Reklama

Reklama

Yellowjackets

(seriál)
  • Kanada Yellowjackets (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, (2021–2023), 18 h 32 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci, Tawny Cypress, Jasmin Savoy Brown, Pearl Amanda Dickson, Courtney Eaton, Samantha Hanratty (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(19)

Dívky z předního středoškolského fotbalového týmu přežijí leteckou havárii hluboko v divočině na severu, ale to nejhorší je teprve čeká. 25 let poté se přeživší snaží přizpůsobit novému životu, ale divočina v nich stále zůstává. (SkyShowtime)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (43)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně dokoukal všechny dosud vydané díly (2 série, celkem 19 dílů). To, co bych rád nazval mixem Lord of the Flies a LOST v převážně ženskodívčím (děj sleduje postavy provázaně v mládí a zároveň o 25 let později) podání se semtam nějakým tím hororovým prvkem, občas podkopávají klasické vztahové drámo a fakt, že jsou tam trochu až neuvěřitelné věci - tím nemyslím věci nadpřirozené, tím myslím nelogičnost a hloupost postav (občas to hraničilo až s komedií). Odmávnul bych to, ale na to kolik toho je bych na odmávnutí potřeboval aspoň tolik rukou jako měl Goro z Mortal Kombat. Naštěstí to zachraňuje dějová linka v divočině, kdy si seriál nebere servítky ukázat občas něco násilně realistického. Casting se povedl na jedničku, postavy jako by z oka vypadly svým mladším/starším já. Plusové body za Christina Ricci a Lauren Ambrose, ale také i za hlavní postavu, která hrála mimo jiné i jednu z hlavních postav v Over the Garden Wall (kde ostatně byl i Elijah Wood). Co se týče postav bych rád vypíchnul svůj komentář k Santa Clarita Diet, konkrétně větu "Já osobně bych chtěl vidět snark bitvu mezi Claire Fisher a Abby Hammond", která se mi svým způsobem v YJ splnila, navzdory tomu, že komentář jsem psal rok před vydáním první série YJ, respektive tři roky před vydáním druhé série, kde se objeví právě i Lauren Ambrose. Byla to každopádně jízda na horské dráze emocí čekat na její zjevení, zvlášť po incidentu s vlky. Je stále fajn číst si teorie lidí ohledně nezodpovězených otázek. někdy se seriálu také podaří napodobit takový ten příjemný styl, co mají Heilung/Hellblade: Senua's Sacrifice. Bezvýznamné plus za to, že jsem to sledoval během probíhajícího světového šampionátu ve fotbalu žen. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ty čtyři tomu nakonec dám,protože potenciál v Yellowjackets dříme veliký,ale že by byl využit naplno se rozhodně říct nedá.První série nabídne dvě rozdílné tváře.Ta z minulosti,která se pohybuje na hraně survival thrilleru je dobrá a díky náznakům hned ze začátku slibuje zajímavý vývoj.Pak je tu ale i linka ze současnosti,která sice dobře začala,ale postupem času se začala rozplizávat do ztracena a nebýt Christiny Ricci,neměla by ve finále moc co nabídnout.Konec sice lehce navnadil,že by se to mohlo zlepšit,ale jeden nikdy neví.Osobně jsem zvědavý co má Showtime v plánu,protože to momentálně smrdí několika dalšími řadami a tam se obávám,že to nebude moc fungovat....70% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Silný rozjezd a binge-watching potenciál. Jenže holky uvízly v divočině na více jak devatenáct měsíců, takže z toho SHOWTIME vydojí dalších pět sezón. Oči v sloup! Nejvíc mě tak děsí to, jak linka dospělých hrdinek hodně rychle ztrácí na atraktivitě a zpomaluje příběh jejich teen verzí. Závěrečná snaha dohnat tenhle rozjetý vlak kupou cliffhangerů je tak celkem úsměvná a hlavně neuspokojivá. Christina Ricci si nicméně ukradla celý seriál pro sebe. Ještě, že s ní tvůrci šetří. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dievčatá z futbalového tímu Wiskayok Yellowjackets sa stanú šampiónkami a chystajú sa na najväčší turnaj svojho života. Otec jednej z nich objedná súkromné lietadlo, ktoré sa počas letu zrúti, a tí, ktorí prežili, skončia uprostred divočiny. Celý tím čaká zúfalý boj o prežitie v nehostinných podmienkach. - Je to úplne niečo iné, než som čakal, to ale neznamená, že je to zlé. Casting sa vydaril na 100%, prostredie je perfektné a kombinácia flashbackov medzi 1996 a 2021 funguje úplne ideálne. Yellowjackets má v mojich očiach len jednu slabinu, a tou je to, že ide skôr o drámu, pričom hororové elementy sú tu prítomné, ale sú využívané len v malej miere. Záver toho vela nenapovie, pretože je asi tak mätúci, ako to, ktorá z herečiek používa aké zámená, ale druhej série sa už teraz nemôžem dočkať. EDIT: 30.11.2022 - Po opätovnom zhliadnutí som nútený dať päť hviezd, čo sa mi v dnešnej dobe stáva len výnimočne. Tento seriál a všetky cliffhangery, ktoré prvá séria zanechala, mi behajú po mysli doslova každý deň už od konca prvej série v januári. A pritom je to seriál, ktorý by mi kvôli hardcore feministickému podtextu nemal sedieť a nemal by som byť ani zďaleka cielovou skupinou. Tvorcovia ma v podstate oklamali, pretože namiesto slúbených ženských kanibalov v lesoch je to vzťahová dráma, ale charaktery sú tak úžasne napísané, že si jednoducho nemôžem pomôcť a druhá séria je pre mňa jednou z najočakávanejších vecí posledných rokov. Od zhliadnutia skôr odraďujem, pretože toto je fakt osobná záležitosť. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Namotávanie, lákanie, prísľub niečoho čo nakoniec....nie je, nepríde a ani nenaplní očakávania. Teda rozhodne nie v prvej sérii. To ,že toto bude mať dvesto častí tak na to  berte hubičku ! Začne to dobre a tajuplne to odhaľuje niečo čo tušíte a tešíte sa na to ako to dopadne. No, sklamem vás, nedopadne. Je to stroskotanecká verzia akéhokoľvek teen filmu alebo seriálu kde sa riešia panenstvá, prvé lásky a všetky tie výlevy puberty čo vás napadnú. Futbalový tým strednej školy ( samé dievčatá )spadne s lietadlom na " opustenom mieste uprostred divočiny " ( ostrov to nie je ! ) to sa píše rok 1996. Niektorí členovia tímu prežijú a iní nie. Stále sa to prelína do súčasnosti kedy dospelé verzie dievčat z 1996 sú na stope niečomu. Mladé verzie v 1996 riešia výlet do hôr ..prepáčte nerobím si srandu, celý čas budete mať pocit, že sú na výlete v lesoch kilometer za mestom. Logika tu celkovo má očividne dovolenku a čo žerú dlhé mesiace dievčatá v lese ??? nikto nevie. Prečo sú rovnako oblečené a nalíčene ako prvý deň ??? nikto nevie. Prečo ich tréner má od kolena sekerou amputovanú nohu a žije v pohode ako keby mal len zlomený palec ??? nikto nevie. A medveď je kapitola sama o sebe. Prečo ??? to musíte vidieť, to sa nedá napísať. Celé sa to proste hrá na niečo čo to zďaleka nie je. Má to potenciál ale ten je márnotratne zahodený a miesto realistickej tajomnej atmosfére sa buduje lesná verzia Beverly Hills 90210. Autori nám ukázali prológ a chcú aby ste roky sledovali niečo z čoho spravia Lost. Ale obávam sa, že nakoniec aj tak nebudeme vedieť o čo šlo keďže to už teraz tak splietli, že to rozviaže len UFO, Yeti a stará mama prečo máš také veľké zuby ??? Pozitívne na tom je, že si na začiatku poviete, hmm tak toto bude parádna záhada. No a veľký a jediný klad na tom predsa len je a je ním totálne šialená a nepredvídateľná Misty v podaní skvelej Christine Ricci.  Ináč to nemá význam sledovať a ľutujem tú stratu času. 40 % ()

Galerie (1 251)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno