Reklama

Reklama

Nula nula nula

(seriál)
Trailer
Itálie, 2020, 7 h 20 min (Minutáž: 48–67 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mogwai

Hrají:

Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Érick Israel Consuelo, Giuseppe De Domenico, Mauricio Méndez, Harold Torres, Diego Cataño, Claudia Pineda (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Nula nula nula odhaluje temná tajemství světového obchodu s kokainem, od jeho výroby až po dodání na místa konečné spotřeby. Je to cesta do hlubin složitého, důkladně propracovaného systému, který se vyznačuje nejen násilím a krutostí, ale také vysokou odborností, zručností a představivostí. Od džungle až po mrakodrapy, od Mexika po Paříž, přes rovníkovou Afriku, země Maghrebu, Kalábrii, ve světě obývaném zločinci a byznysmeny, zoufalými lidmi i miliardáři, je vše propojeno neviditelnou a magickou lajnou kokainu. V této nelítostné mocenské válce jsou všichni zúčastnění, od malých lokálních dealerů až po kmotry nejvlivnějších zločineckých organizací, nuceni bojovat a riskovat své životy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šikovný Stefano Sollima ( Sicario2, Suburra) servíruje v 7 hodinách kříženec mezi Sicariem a Narcos a je to dle očekávání solidní podívaná. Příběh má 3 dějové linie, které se vzájemně proplétají a dělí se na Prodejce, Nákupce a Makléře a všechny spojuje jedna velká zásilka kokainu, jehož přeprava se neobejde bez překážek. Seriál je natočen až Hollywoodským stylem, takže rozpočet je na něm hodně znát, herci jsou skvělí, o násilí není nouze a pár scén utkví v paměti ( finální taktická přestřelka na jeden záběr či tréning mladých sicarios je definitivně highlight seriálu). Podiváme se do Italské Kalábrie, Mexika, Afriky a dokonce dojde i na Muslimy, takže si na chuť příjde každý. Tyhle kriminálně- mafiánské boje o moc mě hodně baví a nejvíce mě samozřejmě bavily scény z Mexika, které měly k Narcos nejblíže a také Itálie, která připomínala ryzí Italské gangsterky. Inteligentní, komplexní a vyzrálá filmařina, která je na TV produkci obdivuhodná. Nejlepší postava mexický blázen Harold Torres! a jediná výtka k seriálu, že nějaké 2 díly mi trvalo se do něj plně ponořit, jinak spokojenost. Příběh*****, Akce****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průzkum mezinárodního drogového trhu a jeho role v globální ekonomice. Třemi nulami je označovaný nejčistší kokain nejvyšší kvality, jaký na trhu existuje. Podíváme se do italské Kalábrie, chudých čtvrtí Mexika, afrického Senegalu, poušti Sahary. Dočkáme se představení nejdůležitějších hráčů, ovšem chyběla mi vždy chvíle, aby se divák s danou linií sžil a urovnal si, co se vlastně děje. Místy je to až zbrklé, přitom mnohé situace jsou jinak pomalé, popisné, zdlouhavé. Rozhovory, co by mohly trvat pár sekund, spolknou minuty, stejně tak záběry na silnice, domy, auta, postavy, které jdou odněkud někam. Příběh má tři dějové linie, které se vzájemně proplétají, všechny spojuje obří zásilka kokainu, jehož přeprava se neobejde bez potíží. Obchod má jasná pravidla, která ovšem hodlá obejít zlobivý vnuk drogové legendy. Z obchodního schématu chce odstranit prostředníka mezi prodejcem a zákazníkem, obzvlášť když hlava rodinné firmy Gabriel Byrne koupila kulku. Poslední linii představují členové mexické zásahové jednotky, kteří přecházejí na druhou stranu a chtějí uzmout postavení na drogovém trhu. Postavy ztrácejí morální zásady, násilí je na každém kroku. Jejich motivacím jsem nicméně nevěřil. Zdaleka to není tak návykové jako jiné seriály, jen málokdy tvůrci skutečně vtáhnou do děje. Problém je i v tom, že mi bylo absolutně jedno, kdo „vyhraje“ nebo kdo koupí kulku do hrudi. Dvojice Andrea Riseborough a Dane DeHaan bavila. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZKLAMÁNÍ NEZNÁ SLITOVÁNÍ…“ ///  Napadlo vás, jak asi vypadá cesta několika tun kokainu z Mexika až k vám do rypáčku? To si takhle objednáte u prostředníka… Skoro jako cestopis. Itálie, Mexiko, Senegal, Sahara s návštěvou Džihádistů, Casablanka… prostě dobrodružství, který může připravit jen spojení mafie s kokainem. Seriál vypráví o hodně věcech, který jsem jinde neviděl. To vyprávění je sice chronologický, ale vždycky když dojde k „průseru“, vidíme zpětně jeho pozadí. Možná to zdržuje, možná je to zajímavější… nevím. Zajímavý ale je, jak ukáže kulturní rozdíly mafie v Mexiku a Itálie. Duo Stefano Sollima a Roberto Saviano opět nezklamalo!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2013 napsal Roberto Saviano, neznám. 2.) Návštěvy u nás zavíráme zásadně do chlívku.  /// Thx za titule „Barbora Knobová“ a „saurix“.       /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Neokouzlilo, sic to do sebe něco má, ale říliš mnoho nelogičností a naivity na těch málo minut ve dvou dílech, co jsem viděl. Aj aj, pokud chcete mnoho věcí přehlížet se a unášet se, ok, pak to do sebe skvěle zapadá...příliš skvěle. Ale této temné pohádce chybí mnoho z těch nejlepších v tomto žánru.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Obchod s drogami z několika úhlů v poutavé kombinaci Sicaria a Gomorry s pomalou ale vtahující atmosférou jako ze Sollimiho Suburry a to převážně díky použití hudby mého oblíbence Mogwaie. Občas by neškodilo trochu šlápnout na plyn a neuspávat diváka dlouhými nikam nesměřujícími záběry, ale překvapivě i to vlažné tempo, které seriálu trochu škodí, mu paradoxně pomáhá k tomu, aby vše nepůsobilo, jako žánrově podobné ať už seriálové nebo filmové projekty. Pokud se divák nechá vtáhnout, čeká ho velice zajímavá jízda do nepříjemných hlubin, ze kterých není cesta ven. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • Rovnako ako dej seriálu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Mexiku, Taliansku, Senegale, Maroku a Spojených štátoch. (Real Tom Hardy)
  • Názov seriálu odkazuje na spôsob, akým sa v Taliansku klasifikuje múka podľa rafinácie – 2, 1, 0 a 00 – kde dve nuly znamenajú najčistejšiu. Tri nuly v tomto prípade znamenajú čistý kokaín. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama