Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Drama

Recenze (9)

plakát

Interstellar (2014) 

Nechápu tu většinu, kterou Nolan filmem tak moc fascinoval. Výpravné sci-fi říznutém dramatem určitě můžu, ale 5*? I čtyři by byly v tomto případě hodně spekulativní.. snad za velkolepou trikovost a výpravu. Nerad filmy kritizuji, ale po shlédnutí nechápu proč by Interstellar měl být filmem roku. Z mého pohledu nejpřeceňovanější film posledních let. (mimochodem.. všimli jste si při skluzném souboji Mattů toho hlubokého kráteru? Kampak posléze odešel??)

plakát

Odpočívadlo (2006) 

Nevím, nevím. Rozhodně film měl dobrý nápad, ale využit bohužel nebyl. A souhlasím se zápornými ohlasy vůči hlavní hrdince. Její pohnutky byly občas skutečně mimo realitu. Mám za zády jakéhosi psychopata a na strážníkovu pistoli šáhnu až po 10-15 minutách, když jsem uvězněn na záchodcích? Jen mi trochu unikl ten závěr (potažmo celá mystická linie). Pochopili jste co to mělo znamenat s těmi přízraky i se samotnou hrdinkou?

plakát

Já, legenda (2007) 

Názor na tento snímek bohužel nemám objektivní a ani ho mít nechci!!! Když mi bylo přesně 6 let (25 dnes), náhodou jsem u babičky večer zhlédnul na setalitu film OMEGA MAN. Charleton Heston jako Robert Neville se procházel po rozvalinách jakéhosi města a po nocích bojoval z bílými příšerami v německém dabingu. Po Vetřelcích a Evil dead jsem už sice byl vůči hororům dosti imunní, ale tenhle film mi stále zůstával v hlavě. Po letech (přečtení knižní předlohy, několika verzích scénáře a získání spousty storyboardů) jsem čekal na den, kdy usednu před plátnem kina a přede mnou se rozzáří dokonalý I AM LEGEND. Při první zmínce o natáčení, jsem zpozornil. Will Smith v hlavní roli? No, Bruce Campbell nebo Arnie by byli lepší, ale proč ne? Pokud bude dobrý režisér a dobrý scénarista, a pokud se oba budou alespoň částečně držet nápadů ve scénáři Marka Protoseviche, tak to vypadá na solidní snímek. Bohužel většina věcí je ŠPATNĚ! DOSLOVA NA HOVNO! Námět tak monumentální, jako má Legenda se zrovna nerodí každý den. Vlastně je jediný svého druhu. (Víte, že ZOMBIE - a potažmo celý Zómbie žánr - okopíroval Romero právě z Legendy??) Troufám si říci, že v dokonalém provedení by se nejen klidně mohl stát filmem roku, ale i nějaká ta zlatá šoška by k němu mohla dopadnout. Lawrencova Já, legenda nenabízí kromě opuštěného města a osamoceného Smithe vůbec nic! Nepovedený scénář nevyužívá ani minimum toho, co mu námět nabízí. Smith se sice snaží, co mu síly stačí, ale sám toho příliš moc nezmůže. Zvláštní efekty stojí za starou Belu a samotní Hemocyti jsou tak, trapní že mi z toho bylo na zvracení. Jejich vůdce vypadá jako pěkný kokot! Kde sakra je vychytralý a děsivý Cortman? Kde jsou hrůzostašní a krvežíznivi Hemocyti? Kde je scéna, kdy Neville v křesle v zabarikádovaném domě, čeká se samopalem v ruce na svou mrtvou ženu? Nic. Nikde nic. A to nemluvě o tom konci. Co to doprdele má být? Tvůrci si snad asi dělali srandu. Film, který se mohl stát LEGENDOU, zmizí v tratolišti dějin. Škoda, škoda. Věčná škoda...

plakát

Rytíři (1993) 

Nekorunovaný král béčkové říše! Postapokalyptické filmy mám rád. Když jsou navíc říznuty lehkým amatérismem, tak je žeru. Bohužel, takové klenoty jako v minulosti se dnes již neprodukují (Cyborg, Neon city, Apex). Rytíři od Alberta Pyuna jsou dokonalostí samotnou. Kyborgové, v čele s Bossem - Jobem (slintající Henriksen s moc pěknou cyberrukou a papuškem.."Černej den, černej den.."), co pomocí dvou prstů sají lidem krev a neustále se nechávají likvidovat Protikyborgem Gabrielem, který si vycvičí s obyčejné lidské dívky Lei Nadlikvidátorku kyborkgů a poté se nechá na část filmu rozpůlit, to je prostě nářez. Konečná téměr 20-ti minutová čistka cyborg-lidského tábora je to nejlepší, co tento žánr nabízí. Kill Bill je oproti tomu slabý odvar:-) Navíc když k tomu všemu přidáte drsnácký hlášky a super soundtrack..nepomůže vám ani obrana Monte Blanc. PS: Ten týpek, který na Leu v táboře na konci filmu zaútočí vyhrabáním se ze země by si zasloužil za onen výkon oskara !! (už jen za tu intuici, kudy nejspíš hrdinka táborem půjde)

plakát

Netvor (1985) 

Vzpomínám si na večer, když jsem jako malý tenhle béčko horor viděl. Skupinka astronautů a hrůzostrašné monstrum, které je honí po lodi a dělá z nich příšerný mrtvoly. Ta atmosféra strachu! Ještě několik dnů poté, jsem se obával, kde se ten netvor přede mnou objeví. Nezapomenutelný zážitek od kterém jsem vyprávěl klukům ve škole a ti poslouchali s pusama dokořán. Netvora jsem opět viděl před nedávnem po 17! letech. Tu hrůzostrašné monstrum je kurevsky komická figurka a scénář je tak přihloupí, že postrádá jakoukoli atmosféru. Sledováno s úsměvem na rtech a veselou nostalgií. Sračkofoní sci-fi hororové béčko, které všem trasherákům doporučuju.

plakát

Jmenuji se Bruce (2007) 

Bruce Campbell ve svém vlastním dílku řádí jako pominutý a jde mu to docela dobře. Hláškuje, chlastá, odkazuje na všechny své předešlé filmy a téměř všechno má na háku. Pokud si Bruce pamatujete jako svalnatého hrdinu Ashe s bradou jako půl zeměkoule bude velmi pobaveni. Nejen že brada už dávno vzala za své, ale samotný Bruce je vyžraný až hanba. Vypadá přesně tak, jak ho označí moderátorka v televizním pořadu na který se sám dívá - nejlepší sekvence ve filmu (potom hned TV zničí, ale to už je jiný příběh). Při první konfrontaci démona a Bruce tváří v tvář, s podporou smečky venkovanů, a jeho hlasitého výkřiku: "Retreat!" se znaci a fanoušci budou náramně bavit..

plakát

Transformers (2007) 

Průměrný snímek, který těží pouze z dobře vyprodukovaných speciálních efektů, Bayově schopnosti klipové režie a samotného názvu. Scénář stojí za starou Bellu! Blockbuster? Tsss, to zrovna!

plakát

Avatar (2009) 

Král zůstává králem. Co k tomu dodat? Nemá cenu film nijak zvlášť extra komentovat (megalomanská jízda od začátku do konce - takhle by měly vypadat všechny následující blockbustery), ať to za mě kliďánko udělají jiní. Cameron posunul filmvou hranici zase o kousek výš a nám nezbývá nic jiného než čekat co dokáže s Batlle Angelem.