Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Kouř (1990) 

Film lepší s každým zhlédnutím, neomrzí nikdy, stále objevuji něco nového, skryté vtípky apod. Spousta legendárních výroků (Já tady nejsem sám ......, Proč ty si nenajdeš nějaké hodné děvče?-Měl jsem jednu, svini .......), výborná společenská satira, hudba také dobrá, taneční čísla nutno vyzdvihnout (choreografie disko tanců Jana Slováka, Davida Vávry nebo Petra Čtvrtníčka vskutku unikátní), geniální prostředí socialistického podniku. Vrcholná Vorlovina, samozřejmě ocení zejména milovníci sklepáckého humoru. Možná se mi to jenom zdá, ale mám dojem, že tento film v poslední době zažívá trochu renesanci, nakonec já jsem ho objevila také v zásadě nedávno, nechápu, že jsem si ho nevšimla dříve, neprávem opomíjený, v TV asi málo vysílaný nebo propagovaný. Ano, ano a už se to roztáčí, už to jede .........

plakát

Přízračný svět (2001) 

Výborný film o jedné trochu zvláštní dospívající holčičce, někdy by ji člověk nejradši proplesknul nebo utrousil na její adresu něco hrubého, někdy by ji objal nebo pozval na drink. Také o jednom sympatickém outsiderovi. Vše je velmi blízké a uvěřitelné, ale zároveň to působí vlastně tak nějak divně, přízračně (hodně to dělá hudba), asi jako by se člověk díval do akvária. Herci výborní, závěr poněkud do ztracena, ale jiný si zde ani představit neumím. Film nutí k zásadním zamyšlením, která bohužel nejsou příjemná (nežijeme my nějak blbě?).

plakát

Ti druzí (2001) 

Jeden z mých nejoblíbenějších nejen hororů, ale filmů vůbec. Ponurá atmosféra strašidelného domu a okolí úžasná, herecké výkony skvělé, pro Nicole Kidman mám velkou slabost a tato role jí myslím skvěle sedí, takhle nějak si jí představuji i ve skutečném životě :)... Silence is something, that we prize very highly in this house. .... boží ... Napínavé od prvních minut a např. u chůze mlhou jsem myslela, že se zblázním. Pointa byla pro mě opravdu překvapivá. Kupodivu snesitelné i s dabingem. Při opakovaných zhlédnutích jsem ani jednou nebyla schopná se na některé scény znovu podívat (se současně zapnutým zvukem :)), což je skutečně trapné, uznávám...... It did happen!

plakát

Zmizelá (2014) 

Tak je to tady. Tento film mě přinutil zaregistrovat se na ČSFD. Se zdejším průměrným hodnocením se totiž tak zásadně neshoduji málokdy, ale tak vysoké hodnocení tohoto blábolu je do nebe volající. Knihu jsem nečetla, hodnotím pouze film. Jeho klady jsou: sem tam atmosféra, hudba, vizuální stránka, Rosamund Pike, satirická stránka. Ovšem zápory převažují. Příběh je nedomyšlený a nelogický (a to nejsem v tomto směru žádný hnidopich) a postavy nevěrohodné a bez odpovídajících motivací, což bych ve filmu tohoto režiséra rozhodně nečekala. Co bych pak ale především nečekala bylo, jak velice byl film předvídatelný a zejména cca poslední hodinu NUDNÝ, už jsem se jenom modlila, ať se přestanou kupit nesmysly a přiblblé dialogy. Není mi naprosto jasné, jak může někdo hodnotit tuto absolutně neživotnou a špatně vykonstruovanou slátaninu jako jakousi sondu do manželství, tímto způsobem film dle mého názoru už vůbec nefunguje, podstatně lepší vhled do partnerských vztahů nabízí i Shrek.