Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Jsem naprosto nadšenej. Jak mohlo v konzervativním Polsku vzniknout něco, co tak strašně trefně zesměšňuje jejich (a vlastně i naši) historii a kulturu? To je naprosto úžasný.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Teď se po mně tři čtvrtiny místních recenzentů vrhnou, ale mně to přišlo lepší než Obecná škola. Svěrák si tady konečně odpustil ty svoje věčný a mnou zcela nenáviděný erotický odbočky a konečně se na to dá koukat jako na film a ne nudný pozadí k prezentace bobra Libuše Šafránkové nebo nedejbože Nely Boudové (taková Schoberová by když tak už bylo jiný kafe, i když to by v šedesátkách neprošlo a teď už není nikdo zvědavej ani na to). Dalším obřím plusem oproti Obecný škole je pak obsazení. V roli manuálně zručnýho, ale jinak zcela bezelstnýho prosťáčka, otce mi prostě Vetchý sedí mnohem líp, než Svěrák (tady to narozdíl od Obecný školy působí tak, že svýho syna má skutečně rád), Daniely Kolářové si sice nesmírně vážím, ale s Terezou Ramba se v roli starostlivý matky nemůže srovnávat nikdo a především mi přijde, že můj oblíbenec Tříska se narodil pro roli přísnýho dědy, ne prolhanýho sexuálního devianta. V neposlední řadě oceňuju, že Po strništi bos narozdíl od svýho předchůdce svým závěrem nechce moralizovat, což považuju za jeden z největších problémů Svěrákových filmů vůbec.

plakát

Grand Prix (2022) 

Pamatujete taky na doby, kdy byl Prušinovský vtipnej a zajímavej? To, co předvedl tady, je naprostá katastrofa, navíc obsadit debilního Kozuba (jehož jediná kvalifikace je ta, že byl kdysi dvě vteřiny vtipnej v Lajně, což bylo zároveň i naposledy, kdy byl vtipnej) a toho zarostlýho dacana, kterýho už vůbec nemůžu vystát, je jako si pod sebou podřezat větev a plivnout všem fandům klenotů jako je Okresní přebor přímo do ksichtu.

plakát

Nástup (1952) 

Jediná dobrá věc na tom, že Vávra za natočení takovýhle sračky nedostal provaz je ta, že pak natočil aspoň Kladivo na čarodějnice.

plakát

Lajna (2017) (seriál) 

Fotbal má jednu zásadní nevýhodu, a to, že to není hokej. Proto jsem tak rád za to, že Lajna vůbec vznikla, vnímám ji jako odpověď na Vyšehrad. Tím, že je o něco míň debilní a věnuje se zajímavějšímu sportu, líbila se mi v první sezóně mnohem víc, Langmajer je oproti Štáfkovi z Vyšehradu daleko míň prvoplánovej a mnohem vtipnější. První série byla skvělá, druhou táhnul naprosto dokonale obsazenej Šárský. Ale jak šel čas, ten PP přestával být snesitelnej, přičemž třetí série je jen špatně udělaná reklama na About You a Bandi, která kdysi skvělej seriál postavila na úroveň nesmyslů

plakát

Ostrov (2023) odpad!

Až budu velkej, chtěl bych se živit jako českej režisér. Nenapadá mě jednodušší práce. Buď budu dobrej a budou mě živit výdělky mých filmů, nebo natočím naprostou sračku a bude mě živit Netflix, jako v případě tady tohohle skvostu. A to mám rád LangmJ

plakát

Když se všechno po*ere: Woodstock 99 (2022) (seriál) 

Už osm let jsem na antidepresivech. Kdyby tenhle dokument vyšel dřív, dost bych ušetřil. Stačí si poslechnout, jak mrdky z MTV brečí, že je lidi nemají rádi a že na ně fyzicky útočí, nic mi už hodně dlouho tak nezvedlo náladu.

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) odpad!

Takhle královsky jsem se nebavil od posledního Kameňáku. Jenže v Kameňáku jim aspoň jeden vtip vyšel. A pořád si nejsem jistej, jestli je Kozub opravdu špatnej herec, nebo jen velmi dobře hraje, že je špatnej herec.

plakát

Indián (2022) odpad!

Roden má v hlavě indiána, to je toho. Mně zase náčelník Bílý Jelen místo uzavírání obchodních dohod a ezoterickýho povykování mi našeptává, co mám zapálit.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Zpracování sice nic moc, ale historický pozadí zvoleno skvěle. Čas si konečně přiznat, že divokej odsun byla téměř genocida (ještě podporovaná Benešem) a že těch 30 tisíc mrtvých Němců byla opravdu prasárna. Pouštět na školách v rámci dějepisu.