Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (17)

Starci na chmelu

Starci na chmelu (1964)

V čase 11:24 student (Miloš Zavadil) vypne stroj na zpracování chmele vytažením vypínače uprostřed ovládací desky. Pak ale v čase 49:04 učitel tentýž stroj znovu vypne, ale tentokrát stisknutím úplně jiného vypínače.

Bratři

Bratři (2023)

Scény z německých nádraží se točily v České republice. Jsou zde např. k vidění česká návěstidla AŽD, která se v době příběhu nepoužívala, a nikdy ne v Německu.

Buď chlap!

Buď chlap! (2023)

Pavel (Jakub Prachař) na kurzu v Tatrách skočí do řeky zachraňovat kamaráda, přičemž potopí starší fotoaparát, který rozhodně není vodotěsný, ale později s ním fotí dál.

Buď chlap!

Buď chlap! (2023)

Pavel (Jakub Prachař) před každým pořízením snímku fotoaparátem na kinofilm převine páčkou film na nové políčko. Takto ale žádný fotograf nefotí – film posouvá hned po pořízení předchozího snímku.

Králíček Jojo

Králíček Jojo (2019)

Na začátku filmu, v časech 00:03:09 a 00:03:23 je na ulici vidět československá pouliční lampa ze 70. let 20. století. Děj filmu se však odehrává o cca 25 let dříve.

Děda, postrach rodiny

Děda, postrach rodiny (2020)

V českém dabingu se objevila chyba ve scéně, kdy je děda (Robert De Niro) na návštěvě u kamaráda, který mu ukazuje svoje „hračky“ – autodráhu, videohry apod. Přitom řekne: „Ten bazén mě stál 6 000 dolarů.“ Stojí přitom vedle kulečníku, který měl zřejmě na mysli (v angličtině „pool“ znamená kulečník i bazén).

Vynález zkázy

Vynález zkázy (1958)

Na začátku filmu jsou záběry na knihy – verneovky. Na obálkách knih je několikrát zkomoleno křestní jméno Julese Vernea na Julius.

Vynález zkázy

Vynález zkázy (1958)

V čase 01:09:07 sedí Šimon Hart (Cate Blanchett) nepozorován na lustru a sleduje dění v sále. Nedopatřením z lustru shodí těžkou lampu, ta spadne na zem. Osazenstvo ssálu to nijak nevyruší. Po chvíli je záběr na celý sál, ale po spadené lampě není ani památky.

Vynález zkázy

Vynález zkázy (1958)

V čase kolem 01:03:00 vylézá Šimon Hart (Lubor Tokoš) z vody a je celý mokrý. Vzápětí šplhá po potrubí na hrad, ale jeho oblečení i vlasy jsou zcela suché.

Šťastný Lazzaro

Šťastný Lazzaro (2018)

Na začátku filmu, který se odehrává během pár dní, je Měsíc na obloze v několika různých fázích odpovídajících několika týdnům.

Léto s kovbojem

Léto s kovbojem (1976)

V úvodní scéně se Doubravka (Daniela Kolářová) poměrně intenzivně koupe v řece a víří vodu kolem sebe. Poté vyleze z ven z vody a v dalších záběrech je úplně suchá.

Po strništi bos

Po strništi bos (2017)

V čase cca 00:09:50 je záběr na krajinu, ve které jsou vidět dráty velmi vysokého napětí. Takové se ale začaly instalovat až dlouho po válce.

Zátopek

Zátopek (2021)

Když Ron Clarke (James Frecheville) volá z Prahy do Austrálie, je tento hovor spojen za krátkou dobu. V té době objednávka takového telefonního spojení trvala i několik hodin (pokud to vůbec ze soukromého přístroje bylo možné).

Což takhle dát si špenát

Což takhle dát si špenát (1977)

V čase 1:15:00 drží číšník cca 12 mělkých talířů a 8 hlubokých. Pak je upustí. Vrchní se ho ptá, kolik jich bylo. Číšník odpoví: „Třicet šest“. Vrchní si zapisuje a přitom řekne: „Hlubokých talířů – třicet šest“.

Expendables: Postradatelní 3

Expendables: Postradatelní 3 (2014)

Závěrečná bitva v ruinách hotelu se má odehrávat v Rumunsku. Na bývalém hotelu je ale bulharský nápis „hotel“ napsaný azbukou.

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Při útěku z farmy Theo (Clive Owen) roztláčí auto nepřirozeně lehce. Navíc obsazené lidmi a v blátě.

Reklama