Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (258)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Mrští nás to do něčeho, co nemůžeme chápat, a to je ta nádhera. Otázek spousty, odpovědí málo. Prudce zavelí k neidentifikovatelnému, přesto drží diváka v rozumných mezích, aby byl schopen jednak si udržet pozornost, s čímž jsem neměl problém, jednak pomalu a lišácky odkrývá karty, přičemž hází kostky a očekává padnutí šestky nebo přinejmenším pětky. A to se skutečně děje, když se vše začne rozplétat a vyjasňovat a nastávají pro lidstvo těžké chvíle dokázat prakticky nemožné.

plakát

Pandemonium (2023) 

Dlouho jsem neviděl něco tak zvráceného. A bohužel i nudného. Přitom to začalo hodně zajímavě, ale čím víc se film blížil do finále, tím to bylo horší a horší. Dá se říct, že nic nefungovalo, hodně chaotické, špatný nebo vůbec navazující děj. Dvě hvězdy dávám víceméně za malou holčinu, která byla fakt totál krutopřísně ujetá a naštěstí dostala i dost prostoru to dokázat. Konec, ten byl podle mého úplně mimo mísu a měl jsem z něj akorát tak chaos co to vlastně mělo být.

plakát

Oegye+in 2bu (2024) 

Super. Napsal jsem krásnou dlouhou recenzi a bůhví proč mi najednou zmizela :D Tak ještě jednou, ale už ne tak podrobně bohužel. Druhý díl dokonale dotváří první díl dodatečnými vloženými záběry do původního prvního dílu. Tím se také mnohé dovysvětluje, zejména s přibývajícím dějem. Oproti jedničce to už není tak skvostná podívaná, ale pořád to je nadprůměrný filmařský počin. Přesto však proti prvnímu dílu musím o jednu hvězdu slevit. Tím končí můj Jihokorejský filmový víkend a budu se těšit na další výtvory téhle produkčně nadprůměrné filmové země.

plakát

Kaskadér (2024) 

Natáčet akci o tom, jak se natáčí akce, musela být určitě zábava. A film je taky poměrně zábavný, dostatečně vtipný, lehce solidnější zápletka, jinak ale samozřejmě nic nového nepřináší, čímž si však nechci ani trochu stěžovat, prostě to Ryanovi a Emilce /sexy slaninka/ dost svědčilo, oba byli famózní.

plakát

Alienoid (2022) 

Něco tak zajímavě rozmanitého jsem dlouho neviděl. Jihokorejci mě začínají trošku s*át s tou svojí produkcí. Ať už je to horor nebo sci-fi, je to vlastně vždy záruka kvality. Nedokážu si např. představit českou tvorbu, kdyby měla za úkol něco podobného natočit! By ani zřejmě nic nevzniklo. U vizuálu tohoto typu se mi vyhladila pokožka od přetrvávajících pupínků, beďarů a nežádoucích nežidů. Na druhý díl se těším jako sáňky na zimu!

plakát

Exhuma (2024) 

Šikmooký Korejci to zase dokázali!!! Prakticky tomu nemám co vytknout, napumpovalo to do mě svěže záživný zatuchlý odér po několik století zakopané a nyní náhle exhumované truhly, která samozřejmě není obyčejná a ukrývá prokleté zlo. Totální zlovolná atmosféra, zhola žádné lekačky, kterým už v pořádných hororech tak nějak naštěstí odzvonilo, skvělá práce po všech stránkách, velkolepé finále, prostě celý je to masakr a líbilo se mi to tak, že jsem se často mrskal na židli jako ty chudáčci rybky, co posloužily jako návnada. Btw. scéna u stromu za mě byla TOP.

plakát

What You Wish For (2023) 

Nu, tak toto mi přikovalo k židli jako přikurtovanými železy, chystající mě mučit v pozdním středověku. Začíná to odlehčeně, postupem času se dostaneme do psycho-atmosféry, kterou by pro svou hustotu nenakrájel ani Rákosníček. Naprostý extrémní filmařský počin ve svém oboru, byť podobných snímků jsem vlastně ani neviděl, a tak tu máme ještě blahoslavení za zvrácenou originalitu. A já totiž originální "gastro-porna", stejně jako v The Menu, prostě miluju!

plakát

Boy Kills World (2023) 

Za struhadlo a poslední finálový fight o hvězdu navrch, ale jinak, ač té akce (klobouk dolu) bylo poměrně dostatek, mi to přišlo i tak jakési nudné. Scénář ani nemluvě, dějový zvrat klasický, rádoby má překvapit, ale opak je pravdou. Bill vysvlékl velkou klaunovu hlavu a jde mu to o dva stupínky hůře, na druhou stranu bez mluvení to jde tak nějak těžko, že.

plakát

Občanská válka (2024) 

Zajímavé. Znepokojující. Nejpřesněji však děsivé. Jak moc ovšem reálné? No možná víc než si můžeme připouštět a CHCEME připouštět.

plakát

Tarot (2024) 

Olaláá, můžu řici, že zase po delší době jsem se tak trochu i bál! A to už se mi nestalo ani nepamatuji, jen tak mě už něco nerozhodí. Skvělé to bylo! Úžasně natočené momenty zejména předtím, než měl vyhasnout další život. Odporné a krásné, odpudivé a přitahující!