Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy
  • Komedie
  • Drama

Recenze (9)

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Jelikož předchozí díl strážců galaxie jsem si zamiloval a považuji jej za absolutně bezkonkurenční, tak jsem měl od pokračování velká očekávání. A vzhledem k tomu jakým směrem se nyní Marvel ubírá jsem pociťoval jisté obavy. Naštěstí James Gunn znovu nezklamal a má očekávání bezchybně naplnil. Proporce vtipů a smutných scén byly perfektně vyvážené a výběr muziky opět skvělý. Líbilo se mi zapracování Rocketovy minulosti do děje a motivace hlavního záporáka. Za mě skvělý film, na který si do kina zajdu nejspíš ještě jednou. Téměř stoprocentních 5*.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Hra o trůny je zaručeně milník mezi seriály. Kvalita knižní předlohy byla ještě povýšena na jinou úroveň (minimálně prvních 6 sérií). Tohle veledílo je určitě moje srdcovka. Kombinace akce a mocenských bojů prostě funguje. Hodně se mi líbila práce s postavami, budování jejich motivací a vztahů (což v 8. řadě lehce pohřbili). Celkově tento seriál beru jako světovou extra třídu a ani jeho zakončení mi zas tak nevadilo. Dokonalost ve všech směrech = 5*.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Čtvrtý John Wick je důkazem toho, že i dobré filmy se dají posunout ještě výš. I téměř desetiminutový souboj zvládl nenudit a kupodivu i rozesmát. Perfektní nasvícení scén, lokace a dobře uchopená kamera z toho udělaly opravdu krásný film. Průměrný příběh nijak neuškodil a díky svižnému tempu film utekl jako voda. Jelikož jsem předchozím dílům dal 4*, tak tady musím jít ještě o jednu výš. Zasloužených 5*.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Po nijak zajímavém prvním dílu jsme se dočkali pokračování. Pokračování, ve kterém zlepšili snad úplně všechno. Změnili animaci, mistrovsky zvládli záporáky a vylepšili humor. Motivy všech postav mají smysl. Žádná není příliš otravná a každá má svůj účel. Krásná a nepřeplácaná choreografie soubojů to celé jen podtrhuje. Skvělý film, který překvapí a pobaví nejen děti. Zasloužených 5*.

plakát

Constantine (2005) 

Výborná atmosféra, dobrá předloha, skvělí herci i lehce nadprůměrná grafická stránka filmu naznačuje, že by mělo jít o pořádnou jízdu od začátku do konce. I přes veškeré klady, které tento film od začátku bez pochyby má, jsem se první polovinu filmu spíše nudil. Ovšem pak se to zlomilo. Film se rozjel. Všechny přehnané části začali dávat smysl a konec byl naprosto perfektní a nečekaný. Ďábel byl za mě prostě dokonalý. Dávám 4*, kterým hodně pomohl brilantně zvládnutý konec.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Jakožto člověk, který vyrůstal a v podstatě stále vyrůstá na filmech od Marvelu, stále více pociťuji, jak Marvel „neroste“ se svými diváky. Kupodivu mi to ale nevadí. 4. Thor je ten typ filmu, od kterého čekáš jen čirou zábavu a ne šíleně propracovaný příběh k zamyšlení, či přímo oscarové výkony herců. Podle mě film splnil přesně to, co jsem čekal. Bavil jsem se a opravdu hodně. Skvělá hudba i výborně zpracovaný záporák. Samozřejmě se našli nějaké ty mouchy jako filmová klišé, či občas lehce nesedící pozadí vinou LED obrazovek vytvářející okolí děje. To však nebránilo tomu, abych si film pořádně užil. Za zábavu a skvěle ztvárněného Dia Russellem Crowem dávám 4*.

plakát

Westworld - Annees Folles (2022) (epizoda) 

Výborný díl, který nám chvílemi nabízí opět skvělou hororovou atmosféru a velké množství drobných střípků, díky nimž se dá pochopit celý příběh a jednotlivé věci v něm.  Celý má velmi sympatické tempo. Jen je škoda uspěchané části Westworldu 20. let. Nestihl jsem si plně vychutnat tu nostalgii. Za mě krásné 4*.

plakát

Menu (2022) 

Ve chvíli kdy jsem poprvé viděl trailer, řekl jsem si, že tenhle film musím vidět. Jeho nápad mi přišel přímo geniální, a tak jsem si týden po premiéře udělal malý výlet do kina. Tam jsem si vychutnal vcelku nevšední zážitek. Po zdlouhavém začátku, film nabral velmi vysoké obrátky. V životě jsem neviděl film který by měl tak překvapivý děj, tolik zvratů a naprosto nečekaných scén. Zkombinované s perfektní porcí černého humoru, výborným Ralphem Fiennesem v hlavní roli a kvalitním koncem, vznikl neobvyklý a skvělý zážitek. Hodnotím krásnými 4*.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Mám z tohohle seriálu vcelku smíšené pocity. Bylo v něm pár nudných a zbytečných scén a objevovaly se v něm jisté skulinky v logice. Od začátku se v seriálu pohybovaly proporce mezi detektivní stránkou a tou fantasy velmi vyrovnaně a zábavně, ale poslední díl to s nadpřirozenem lehce přehnal. Nakonec z toho ale vzešlo velmi důstojné zakončení. Jinak byl seriál ve velké spoustě ohledů skvělý. Perfektně trefení herci (hlavně Jenna Ortega a Emma Myers mě velmi bavily), dobrá atmosféra, velmi kvalitní hudba Dannyho Elfmana a v neposlední řadě dobře promyšlený fantasy kriminální případ. Wednesday určitě stojí za shlédnutí a hodnotím 4*.