Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Rodinný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Králova řeč (2010) 

Ehm ... T-takhle si přestavuji b-britský super f-film. Ano, skutečně to stojí za Oskara. Colin Firth i Geoffrey Rush byli famózní a tak přesvědčiví, že jsem místy zapomínal, že se jedná o film.

plakát

Čistá duše (2001) 

Síla tohoto filmu je značná. Díky pocitu, že tento člověk opravdu žije a jeho úspěchy jsou doprovázeny chorobou, která je degenerativní se špatnou prognózou. Díky Johnu Forbesu Nashovi mohl Russell Crowe ukázat svou tvář geniálního herce. Muzika z Čisté duše odpovídá názvu filmu, jelikož je opravdu správně laděná a působí naprosto přirozeně.

plakát

My Fair Lady (1964) 

Po remastru zvuku neskutečná podívaná. Nejsem filmovým kritikem, ale na svou dobu bylo dílo jistě unikátní. V tomto filmu najde každá věková kategorie něco ... děti - pohádkový příběh a písničky, dospělí zase jednání Higginsna, apod.

plakát

Baba na zabití (2003) 

Dobrá relaxační komedie. Žádné přemýšlení a poměrně předvídatelný konec. Své kouzlo, ale má.

plakát

Podraz (1973) 

Já nevzdělanec jsem se o filmu dozvěděl až podle hodnocení ostatních uživatelů CSFD. Film mě naprosto uchvátil jak zpracováním, tak skvělým Paulem Newmanem a Robertem Redfordem. Myslím si, že spoustu filmů si "vypůjčilo" pár scén právě z tohoto filmu. Strhla mě doba a přesnost kostýmů, které opravdu nemají chybu.

plakát

Škola rocku (2003) 

Skvělý nápad. Já jakožto rockový fanoušek jsem si film velice užil. trochu mi ale chyběl rozvětvený děj. Určitě, ale všem doporučuji, stojí to zato!

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Předčil mé očekávání několikanásobně. Svobodé, krásné a emotivní, zřejmě tak jak to cítil i Sean Penn a výborně to přenesl i na filmové plátno, navíc svělý hudební doprovod od Eddieho Veddera. Emile Hirsch nezklamal a myslím si, že o tomto mladém herci ještě mnoho uslyšíme. Vytkl bych filmu dvě chyby: 1.) citově mě dojal tak, že na něj nemohu přestat myslet 2.) občasné dlouhé a nicneříkající scény.

plakát

Záměna (1983) 

Naprosto dokonalé! Herecké obsazení, režie, příběh, ... po všech stránkách perfektní. Naprosto jsem si u tohoto filmu oddechl.