Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Western

Recenze (1 273)

plakát

V podezření (1991) 

Mělo to všechno, co má dobrý thriller mít. Bylo tam napětí, dramatická zápletka a skvělé rozuzlení, taky se mi líbila Laura Giacomo, krásná ženská. Jedině ten Neeson není úplně můj šálek čaje, herec výborný, ale prostě mi nesedí.

plakát

Zločiny mužů (1984) 

Tak tady byla spousta nelogičností a mimo Bronsona vlastně žádní herci, kteří by stáli za zmínku. Typický béčkový akčňák.

plakát

Město nic neví (1975) 

Příšerná blbost. Měl jsem chuť dát odpad, ale je fakt, že je mnoho horších filmů, tak jsem se nad nimi slitoval. Zlatý Bouše a Brůžek, ti "kriminalisté" tady totiž nevyšetří vůbec nic. Holku, kterou hledají, si nechá esembák utéct, nebyli schopní ji zadržet u kamarádky, přestože věděli, že se s ní spojí, ale tu jen informovali a pak se na to vyflákli. Ten fízl, který se nechá zapíchnout, se choval jako idiot, vyšetřuje a nikomu o tom neřekne a nakonec toho, kdo jej napadl jeho kolegové chytí vlastně jen proto, že jim jej udal donašeč a poslední případ s uneseným dítětem taky úplnou náhodou za ně vyřeší advokát, který si vzpomene na podivnou ženskou. Pokud to mělo ukázat jak byli socialističtí příslušníci VB šikovní, tak se to povedlo, protože jediné co vyřešili byli ty hasičáky, ale ty vlastně vyřešil Šmída sám ve spolupráci s hasiči.

plakát

Běžná selhání (2022) 

Tak po herecké stránce, hlavně Taťjana Medvecká, velmi dobré, ale jako sci-fi poněkud zvláštní, ta stará auta, zvláště policejní, to naprosto shodilo nějaký dojem, člověk chvílemi nevěděl jestli jde o budoucnost, protože to vypadalo jako z doby minulé. Ani námět příliš nezaujal a ten závěr, kdy lidé hledí na dým nad městem a vypadají nadšeně z toho jak přihlížejí zkáze, to mne tedy fakt zklamalo.

plakát

Zlatá labuť (2023) (seriál) 

Tak jsem to párkrát zkusil, ale pouze mne to utvrdilo v tom, že jde o červenou knihovnu, kterou naroubovali na druhou světovou válku a vznikl paskvil, který se drží historie asi stejně jako komunistické bláboly. Na poslední díl jsem se kouknul, ale když po nezdařeném bombovém atentátu na vojenského velitele Prahy s ním vyvolá manžel jedné z hlavních postav souboj ve kterém jej zastřelí a Němci nikoho nepotrestají ani za tu bombu a souboj přejdou s tím, že šlo o ženu, tak to se tedy opravdu mohlo stát pouze ve fantazii těch tvůrců. Absolutní blábol. Měl jsem chuť dát odpad, ale bylo tam několik herců, kterých mi bylo líto, že v tom hrají a tak jen kvůli nim dávám jednu hvězdu.

plakát

Byli jsme to my? (1990) 

Velmi podařená ukázku toho jací jsme byli. Někteří byli stateční, ale většina lidí byla zalezlá a sloužila režimu i když velmi dobře věděla, že je to špatně. Skvěle zahrané, Jandák a Bohdalka tam snad ani nehráli, ale předvedli se takoví jací opravdu jsou.

plakát

Jediný horizont (1963) (TV film) odpad!

Tak tyto komunistické agitky z pracovního prostředí, kde se víc kouří a diskutuje než opravdu něco dělá, ty fakt nemusím. Když hlavní hrdina prohlásí "Jednou budeme všichni přáteli. To bude komunismus", tak tomu opravdu nasadil korunu.

plakát

Přestřelka v Dodge City (1959) 

Klasický western, dobře zahraný, ale člověk nesmí přemýšlet o tom, že jde o příběh skutečného střelce a šerifa Bata Mastertona. V závěru filmu, kdy je na něj vydán zatykač a Masterton zastřelí šerifa, zazní věta "Jak já to vidím v úterý už nemusíme volit", jednalo se totiž o volbu nového šerifa. To krásně vystihuje, jak to v tehdejších Spojených státech fungovalo. Vládli prakticky profesionální střelci a kdo se jim postavil, tak měl smůlu.

plakát

Poslední šance (2021) 

Typický akční film. Námět je nesmyslný, obsahuje velké množství nelogických situací, ale to je běžné ve většině akčních filmů, zato je tam spousta střelby a soubojů, takže příznivci akčních filmů budou jistě spokojení.

plakát

Cesta řeky k moři (1966) (TV film) 

Výborný Radek Brzobohatý, ke kterému poněkud nesedí Blanka Bohdanová, která je sice dobrá herečka, ale není žádná krasavice, takže v tomto se to rozchází z románovou verzí. Ovšem jinak je to opravdu velmi dobře zpracované, na to, že jde pouze o takovou poměrně lacinou televizní verzi,