Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (227)

castor 

všechny recenze uživatele

Natvrdlý scénář, kdy zejména starší z dcer dělá samá špatná rozhodnutí, versus působivé dlouhé záběry francouzského držitele kameramanského Oscara Philippe Rousselota a efektivně uchopená akce. To zhruba tak v kostce… Většinou bojují se žraloky, ovšem tentokrát vysílá naštvaná příroda krále džungle, který přišel vinou člověka (pytláků) o svou smečku. Nijak za to ovšem nemůže doktor Idris Elba, který vyvezl do divoké Afriky své dvě dospívající dcery, které před časem přišly o matku. Nacházejí se v místech, kde se rodiče poznali, což by mohlo „oživení“ nalomených vztahů pomoci. Za chvíli se ovšem ocitnou na okraji útesu uvěznění v nepojízdném autě, jejich průvodce-strejda se opodál snaží zastavit masivní krvácení a lev chytil slinu. Výhodou je, že se na nic moc nečeká. Výsledku (který je samozřejmě zoufale předvídatelný) dominují sebevědomě dlouhé záběry, i sekvencím s útoky (odolného) lva chybí střih a samotné triky jsou velmi kvalitní. Je to intenzivní a autentické, ovšem záhy začne pod taktovkou zkušeného islandského režiséra Baltasara Kormákura drhnout zmiňovaný scénář. Rozhodnutí hlavních postav jsou zvláštní, jako by místy (když musejí táhnout za jeden provaz) mluvil každý jinou řečí. Nicméně to má spád, je to krátké a účinné. A možná to budu mít někdy rád i na čtyři hvězdy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na víc, ale nějak se tady sešlo moc záporných faktorů dohromady. Herecky toporný Idris, úplné tragické filmové dcery, ještě tragičtější strejda a pak ten lev? Mašina? Ani nevím, jak to nazvat, rychlejší, než gepard o velikosti buvola a hlavně tak strašně digitální, až mi z toho nadskakoval monitor. Prostě pozvolna stupňující se filmové utrpení vrchlolicí soubojem na  férovku, (šelma proti Elbovi) u které jsem se musel chvílemi štípat do stehna, jestli se mi to nezdálo. Bohužel ne a to je moje hodnocení na konci přísnější. Jedna a něco, ať mě nesežere lev ! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud se člověk naladí na survival, pak ho úvodní kecy o rodině a bla bla bla unaví. Jakmile vyjede Nate s dcerami do rezervace, už je přeci jen na co koukat. Že se postavy chovají hloupě, to už snad k těmhle filmům patří, a tak coby instruktážní filmy, jak se nechovat, vcelku funguje. Popravdě jsem čekal poněkud větší nářez, gore ale tentokrát zůstalo za dveřmi. Nejnapínavější scéna, byť ne zcela reálná, se odehrála pod autem. Souboj Nata a lva byl z říše fantazie, páč ve skutečnosti by to bylo rychlé a bez šance. Tedy počítačoví lvi ušli a vadili mi nejméně. A oceňuji, že zde bylo napadeno oblíbené klišé - slibuji, že všechno dobře dopadne.....tedy neslibuj, co nemůžeš splnit. Má představa původně byla, že dostanu jakousi obdobu filmu Kořist (2019), akorát místo krokodýlů bude lev. Jenže to by film musel natočit Alexandre Aja. V rámci lvích filmů průměr, to už se mi více líbily třeba Řev (1981) nebo Savage Harvest (1981). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Stereotypní survival, který má sice plusové body za lva, ale jinak zas tak moc neskóruje. Vizuál predátora neoslní, napětí na mě nefungovalo a drasticky zde chybí výraznější background hlavní postavy dostatečný natolik, aby o ni měl divák alespoň z části starost. Neurazí, ale čekal jsem vybroušenější jízdu s větší žánrovou zábavností či inovací. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bestie nabízí vedle starších Mělčin a Kořisti jiný kus světa a jiného predátora, přičemž je na tom kvalitativně jako zmíněné animal horrory. Vizuální zpracování lvů je opravdu působivé stejně jako záběry z denní, ale i noční divočiny. Divák sice od počátku tuší, jak film nakonec skončí, i tak se ale tvůrcům podařilo mě udržet téměř celou dobu v napětí. Co mi na Bestii vadilo, bylo chování a (hloupá) rozhodnutí některých postav. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama