Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (269)

plakát

Temná melodie (2018) 

Je vidět, že si tým na scénáři dal záležet. Perfektní příběh, krásný thriller. A klavírní doprovod špica. Jen ty písně byly trochu unylé. Opravdu hezký relax. V žádném případě to není film, kde si můžete odskočit na wc aniž byste ztratili nit, jak se některým recenzentům asi stalo.

plakát

Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (2023) 

Začátek navnadil a cca první půlka jakž takž ušla. ale klesající úroveň scénáristovy inteligence se projevila narůstající klišovitostí až se sračkovitost definitivně vylila a film pohřbila.  Škoda promarněné příležitosti. Omílání stejných klišé nevydrží věčně.

plakát

Agent beze jména (1988) (seriál) 

Divím se, že jsem tohle ještě nehodnotil. Film je to parádní, který jsem viděl někdy v 90tých letech v tv.  Prostě styl Dne pro šakala. Takže se to s Damonovou akční vymývačkou mozků nedá srovnávat.

plakát

Tunel (2019) 

Okopírovaná sračka. Prostě už minimální třetí verze téhož. Požár v tunelu. Navíc z diváka dělají totálního trotlla. Plno scén jak z červeného seriálu plných emocí, ale hloupost čiší z každé scény z tunelu.  Jsem tolerantní, ale zde jsem nevěděl, zda se mám smát nebo to vypnout. Dodíval jsem se. Ale nikdy víc.

plakát

Vlaštovky a Amazonky (1974) 

Film, který si pamatuji z dětství z televize. Později jsem četl Ransomovky. Klasika, Bohužel dnes v TV nikoho nenapadlo to dát.

plakát

Krampus: Táhni k čertu (2015) 

Pohodový vánoční horůrek. Je fakt, že titulky navnadily, pak to začalo vypadat jako tuctová slaďárna, ale pak se to zajímavě vyvrbilo. Triky sice na úrovni 70tek, ale potěšilo to. A konec, kdy se člověk bál, že bude zase tuctový s rodinným vyzněním tomu nasadil korunu. Opravdu hezký film.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Opět jednou kvalitní seriál, který nenudí a není trapný. Příjemné překvapení. Bohužel je nekorektní a šije do všeho, hlavně katolická církev ho asi nerozdýchá. Příjemná zábava z jemným vtipem. Pohádka pro dospělé. Prostě opravdu příjemné pokoukání. Scénář překvapivě dobrý. Herecké výkony bezchybné, místy nezapomenutelné(Poláková, Babčáková na hranici kultu). Na české poměry špička.

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Prostě hezký akční film. Ne úplně blbý. A dialogy kupodivu o něčem. Mělo to tah na branku. Bavil jsem se a nic víc jsem od toho nečekal. Ale na rozdíl od spousty sraček co se dnes točí tohle mělo i myšlenku. Méně bývá totiž více. A zde to platilo tak akorát. Začínám se bát, že to bude pokračovat seriálem či druhým dílem a už tuším, že to bude katastrofa. Až začnou překombinovávat, šmodrchat, vymýšlet další padouchy, množit výbuchy a další hovadiny aby zaujali současného mladého diváka.

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Miller drží svůj styl. Má to šťávu, prostě klasika. I když ty honičky jsou už trochu na jedno brdo, pořád je to dobré pokoukání a odreagování od skutečných problémů života. Mám trochu obavu, že dnešní mládež už to tolik neocení.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Film pro pamětníky. Prostě klasika, tentokrát víc na vážno. Prostě pro nás starší plná spokojenost. Mlaďoši asi nadšeni moc nebudou i když výbuchů je dost i mrtvých.  Nějaká nelogičnost se sem tam najde. Omlazení Jonese je perfektní. Vůbec bych se nedivil dalšímu pokračování a filmové nesmrtelnosti.  Cesta časem otvírá netušené možnosti.