Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (10)

The Good Mother

The Good Mother (2023)

Příběh se točí kolem talentované novinářky Marissy Bennings a odehrává se na severu státu New York, bezprostředně po vraždě Marissina odcizeného syna Michaela. Vzhledem k tomu, že Michael byl zapleten do temného světa drog a zločinu, Marissa oprávněně tuší, že smrt jejího problémového syna zdaleka nebyla náhodným útokem. Spolu s Michaelovou těhotnou přítelkyní Paige se Marissa pouští do pátrání po záhadě, která mladíkovu smrt obklopuje. Marissa a Paige – za neochotné asistence Marissina syna, policisty – společně odhalují násilný svět plný nebezpečí a korupce. Jak obě ženy pomalu rozplétají nitky tajemství, jsou šokovány zjištěním, že Michaelova smrt je pouhou špičkou ledovce v temném podsvětí jejich města.

Songcatcher

Songcatcher (2000)

Podle stejnojmenného románu Sharyn McCrumb. Příběh se odehrává na počátku 20. století v prostředí Appalačského pohoří. Ke své sestře - místní venkovské učitelce - přijíždí na čas muzikoložka Lily Penleric. Lily je znechucena akademickým prostředím, které jí jako ženě neustále hází klacky pod nohy, a když jí opět přeskočí v udělení profesury, rozhodne se odjet. Netuší ovšem, že v odlehlých horách najde nečekaný a nesmírně cenný předmět muzikologického výzkumu a že ji ovlivní i drsná příroda a tvrdý život horalů.

Muži se zbraněmi

Muži se zbraněmi (1997)

Humberto Fuentes, stárnoucí lékař z nejmenované latinskoamerické země, jemuž nedávno zemřela žena, se rozhodne navštívit své bývalé studenty v jejich různých působištích. Netuší, že ho jeho cesta zavede do nejubožejších koutů vlasti a že některé své studenty bude hledat marně. Cestou odhaluje stále více o místní politické situaci a setkává se nejen s vládními vojáky a povstalci, ale i s vesničany prchajícími před všemi "muži se zbraněmi". Sám lékař prodělává poutavý vnitřní přerod vedoucí od naivity přes zoufalství až po stav téměř magického prozření v srdci džungle.

The Second Coming

The Second Coming (2003) (TV film)

Třicátník Steve Baxter není ničím zajímavý. Pracuje ve videopůjčovně, má pár přátel a v lásce se mu moc nedaří. Pak jednoho dne nečekaně zmizí. Po 40 dnech bloudění po blatech Yorkshiru jej konečně najdou - a Steve mumlá cosi o tom, že je Synem Božím. Zpočátku mu samozřejmě nikdo nevěří, až je nakonec nucen uspořádat "zázrak naživo" na fotbalovém stadiónu. Média šílí a stále více lidí se přiklání k víře ve Steva, Syna Božího. O to děsivější dopad má nakonec Stevovo prohlášení, že Bůh lidstvu předkládá jisté ultimatum - a pokud mu nedostojí, nastane Soudný den.

Guizi lai le

Guizi lai le (2000)

Příběh se odehrává roku 1944 za japonské okupační přítomnosti v Číně v jedné zapadlé horské vesničce s blízkou posádkou japonské armády. Čínští vesničané nejsou stavem věcí příliš nadšeni a jen neradi odvádějí podíl ze své úrody, nicméně nijak se viditelně nebouří. Až jednoho dne se objeví neznámý maskovaný muž a přinutí několik vyděšených vesničanů, aby mu na pár dní ohlídali dva japonské zajatce. Tajemný "I" se ale nevrací a vesničané si již nevědí rady. Nakonec se odhodlají k zoufalému činu.

Kemonozume

Kemonozume (2006) (seriál)

Lidstvo již po staletí čelí plíživému nebezpečí lidožravých monster. Jejich likvidaci je zasvěcena škola bojovníků Kifúken, která si předává tajné bojové umění z pokolení na pokolení a neustále nabírá a cvičí nové členy. Běžní občané nemají o tomto dlouholetém boji za jejich bezpečí ani ponětí. V poslední době se ale zdá, že nejen že počet lidožravých oblud narůstá, ale objevil se snad i jejich nový poddruh - monstra s lidskou podobou, která se proměňují jen v okamžiku vypjatých emocí. Najednou to vypadá, že nepřítelem může být kdokoliv - včetně milované dívky s andělskou tváří...

Harakiri

Harakiri (1962)

V Japonsku 17. století zavládl konečně na čas mír. Tato situace s sebou ale rovněž nese nárůst počtu róninů - samurajů bez pána, kteří se leckdy bez prostředků potulují krajinou a pokoušejí se uhájit holé živobytí. Dochází rovněž k tomu, že se na prahu domů samurajských klanů, které dosud prosperují, občas objeví zoufalý rónin a žádá o poskytnutí pomoci při spáchání rituální sebevraždy - seppuku. Nezřídka ovšem v skrytu doufá, že se nad ním pán domu slituje a místo požadované smrti mu poskytne naději na lepší život. A některé klany již podobní příchozí začínají unavovat..

Jednoho dne zabuší na vrata klanu Iji postarší rónin (Nakadai Tacuja) a vznese obvyklou prosbu o pomoc se seppuku. Samurajové si ale nejsou jisti, o co tomuto muži jde ve skutečnosti. Ani oni sami se kodexu bušidó přísně nedrží, bude se ho držet nenadálý host? A nebo se snaží o něco úplně jiného a představuje pro čest klanu netušenou hrozbu?

Pod vlajkou vycházejícího slunce

Pod vlajkou vycházejícího slunce (1972)

Každým rokem se vdova po japonském seržantovi (Hidari Sačiko) vrací na ministerstvo sociálních věcí a pokouší se prosadit, aby bylo očištěno jméno jejího mrtvého muže. Togaši Kacuo (Tamba Tecuro) byl koncem 2. světové války na Nové Guinei odsouzen za dezerci a popraven. Jeho vdova Sakie obchází všechny dosud žijící svědky a snaží se odhalit pravdu o tom, co se tehdy skutečně odehrálo. Od každého bývalého vojáka se dozvídá odlišnou verzi příběhu a pozvolna se před ní rozvíjí hrůzný obraz zvěrstev války a úpadku japonské armády v zámoří.

Rawney

Rawney (1988)

Tom (Dexter Fletcher), mladý rekrut v dobách 2. světové války někde na území Východní Evropy, během svého útěku z armády zraní důstojníka. Tom je v šoku a má výbuchem poraněný sluch. Zmatený bloudí krajinou, až se shodou okolností připojí k potulné cikánské karavaně, kterou vede Darky (Bob Hoskins). Podivný mladík androgynního vzhledu je do skupiny přijat jako žena - a navíc s čarodějnými schopnostmi předvídat budoucnost: vědma "rawney". Klan putuje válkou zdevastovanou krajinou vstříc neblahému finále..

Posel klamů

Posel klamů (2004) (seriál)

V Tokiu postupně dochází k řadě tajemných přepadení. Chlapec ozbrojený zlatou baseballovou pálkou se na bruslích pohybuje po okolí a jakoby náhodně přepadá osamělé lidi, které úderem do hlavy sráží k zemi. V této třináctidílné anime se ve většině dílů objevují vždy nové postavy. Mezi ty, které potkáváme pravidelněji, patří zejména neznámý útočník přezdívaný Šónen Bató (Chlapec s pálkou); Sagi Cukiko, první oběť záhadného bruslaře, která je autorkou nesmírně populární kreslené postavičky a hračky – růžového psíka Maromihi; dále policejní detektiv Ikari Keiči, jemuž připadl úkol vyřešit tuto sérii útoků, jeho mladší kolega Maniwa; a nakonec samotný Maromi, který slibuje vyjevit nečekaná překvapení.

Každý díl této anime je částečně svébytným, uzavřeným příběhem stále nových postav, do jejichž života nějakým způsobem zasáhne právě Šónen Bató. Setkáváme se zde s plejádou hrdinů v rozmanitých životních situacích a odlišných povah – oblíbeným, ale arogantním idolem jedné střední školy, nesourodou skupinkou sebevrahů, kteří se dali dohromady prostřednictvím internetu a hodlají společně opustit tento svět, či několika hospodyňkami ze sousedství, které rády probírají nejnovější drby.

V průběhu minisérie se dozvídáme stále více o postavě záhadného útočníka a zároveň si klademe paranoidní otázku – jak s tím vším souvisí Maromi?!

Reklama