Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Obsahy (3)

Good to See You Again, Alice Cooper

Good to See You Again, Alice Cooper (1974)

Tento pozoruhodný počin spojuje vůbec první pro Coopera dnes již tak typickou show s jakousi rámcovou groteskou, kde se představují všichni původní členové kapely Alice Cooper. Hudební show byla pořízena během The Billion Dollar Babies Tour (1973) a nechybí jí nic z toho, nač jsme u Coopera zvyklí: makeup, kostýmy a masky, panenky, gilotina... Zazní zde celkem 13 dnes již osvědčených hitovek a navíc The Lady Is A Tramp, původně od Franka Sinatry.

Pád domu Usherů

Pád domu Usherů (1928)

Klasická povídka z pera E.A. Poea přepracovaná známým Luisem Buñuelem. Na ponuré sídlo sira Rodericka Ushera a jeho nemocné ženy Madeline přijíždí na návštěvu přítel Alan. Již jeho příjezd provázejí podivné řeči místních a během pobytu zde se zvláštní dojmy ještě prohloubí. Sám sir Roderick po večerech maluje portrét své ženy, ovšem čím blíže je obraz dokončení, tím jeho žena více chřadne - vše vrcholí její smrtí. Usher se odmítá smířit s touto ztrátou a cítí, že něco je v nepořádku...

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hydea

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hydea (1920)

Němé zpracování známé povídky R. L. Stevensona. Dr. Jekyll vyvine drogu, díky níž v jeho osobnosti převládne zlá stránka - pan Hyde. Na nějakou dobu se tedy ze společností uznávaného gentlemana stává vždy amorální zrůda schopná čehokoli. Dokáže se Jekyll postavit a potlačit své zkažené já? Bude láska ke snoubence Millicent silnější než touha po prostopášném životě?

Reklama