Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

3 Idiots (2009) 

Moc jsem od toho nečekala, ale už během prvních deseti minut jsem propadla kouzlu 3 idiotů. Tenhle film má správnou dávku melodramatu, aby Vás to chytlo, ale ne unudilo nebo znechutilo, po celou dobu zajímavý děj, má trochu samozřejmě i tance bollywoodu a hlavně to má notnou dávku vtipných, občas až absurdních situací, u kterých jsem nevydržela hlasitě se nesmát. Bonusem je podle mě i výskyt postavy jako je profesor Virus a jemu skvěle oponující hlavní hrdina Rancho.

plakát

Interview s upírem (1994) 

Interview s upírem je pro mě hlavně soubor krásných scén z drahých domů, pěkných interiérů a kostýmů. Nejsem zvlášť fanoušek upírově tématických filmů, a to se po zhlédnutí nezměnilo. Překvapil mě dosti dobrý herecký výkon Kirsten Dunst a pobavila mě vizáž Toma Cruise jako přiteplenýho upíra s blond loknama. Uznávám skvělé a přesvědčivé hraní Brada, jako citlivého a dosti lidského upíra, na druhou stranu, obávám se jestli tohle nebyl začátek éry něžných, milých, vegetariánských upírů, co se časem na slunci začali i třpytit. Film mě nenadchl, neurazil.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Osobně si myslím, že hlavním problémem filmu je ten neuvěřitelný povyk, který se kolem něj natropil díky snad všem možným a dostupným mediím. Všude se o tom filmu mluvilo s nádechem primitivního zbožňování nebo s hlubokým opovržením, a to jen odmohlo samotnému filmu. Kvůli tomu humbuku jsem čekala film, který bude skoro porno s všemi příchutěmi zvrácenosti, ale vlastně to je jen další obyčejný, skoro romantický, film. Jen je to s tím rozdílem, že se skoro vše vlastně točí kolem sexu, ovšem míň než ve stejně prostoduché knížce. Je to skoro jako příběh o Popelce, kdy si bohatý mladý krásný a strašně nadržený chlap všimne stydlivky, ovšem tady se neřeší ta romantika a láska, ale prostě jak spolu spali s občasným a letmým záběrem na nahé herce. Podle mě, největším přínosem filmu je nová verze písničky Crazy in love, kdy se mi skoro zdá, že i ten 3 minutový videoklip je víc vzrušující než celý film, od kterého se tohle jediné očekávalo.

plakát

Interstellar (2014) 

Christopher Nolan mě zase potěšil, dle mého je Interstellar pravděpodobně nejlepší film odehrávající se ve vesmíru. Je to sice trochu apokalyptická budoucnost lidstva na Zemi, která není ale zas tak daleko, aby to mohlo být tolik reálné. Na druhou stranu jsem ráda, že to byl film z kosmu bez zbytečně protahovaných scén na jejich kosmické lodi a bez nekonečně omýlaných mimozemšťanů. Za ty 3 hodiny se vidí i co se odehrává v kosmu a na různých planetách, ale i na Zemi, a pak to díky bohu nekončí tím, že se chudák-táta dostane živý na Zem. Megalomanských scén s v především burácivou hudbou Hanse Zimmera je tam bohatě, ale i klidnější záběry vesmíru jsem si naprosto užívala.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Jeden z hrstky filmů, kdy můžu říct, že byl i o trochu lepší než kniha, která i sama o sobě je naprosto fantastická. I když je to 3 hodiny dlouhý film, musím uznat, že dokázali skvěle ukázat všech šest příběhů, a jak jsou vzájemně propletené a chválím i jejich hladké a trochu zprvu i matoucí přecházení z jednoho příběhu do druhého. Velkou pochvalu samozřejmě kromě velkolepých scén, si zaslouží i samotný soundtrack. Film jsem viděla i v kině, a pak i doma, v obou případech mě dojal a přivedl na různé myšlenky, což podle mě, by každý správný film měl donutit diváka se zamyslet o různých tématech, a to se Atlasu mraků povedlo perfektně!

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Pokud se Vám líbí filmy Wachowských, tak tenhle seriál určitě dle mě nezklame. Jednak má Sense8 v sobě typické rysy jejich filmů, jako napínavou komplexnost příběhu, scény fantastických rozměrů a ten správný nádech nereálna, hlavně ale to vše se tentokrát pohodlně protáhlo na seriál, tudíž jsem si mohla užívat jejich tvorbu více než jen 2-3 hodiny jako u filmu. Také miluji film Cloud Atlas a vzali tu myšlenku zvláštního propojení osudů různých lidí, a to spojili do jedné časové linie, což dle mě vyústilo v ještě napínavější a dějově nabitější seriál, který rozhodně stojí za to vidět!