ruka drogového podsvětí si může v klidu hrábnout kam chce a nikdo s tím neudělá vůbec nic. Nesledoval jsem profíky s výcvikem a automatickými puškami, ale méně divácky atraktivní divokou zvěř, co se kolem toho ve skutečnosti vždycky točí a obyčejné chudáky co se jen špatně narodili a zůstali tomu všemu na pospas. A o tom to celé bylo.

plakát

Rebel Ridge (2024) 

Roztržka na stanici, kde pan mariňák instruktor rozbalil svoje "jiu-jitsu", odstartovala takový sračkomet nelogiky, stupidních dialogů a motivací postav, že jsem to naštěstí vypnul. Prachsprosté béčko tvářící se seriózně, tady opět v modrých číslech. Moc děkuji zas všem za tip!

plakát

Když nás vidí (2019) (seriál) 

Spravedlností by se dalo nazývat pouze potrestání vyšetřovatelů a všech, kteří se na takových svinstvech vždy podílejí, ale to se v životě nestane, proto mají všechny podobné příběhy stejně trpký konec. Seriál byl opravdu extrémně natahovaný. Chápu, že tvůrci chtěli délkou a určitou úmorností poukázat na nekonečné utrpení hlavně Koreyho Wise, ale stačil takový jeden díl, ne všechny. Zbytečně rozpitvané byly hlavně epizody z vězení, o kterých je pro diváka notoricky známo předem, co se bude dít a jak to dopadne. Sečteno, podtrženo: nazáživné.

plakát

Teror (2018) (seriál) 

Látka určitě vhodná spíš jako kniha (cca tisíc stran) než tv seriál, protože akcí to zde zrovna nehýří a dočkáte se spíš meditativně-mysteriózního, velice pozvolna plynoucího a do všemožných psychologických detailů zabíhajícího dramatu. Po třech dílech odloženo.

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Nasraný z dvou předcházejících seriálů s hodnocením 8/10 jsem si řekl, že prvním nesmyslu ve scénáři tenhle vypínám. Druhá scéna, kluk na diskotéce ve rvačce upadne hlavou na šutr, 20 lidí si k němu seřadí v zástupu a zírá na něj, dokud umře (no CPR). Vypnuto.