Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Matrix je prostě můj nejoblíbenější film ever a taky už asi vždycky bude. Viděl jsem ho už asi tak stokrát a vždycky se na něj můžu podívat znova. Proč tomu tak je? No asi kvůli tý kombinaci super akčního filmu se sci-fi a mnoha filosofickýma myšlenkama. Pokaždý tam najdu něco novýho, co jsem minule neviděl a to mě na tom nejvíc baví. Samozřejmě skvělý jsou i efekty a všechny postavy, včetně suprovýho záporáka Hugo Weavinga. Pro mě je Matrix prostě naprostá jednička!

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Důkaz že Hugo Weaving je machr, i když nosí celý film masku!

Rok ďábla

Rok ďábla (2002)

Naprosto geniální záležitost, která ovšem holt není pro všechny. Geniální muzika, scénky i zdánlivě nesourodé postavy v jednom naprosto šíleném příběhu, který ale donutí se zamyslet.

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Tekoucí krev po schodech, hromady mrtvol, geniální superagent, který je snem každé ženy - to prostě nemůže být realita. Ale jako parodie je to naprosto dokonalý a myslím si, že film nemá hluché místo. Navíc Arianna/Christine je prostě kočka.

Hastrman

Hastrman (2018)

Jeden z nejzajímavějších českých filmů poslední doby. Zaměřuje se spíše na lyričnost, než na děj, proto může někomu připadat, že se tam toho moc neděje. Velmi pěkné jsou záběry české přírody i ukázání lidových zvyklostí. Hlavní postava ztvárněná Karlem Dobrým je velmi autentická. Poslední záběr na krajinu, kterou chtěl obhospodařovat jako předci a kterou zničili nenasytní lidé je vskutku mrazivý.

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

Za mě je velmi dobře, že Matrix nezůstal jen u jednoho dílu. Druhý velmi dobře rozvíjí příběh a celkově svět a prostředí, všechno dává o něco větší smysl díky scénám s Vědmou a Architektem, zajímavé scény jsou ze Sionu a hustá zápletka se Smithem. Skoro bych řekl že druhý díl je můj nejoblíbenější z celé trilogie.