Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie

Recenze (115)

plakát

Kaskadér (2024) 

Valim bulvy, co vše by bylo možné zažít na filmovém place jako kaskadér. Ten film má snad všechno. Od humorných hlášek a scén, přes audiovizuální a kameramanské porno až po epickou love story. Chemie mezi Emily Blunt a Goslingem je tak silná, že když přišel konec byl jsem tak rád, že jim to konečně vyšlo. FIlm jsem si užil na 110% a doporučuji všem, co se chtějí v kině hlavně pobavit a vypnout. Kaskadér je tak trochu unikát v žánru originálních projektů. Skočil do toho doslova po hlavě a uspěl.

plakát

Van Helsing (2004) 

Podívaná se zasazením do období romantismu s Jackmanem v hlavní roli, ano prosím! NA mě to fungovalo skvěle, až teda na to CGI, které není zdaleka nejlepší. S budgetem 160 mil. $ by se toho podle mě dalo vykouzlit více. Třeba takový Jurský Park měl budget 63 mil. $... já vím, že je blbost srovnávat dva filmy deset let od sebe, ale jen tak pro představu. Příběh je zajímavý a postupně odkrývá více a více tajemství o životě Vanu Helsingovi. Jako večerní jednohubka neurazí, a tu stopáž bych taky zkrátil. Na film tohoto rozměru je 131 minut celkem dost.

plakát

Logan the Wolf (2024) 

Na to, že se jedná o FanFilm, tak Godefroy a spol. odvedli moc pěknou práci. Zasadit Wolverina do dob Vikingů je hrozně dobrej nápad a funguje to skvěle, sice jen, Logan je asi jeden z nejvíce badass mutantů a Vikingové také byli celkem drsní chlapíci.

plakát

Banda - Co já vím (2020) (epizoda) 

Nemám slov. Tolik emocí v jedné epizodě... Slušné zakončení druhé série.

plakát

Bestie (2022) 

Pořád se rozhoduji nad hodnocením... sice ti digitální lvi vypadali celkem dobře, ale ten film je tak šablonovitá, předvídatelná směsice různých filmů dohromady, že to snad není ani možný. Scéna kdy Elba je napaden lvem pod autem je jak vystřižená z nějaký hry, kdy do toho mluví jiné NPC tak dlouho, dokud nezmáčkete správnej button. Jako 93 minutová jednohubka asi dobrý, víc času bych tomu nedal.

plakát

Wonka (2023) 

Konečně už vím, co dělal Lisan al Gaib před tím, než spasil Dunu. Byl to čokoládový mistr... Paul King je skutečně King a naservíroval nám čokoholickou podívanou. Trochu mě mrzí, že jsem si Wonku nepustil, nebo nešel do kina v době Vánoc. Na odlehčenou velmi milý a povedený příběh.

plakát

Největší showman (2017) 

Je to pohádka ale zatraceně dobře odvyprávěná pohádka. Choreografie, střih a kamera k sobě ladí a je to pro oko a uši sedmé nebe. Líbivé texty a melodie písniček vás budou provázet celým filmem. Víc k tomu říct asi netřeba.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

S čím dál větším odstupem času si uvědomuji, jak velkolepý snímek jsem viděl. V roce 2021 první Duna odstartovala něco neuvěřitelného. Druhý part je mnohem víc epičtější než její předchůdce a vybudovala tady snad největší snímek za posledních dvacet let. Zimmer jako vždy předvedl mistrovskou práci a soundtrack je u mě ve sluchátkách na denní bázi. Herbert je neskutečná hlava a dal si na vybudování Arrakisu moc záležet... Tohle trumfnout se teď jen tak nikomu nepodaří. Ceny Akademie 2025 třeste se.