Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Film, na který se můžu dívat stále a nepřestane mě bavit jak svými velmi vtipnými momenty,  tak i těmi drsnými a samozřejmě nechybí ani krvavé přestřelky, které jsou pro Tarantina typické. Neobvyklá westernovka o černém otrokovi ze kterého se stane lovec lidí. Duo Djanga a doktora Schultze, kterého hraje Christoph Waltz, který za tuto roli dostal zaslouženě Oscara, je bezvadná podívaná. Nesmím zapomenout zmínit DiCapria a Samuela Jacksona, kteří zde hrají docela kruté záporáky. V tomto filmu mám dvě velmi oblíbené pasáže. První je scéna s pytli a druhá je Django odcházející od Candylandu na konci filmu. Opravdu skvělý filmový zážitek!

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Jeden z nejlepších filmů o druhé světové válce vůbec. Samotný Den D neboli vylodění v Normandii je pro mě jednou z nejsilnějších momentů ve válkách vůbec. Proto i tento film byl pro mě neskutečnou podívanou. Třicet minut záběru pouze z vylodění je velkolepé, ale též mrazivé, protože Spielberg to vytáhl do absolutní špice. Po vylodění dostává Kapitán Miller, hraný fantastickým Tomem Hanksem, za úkol najít vojína Ryana. Setkáváme se s příhody války a se smrtí mnoho vojáků z osmičlenného oddílu, který má najít Ryana.  Je to naprosto velkolepý film, který vás po celou stopáž nenechá odejít a na konec, jako mě, vás velmi dojme.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Film, který je považován za nejlepší film všech dob. Skvělé herecké výkony u všech protagonistů, prostředí je skvěle vykreslené a příběh je naprosto fenomenální. Film se v klidu postupuje kupředu a postupně vám odkrývá záhady a příhody v Shawshanku. Sledovat přátelství mezi Andym a Redem je opravdu něco neuvěřitelného. Celý příběh je vyprávěn z pozice Reda, který vás se svým povídání dovede až do grandiózního finále. Mohl bych se tady rozplývat nad ještě mnohem více věcmi, ale to by bylo neskutečně zdlouhavé, protože  každá scéna ve filmu je absolutně perfektní, takže je velmi složité zde vytknout ty nejlepší, abych hlavně nic neprozradil. Prostě fantastický film, který mohu vidět několikrát, ale nikdy mě nepřestane bavit.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Jediný film, který mě dokázal opravdu rozbrečet. Vynikající příběh, který je místy velmi drsný. Část věznice, kde odsouzenci čekají na popravu je velmi mrazivé. Během filmu si postupně vytváříte sympatie s vězni, ne teda s každým. U mě to byl hlavně Eduard Delacroixe a především John Coffey, kterého byste nikdy z žádného zločinu obvinit nemohli. Působí velmi mírumilovně, nevinně a snaží se všem na Míli pomoct. Johna Coffeyho zahrál perfektně Michael Clarke Duncan.  Duo Toma Hankse a Michaela Clarke Duncana je pozoruhodné a je nádherné pozorovat, jak se jejich přátelství prohlubuje. To vše jim však kazí postava Dugha Hutchisona, Percy, kterého v tomhle filmu budete z celého srdce nenávidět. Režisér Frank Darabont vytvořil již druhý film, který patří mezi ty největší klenoty filmografie. I když jsem film viděl mnohokrát, i přesto mě celý děj dokáže dostat a dojmout jako bych to viděl opět poprvé. Opravdu neskutečně famózně natočený film.

Podraz

Podraz (1973)

Velmi zábavný film, který vás prostě po celou stopáž nepřestane bavit. Redford a Newman opět spolu, tentokrát jako sympatičtí kapsáři a podvodníci. Protentokrát se nesnaží vyloupit banky, nýbrž se snaží chytrou cestou obrat o peníze mafiánského bosse Lonnegana. Naplánují na něj léčku, jak obrat a zničit Lonnegana. Ve filmu je mnoho zábavných scén, které vám vykouzlí úsměv na tváři. A konec u tohohle snímku je naprosto úchvatný. Prostě jedním slovem úžasný a nezapomenutelný film.