Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Fantasy
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (81)

plakát

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) 

Typické válečné akční béčko. Příjemné odsypávávající. Trošku mne začíná vadit a ubírám za to hvězdu, furiantská lehkost s jakou se popisuje druhá světová válka. Náckové jsou jen takové figurky, která jsou zameteny dávkami ze samopalů, u toho se všichni smějí, poplácavají se po ramenou a tak. Všechny plány vychází, všechno jde na jedničku, všechno klapne. Máme sice tlumiče, ale proč nepoužít luk a šípy a riskovat, že postřelená oběť bude kvičet jako postřelené prase, a vše se provalí. Zatáhli to tak daleko, že chvilkami jdou za hranu parodie. Jinak ale neokoukaní milí herci zabijáci, hezká špionka, trikově a filmařsky bez chyby .... proč ne.

plakát

Nene (2022) 

Těžký podprůměr, dodíval jsem se, nevypnul jsem a tento fakt tedy přidal jednu hvězdu. Ale jinak se připravte na velkou nudu zarámovanou vykulenýma bělmama v černé tváři bez výrazu. Když o tom zpětně přemýšlím, tak u mne film zachránil (nevypnul jsem) nový zajímavý náhled na UFO, který tady ale nebudu rozebírat, protože SPOILER.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Stojí za shlédnutí. Dal bych 4 hvězdy, ale horory mám na žebříčku o něco níže obecně. Tenhle je velmi dobrý. Obecně King je výborný a dílo je dobře zfilmované. Není co bych vytknul.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Doporučuji vidět především těm, kteří hráli původní Fallout I a II. Po mnoha stránkách je hra do seriálu převedena dobře. Bohužel celkový dojem vyjde rozpačitý a do ztracena. Prominu-li některé silné logické nevysvětlené přesmyčky ( kdo uklidil Vault 32?!), děj nemá spád, nijak negraduje a jen se tak táhne jako dlouhé roky jaderné zimy. V okamžiku, kdy se zhruba tak u šestého dílu okouká vizuál a reálie, začnete se nudit a to tak, že docela dost. Ode mne jedna hvězda navíc z nostalgie za skvělou hrou.  S krátkým odstupem už začínám zapomínat o čem to přesně bylo a jak to vlastně skončilo ....

plakát

Boy Kills World (2023) 

Tohle píši přímo z prázdného kinosálu Cinema. Jsem tady úplně sám. A dobře chápu proč... Katastrofa aneb jak se unudit k smrti v záplavě tupých akčních scén.

plakát

For All Mankind (2019) (seriál) 

Pomalejší časově nastavované přes individuální nesouvisející příběhy se spoustou tupější emerických rodinně společensky motivačních dialogů. Přesto však výborné. Nejedná se o typické sci-fi. Trikovýma scénama z vesmíru/Měsíce/Marsu se neplýtvá, ale jsou profesionální a důvěryhodné. Poslední série už přímo křičela po generační obměně hlavních hrdinů - astronautů. No nakonec jsem zkousl a vzal jako úlitbu konzistenci příběhu a uměleckou nadsázku. Bohužel povinná genger a LGBT+ agenda nevhodně zasahuje do děje třetí série. Nemá tam absolutně co dělat. No což začínám si zvykat. Přes všechnu tuto kritiku dávám jednoznačné doporučení: Jděte do toho, čeká Vás hezký zážitek!

plakát

Mladá dáma (2024) 

... tohle nestojí za recenzi, vyhněte se tomu ... stupidita ... princ Bajaja gengerově naopak ......

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Zopakuji, co jsem napsal k prvnímu dílu. Jsem fanoušek knižní předlohy, řekl bych až nekritický. Přečetl jsem úplně celou sérii několikrát. O to opatrněji jsem přistupoval k filmu. Film je výborný, velkolepý. Na nejvyšší příčku ovšem vyzvihuji jak se podařilo  zhmotnit svět Franka Herberta vizuálně. Zcela dorovnali a překonali moji fantazii. Přesně tak by měl vypadat červ, karyól, toptéra, laserpal, starý Leto, mladý Leto, Duncan Idaho, Stilgar, Harkonnen a poušť. Možná Jessiku jsem si představoval více sexy, ale budiž. Vizuál je dokonalý. Jakoby někdo zhmotnil svět vykreslený v knize. To se vidí málokdy. Ve druhém díle navíc získal film na dynamice a spádu. Režisér si velmi dobře poradil s přenesením knihy na plátno, což je u Duny nadlidský úkol, protože polovina knihy se odehrává v myšlenkách. Opravdový zážitek. Díky!

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Verbal jenom naznačil, ovšem když si přečtu co napsala představitelka opačné sociální bubliny, tak prostě vím, že se tomu musím vyhnout na sto honů. Mě z té rádoby intelektuálštiny naskakuje husí kůže.  To je exhibicionismus v té nejryzejší podobě.