Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Pohádka

Recenze (3)

plakát

Saltburn (2023) 

Jeden z nejlepších filmů roku. Barry Keoghan je přesně ten kladný hrdina, kterého si zamilujete a v průběhu filmu se vaše sympatie zcela změní v údiv a odsouzení. Geniální scénář se spoustou skvělých nápadů. Závěrečná píseň? Nejlepší finále ever.

plakát

Pan doktor a jeho zvířátka (1967) 

V dětství jsem viděl jen dva americké filmy - Born Free a tenhle s Dr.Dolittlem. Očima sedmiletého dítěte mě ten film připadal jako neskutečný biják - barvy, písničky, zvířata. Očima dospělého jedince mě přijde úsměvný. Rex Harrison je trochu prkenný a ryze nesympatický průvodce chabým dějem. Jako dítěti se mi zdálo o plavbě na obřím hlemýždi, jako dopělému mě to přijde jako pěkná pitomost. Na svou dobu měl ale film dobře našlápnuto - speciální efekty byly na tu dobu vyjímečné. Pozdější verze s Eddiem Murphym jen umocnila prázdnotu děje. ale dávám mu plný počet - za odvahu a za ty dětské sny.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Film mě zajímal, protože mezi jeho producenty patří manželé Obamovi a hlavní rolu ztvárňuje Julia Roberts. Tím ale vše končí. Napínavý děj s několika zajímavými momenty se utápí ve zdlouhavých zbytečných scénách, nedotažených záhadách (jeleni) a hlavně v rozpačitém konci nekonci. Velmi jalový scénář nedává moc prostoru nakonec ani pro Julii Roberts. Škoda.