Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Jurský svět (2015) 

Na film jsem šel i přes negativní recenze přátel, takže jsem od toho ani moc neočekával. Co mě místy vytáčelo, bylo, že hlavní aktérka celou dobu chodila/běhala v lodičkách. Jednou na karnevalu jsem měl lodičky na sobě, od té doby vím co ženy mohou cítit, když je mají na sobě a ne, běhat se v nich fakt nedá, ani na chodníku, ani v bahně. Věřím, že jí lodičky nechali jen pro efekt, aby byla co nejvíc sexy. Já v duchu doufal, že to Chriss Pratt vyřeší jako Michael Douglas v Honbě za diamantem.... mačetou. Ke konci se mi hlavou honilo "Ty vole když jdeš k***a závodit s T-Rexem, tak si je sundáš ne?" Další věc u který jsem se zastavil je komunikace velociraptořího SWAT gangu s mutantem a přijetí za Alpha samce. No... mě to zkátka přišlo jako kravina. Poslední drobná ptákovinka které jsem se musel smát je, že mladší z kluků fotí na analogový foťák Lomo Diana. Kluk fotí jednu fotku za druhou bez toho, aby manuálně přetočil film, takže fotí jednu fotku přes fotku. Ale to je jedno, protože foťák pravděpodobně skončil někde v tý rozbitý kouli. Tak a teď v krátkosti co se mi líbilo...Hlavní aktérka, která mi připomínala tajnou agentku z Depicable me 2, Koncept celého parku... KONEČNĚ HO OTEVŘELI!!! Takže výletní koule, maglevy, holo projekce, hi-tech laboratoře, velká nádrž s výškově nastavitelným pódiem a tak dál a tak dál. Dál mě hodně mile překvapil odkaz na první JP. Akce bylo všeho všudy dost místy i s lekacími momenty. I když se mi občas zavírali oči, ale to bylo asi proto, že jsem šel z práce. Závěrem mohu říct, že se těším na další pokračování.

plakát

Focus (2015) 

Na jednu stranu souhrn promyšlených mindfucků nad kterýma jsem si říkal "co to k***a je?". Na druhou stranu některé šli až do extrému, kdy jsem si říkal že to je už trochu moc. Každopádně v celku super snímek, u kterého jsem byl místy napnutý k prasknutí.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Natočené to není špatně, herecké výkony neurazí ani nazaujmou, hudba byla docela líbivá a kopírovalo to relativně dobře knižní předlohu. A v tom je ten kámen úrazu. Kniha sama o sobě byla nudná. Tak nudná, že jsem ji četl dva měsíce a to jsem od poloviny přeskakoval šukací pasáže. Tím pádem je film taky nudný a nezajímavý. Šukací scény mě nechávají zcela chladným, stejně jako asi každého kdo v životě viděl pár pornofilmů nebo milostnou scénu Stallona a Stone ve Specialistovi. Film mi prakticky nic nového nepřinesl, jen jsem tím proletěl a od poloviny čekal na závěrečné titulky. Dvě hvězdy dávám za hudbu a technické provedení filmu. V tom vlastně žádná chyba nebyla. Ostatně se na tom moc zkazit nedalo, když by to netočil Uwe Boll. A ještě jeden postřeh. Jamie Dornan mi při některých pohledech připomíná mladého Colina Firtha.

plakát

Dárce (2014) 

V prvé řadě musím říct, že jsem fanoušek teenagerských dystopií. Došlo to tak daleko, že mám přečtené všechny Hunger Games, které se mi líbí a nyní mám rozečtenou sérii Povstlecká trilogie (Divergence). Nutno podotknout, že již nějaký pátek nejsem teenager. Když jsem tedy viděl, že se tu rýsuje další film, musel jsem se na něj kouknout. Po prvních několika minutách jsem si řekl, že tu asi někdo čerpal z Equilibria. Předloha byla ale vydána v 90. letech, takže scénář Equilibria spíše čerpal z této knihy. Princip stejný, každý den si fetneš a budeme všichni šťastní. Tím však podobnost končí. Zatímco Equilibrium je svěží akční sci-fi snímek s charismatickým (alespoň pro mě) Christianem Balem, Dárce je splácanina.... já vlastně ani nevím čeho. Hlavní postava je tak nevýrazná, že jsem si při sledování filmu připadal jako jeden z těch zfetlých týpků.... naprosto bez emocí. K tomu se přidá okatá slečna, další nevýrazný týpek, který ovládá drony (a to je cool), prskneme do toho Meryl a Jeffa a aby to pro teenagery bylo atraktivní, prskneme do maličké role i Taylor Swift. Všechno to zamícháme do jednoho koktejlu polejeme směsicí vizuálních efektů z předMatrixovské doby, povaříme a vylejeme do hajzlu. Tak jsem si připadal, když na mě vybafly závěrečné titulky. Zkrátka pocit z tohoto filmu... Nula. Dvě hvězdy ode mě získává proto, že jsem vydržel dokonce a nezíval jsem.

plakát

Slídil (2014) 

Příběh asociálního, manipulativního psychopata, který je pro slávu a peníze schopen udělat vše. Jake Gyllenhaal odvedl skvělou práci s jeho "poker face" vyjednáváním/manipulací. Snímek ukazuje čeho jsou lidé/paraziti/zmetci z masmédií schopni. Do toho Rene Russo, která obdivuje (téměř až jí to vzrušuje?) jeho práci a naivní mexický mladíček, který radši měl zůstat u zahradničení. Zkrátka skvělý thiller, který jsem vstřebával ještě nekolik desítek minut po titulkách.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Dlouho jsem se rozmýšlel jestli se na tento film vůbec podívám, jelikož film udělaný z kostiček Lega mi přišel opravdu jako trošku přes čáru. Do toho ještě na každém rohu jsem vídal trička a jiný merchandising, proto jsem si myslel, že to bude jako každá druhá stupidní vymejvárna pro děti, hlavně ať se na tom vytřískají peníze. No a pak jsem se překousl a podíval se. Zapomeňte na předsudky, merchandising a všechno okolo. Prostě se jen posaďte do křesla, vypněte mozek a jen se bavte. Stojí to za to.