Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (261)

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Cítim to čo cítiš ty. Taký je život...strach, zlosť, túžba...láska. Prestať cítiť emócie, chcieť ich prestať cítiť ...znamená pocítiť... smrť."...začalo to celé úplnou náhodou, keď som sa o údajnej genialite tohto seriálu dočítala v inej diskusii k inému geniálnemu seriálu (Hannibal - pre tých ktorých by to snáď zaujímalo...) Tak som to teda vyskúšala a som viac ako rada! Nevedela som do čoho idem a hneď na začiatku ma potešila účasť viacerých mojich obľúbených hercov, ktorých však málokde vídať ...Brian J. Smith, Freema Agyeman, Max Riemelt...no ale napokon som sa zamilovala kompletne do celého osadenstva. A nielen do osadenstva ale aj do príbehu samotného. Musím povedať, že vysoké hodnotenie tohto seriálu ma veľmi teší ale zároveň aj mierne prekvapuje...multikulturalizmus dnes nie je práve obľúbenou témou, nehoriac o takzvanej "homosexuálnej agitke", ktorá sa dnes údajne všade pretláča a pre mnohých tu môže byť jasne definovateľná. Aby ste ma chápali ja s týmito témami nemám najmenší problém, práve naopak...len viem aké reakcie zvyknú vyvolávať a preto to spomínam. Radšej ale prestanem drístať a len jednoducho skonštatujem, že toto je pre mňa jednoducho skvelý seriál a práve som sa rozhodla, že putuje aj k mojim obľúbeným!! ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No jeden z nejzajímavějších seriálů co jsem viděl. Nápad a myšlenka skvělá. Nebude to pro každého no, určitě ne pro homofoby a různé protigenderovské lidi:) ono to rozporuplné hodnocení tady mluví za vše. Původně měl mít seriál dokonce 5.sérií ale skončilo to u dvou. Herci vybraní skvěle i jejich příběhy mě bavily. Pěkné 4 hvězdy hlavně za poslední 2,5 hodinový díl. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Upřímně řečeno, původně jsem se na seriál ani nechystal. Sourozenci Wachowští mě svými posledními dvěma kousky (Cloud Atlas a Jupiter Ascending) zrovna nepřesvědčili. Když jsem však slyšel a četl spousty pozitivních ohlasů, tak jsem se rozhodl, že si to nenechám ujít. A zatím toho rozhodně nelituju. Seriál začíná pomalým tempem a stejně jako hlavní hrdinové, tak i my polehku přicházíme na to, co se děje. Osm hlavních hrdinů nabízí osm úplně rozdílných charakterů, které však mají něco společného. Jak se seriál přehoupne do své druhé poloviny, tak se zrychlí tempo a přibývá akce. Závěrečný díl je pak napínavý od začátku do konce a se zatajeným dechem sledujeme, jak a jestli se hlavní osmičce podaří zachránit. Celá ta záchranná mise z Islandu je skvěle vytvořená a vše do sebe dokonale zapadá. Opravdu povedeně vygradované. Netflix se s tím opět moc nepáře a tak seriál nabídne scény, které jsme ještě nikdy neviděli (orgie), stejně jako scény velmi naturalisticky zobrazené (porody). Pro mě byla jedna z nejlepší složek seriálu hudba, která dokonale dokreslovala situace. Okamžiky, kdy spustila písnička Mad World nebo Knockin' On Heaven's Door, byly opravdu silné. Stejně tak "společná" What's Up. Ať je to jak chce, tak já se rozhodně těším na pokračování. Některé postavy jsem si oblíbil a jsem rád za každou jejich scénu a některé jsem prostě přijal jako nedílnou součást celku. 2. série Tentokrát nebylo na co čekat a do druhé série jsem se pustil hned, jak to bylo možné. A to jsem ještě o Vánocích dostal epizodu navíc. Příběh se opět posouvá kupředu a Will s Riley se snaží vymanit ze sevření tajemné organizace, které velí Whispers. Akce je opět perfektní, propracované scény, kdy se Sense8 prolínají jsou dokonalé. Jediné místo, kde se trošku polevilo je podle mě hudba. Nebo jsem po nadšení z první série čekal víc. Dokonce ani přeobsazení jedné z postav mi nijak nevadilo. Postavy mě vlastně bez výjimky baví a jejich vývoj je neuvěřitelně zajímavý. Gradace v závěrečné epizodě perfektní a závěr tak strašně zajímavý, že chci vědět, co se bude dít dál, prosím ať je třetí řada co nejdřív. Závěr Třetí řada se k velkému překvapení nekonala, ale alespoň jsme se dočkali závěrečného filmu. Jsem rád, že se seriál dočkal zakončení a i toho, jak to dopadlo. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nějak klepal nadšením při představě sdíleného vědomí, rád si svého démona hýčkám v koutku o samotě, ale Wachovští se po nějaké době ukázali v lepším světle. Aniž bych si lebedil v queer tématech, konečně se ukázal seriál, který není falešně prudérní (uříznout hlavu, ale ať není vidět bradavka), přes všechny případné apely se nevnucuje se svojí představou morálky, je akční, aniž dětinský a nechal mě na gauči usnout za celou dobu jenom jednou, a to jsem se hned po probuzení rychle vracel na místo, kde jsem ztratil nit. Navíc, a to nepovažuji za nepodstatné, tam hrají neokoukané, ale nikoli ošklivé tváře. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem zvažoval, jak Sense8 ohodnotit. Nemohu s čistým svědomím tvrdit, že se jedná o bezchybnou bombu, protože má svá lehce patetická místa a menší nelogické flíčky na jinak zářivě bílem hávu originality. Poslední díl mě však díky velmi fungující emocionální katarzi a odvážné a filmařsky bravurně zvládnuté závěrečné scéně přesvědčil. Na Sense8 je cítit velmi osobitý přístup tvůrců, přesně jsem schopen vnímat vliv proměny Wachowských v osobním životě na vykreslování jejich seriálových charakterů. Taky se v seriálu nezapře vliv Matrixu, jakožto opusu magnum sourozenců Wachowských. Jde jak o myšlenky sjednocující lidstvo, tak např. o bravurně natočené akční scény, které dokáží zahanbit kdejaký áčkový velkofilm. Sense8 je, jako každý správný seriál, v prvé řadě o postavách, jejich osobních příbězích a charakterech. Provázanost mezi nimi je pak zaručena a perfektně vytěžena nadpřirozenou možností se navzájem vnímat a ovlivňovat. Ať už se Vám to líbí, nebo ne, Sense8 má myšlenku v tom pravém slova smyslu, kompletně a dokonale ji vytěží v prostoru 24 dílů a pak skončí. Co víc si přát? S01 9/10, S02 8/10 ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Na konci epizody zazní klavírní koncert č. 5 Es dur op. 73 „Císařský“ od Ludwiga van Beethovena v podání Alfreda Brendela, Bernarda Haitinka a Londýnské filharmonie. (Smth)
  • Anglický preklad mena doktora Metzgera je "butcher", teda "mäsiar". (DrSKusa)

Reklama

Reklama