Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Já už začínám být opravdu silně alergický na takové ty české hybridní filmy/seriály, které pletou dohromady několik témat, žánrů a ve výsledku je z toho NIC. Jak může být téma vodníků zpracováno tak strašně vážně? Nebo je to moc vtipné, akorát já jsem to nepochopil? Celé to působí jako nějaký projekt pro intouše, nebo kravaťáky, kteří se v kanceláři se zapnutým notebookem u toho budou intelektuálně hihňat. A proč, do háje, všechno české vypadá tak PŘÍŠERNĚ STEJNĚ?!!! Bez nějakého rukopisu, či jinak podané formy? Proč, když vidím na scéně Langmajera s Bartoškou, tak jsem si úplně jistý, že koukám na Líbáš jako ďábel? A ty křeče v hereckých výkonech! Např. scéna, kdy Sobota před vodnickou komunitou říká něco ve smyslu, že vodník nemůže zabít vodníka, je tak nechutně amatérsky zahraná (včetně úplně nevhodně zvoleného úhlu kamery), že to beze srandy působí jako dětské představení na školní besídce, natáčené tatínkem v hledišti mezi ostatními rodiči. Odporný, nevtipný paskvil, totálně zbytečné plýtvání profesionální technikou a financemi. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zhruba do osmého, devátého dílu skvěle napsané. Jen tomu zoufale chyběla atmosféra, která by tomu vdechla ten nádech nadčasovosti až si člověk říkal, že na papíře to musela být bomba, které zfilmování krapet ubralo. Okolo dvanáctého dílu mi začalo trnout, protože bylo jasné, že si autoři nevědí rady s koncem a už vůbec ne s jednotlivými postavami (záhadné nezmínění toho, co se stalo s postavami Hádek a Boková je, i kdyby následovala další série, jeden z největších scénaristických provinění vůči divákovi a je to jev objevující se zpravidla spíše v soap operách a v uzavřeném seriálu je to jev takřka nevídaný). V zásadě ale nekritizuji, protože Radek Bejgar to měl vymyšlené dobře (i když tempo to občas moc nedrželo) až na ten konec. V pohodě koukatelné, většinu stopáže úsměvné a díky Simoně Babčákové místy doopravdy vtipné, té já říkám komediální herečka. A kromě toho, konečně snaha natočit něco nového, ne klasicky ohraného, jako se dnes u nás točí v jednom kuse (viz stejné náměty českých televizních a filmových děl za posledních deset let). 60% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když honíte deset zajíců najednou. 1) Přehršel vtipných, méně vtipných i téměř trapných nápadů mi připomněla seriál o princezně Arabele. Zaujala mě půvabná role lobbisty Laušmana (48letý Jiří Langmajer), jeho milenky Moniky (31letá Barbora Poláková) nebo strážce vyšehradské zázračné vody Krysy (46letý Radek Holub). Rovněž 29letý Lukáš Příkazský (pomocník komisařky), 32letý Kryštof Hádek (vodnický "korunnní princ"), 67letý Jiří Bartoška (šéf vodníků) či 41letá Simona Babčáková (komisařka) stojí za zmínku...o ceníku úplatků BIS nemluvě._____ 2) Seriál nabízí rozmanité dějové linky, které by si ovšem zasloužily kvalitnější rozpracování. Takhle mi připomíná mísu nakousnutých chaoticky poskládaných jablek. Chvílemi lehce nudné, chvílemi docela zábavné. Celkový dojem vlažný._____ 3) Z prvních 20 komentářů řazených podle počtu bodů uživatele jsem napočítal celkem 6 (!), jejichž autoři deklarují, že si svůj kvalifikovaný názor učinili na základě první epizody (jeden dokonce už po 10 minutách). Jak si pozorný čtenář všimne, i další komentátoři z uvedené dvacítky považují svá hodnocení za natolik přínosná, že je píší už někdy mezi prvním a druhým dílem, i když to veřejně nepřiznávají. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. V jednu chvíli geniální humor a vzápětí bych tvůrcům nejradši nafackoval. Obrovskou devízou je herecké obsazení s řadou osvědčených jmen a hlavně s kouzelně naivní Barborou Polákovou. Ale ani tak to pořád není ono. Nicméně mráčkovský námět se mi líbí, několikrát jsem se od srdce zasmál a pobaví i cameo zeleného Lišky a dalších. Pevně doufám, že kvalita půjde ještě nahoru. Zatím 55%. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Během rozhovoru Vydry (Jiří Bartoška) a Laušmana (Jiří Langmajer) v prvním díle, kdy oba aktéři sedí ve vodě na židlích, se v záběrech změní poloha ucha na kýblu, samotného kýblu a větve, která leží na břehu. (Jirka_Globus)
  • V několika scénach prvního dílu se opakuje stejná chyba, kdy má Eda (Luděk Sobota) sedící na člunu na hlavě klouk a v dalším střihu má na hlavě pletenou čepici. (Jirka_Globus)
  • Dům, kde bydlí Jeziny (Jana Plodková, Sandra Nováková, Iva Pazderková), je na adrese U Železné lávky 554/2 v Praze na Malé Straně. Mýtní domek byl postaven jako sídlo výběrčího mýta současně s Rudolfovou lávkou, která spojovala Klárov na Malé Straně se Starým Městem v místech na Rejdišti. Lávku roku 1914 nahradil Mánesův most a hrázděný domek sloužil jako klubovna sdružení Gemini. (sator)

Reklama

Reklama